Sådan slås fuld løsning til for sårbarheder relateret til Microarchitectural Data Sampling (MDS)

Denne mulighed er tilgængelig for macOS Mojave, High Sierra og Sierra efter installation af sikkerhedsopdateringer.

Intel har oplyst om sårbarheder, der kaldes Microarchitectural Data Sampling (MDS), som gælder for stationære og bærbare computere med Intel-CPU'er, herunder alle moderne Mac-computere.

Selv om der ikke er nogen kendte udnyttelser, der påvirker kunderne i skrivende stund, kan kunder, der mener, at deres computer har en øget risiko, bruge programmet Terminal til at slå en yderligere CPU-instruks til og slå Hyper-Threading-teknologi fra, hvilket giver fuld beskyttelse mod disse sikkerhedstrusler.

Denne mulighed er tilgængelig for macOS Mojave, High Sierra og Sierra og kan påvirke din computers ydeevne betydeligt.

Påvirkning af ydeevnen efter Hyper-Threading-teknologi er slået fra

Den fulde løsning, som omfatter, at Hyper-Threading-teknologi bliver slået fra, forhindrer lækage af information på tværs af tråde og i forbindelse med overgangen mellem kernen og brugerområdet, som er forbundet med MDS-sårbarheder ved både lokale angreb og fjernangreb (internetangreb).

Test udført af Apple i maj 2019 viste en forringelse af ydeevnen på op til 40 % med test, der omfatter flertrådede arbejdsmængder og offentlige benchmarks. Test af ydeevnen udføres med specifikke Mac-computere. Faktiske resultater afhænger af model, konfiguration, brug og andre faktorer.

Sådan slås fuld løsning af MDS til i macOS

Hvis du vil slå fuld løsning af MDS til efter installation af sikkerhedsopdateringer, skal du starte din Mac i macOS-gendannelse og indtaste kommandoer i appen Terminal.

1. Tænd eller start din Mac igen, og tryk med det samme på Kommando-R (⌘), og hold tasterne nede, eller brug en af de andre tastkombinationer til macOS-gendannelse på dit tastatur.

2. Vælg Terminal på menulinjen Hjælpeprogrammer.

3. Indtast de følgende to kommandoer én ad gangen, når du får en prompt fra Terminal. Tryk på Returtasten efter hver.

nvram boot-args="cwae=2"

nvram SMTDisable=%01

4. Vælg Start igen på Apple-menuen ().

Sådan stiller du delløsningen tilbage og slår Hyper-Threading til igen

Hvis du vil stille delløsningen tilbage og slå Hyper-Threading-teknologien til igen, skal du nulstille NVRAM og genstarte din Mac.

Hvis du tidligere har angivet tilpassede boot-args, skal du føje dem til nvram-kommandoen.

Bemærk: Fuld løsning er ikke slået til, når Boot Camp bruges til at køre Windows på en Mac.

Sådan tjekker du status for Hyper-Threading i macOS

Når du har installeret sikkerhedsopdateringer, kan du tjekke, om Hyper-Threading er slået til eller fra, i appen Oplysninger om system.

Vælg Apple-menuen  > Om denne Mac, og klik derefter på knappen Systemrapport. Vælg derefter Hardware i indholdsoversigten. Hvis processoren i din Mac understøtter Hyper-Threading, vises Hyper-Threading-teknologi enten som Slået til eller Slået fra.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.