Indstilling af et kort i Wallet til rejser med offentlig transport med Apple Pay

Vælg et kort for at betale for rejser med offentlig transport med Apple Pay. Og læs mere om, hvordan du slår funktionen Ekspresrejsekort til.

Lad os starte med det grundlæggende

Følgende krav skal være opfyldt for at indstille et kort i Wallet, så du kan rejse med offentlig transport med Apple Pay1

Du skal have en iPhone SE, iPhone 6s eller iPhone 6s Plus eller en nyere model for at aktivere og bruge funktionen Ekspresrejsekort.3

Hvis du allerede har indstillet et kort i Wallet, så du kan rejse med offentlig transport med Apple Pay, kan du se, hvordan du slår funktionen Ekspresrejsekort til for et betalingskort. Og læs mere om, hvordan du føjer penge til dit rejsekort i transportudbyderens app.

Hvis du bruger transportudbyderens app

Når du downloader transportudbyderens app, kan du muligvis bruge den til andre tjenester, som f.eks.:

• Sådan indstiller du et nyt rejsekort
  • Sådan overfører du saldoen på dit virtuelle kort
  • Sådan føjer du penge til dit rejsekort5

Sådan indstiller du et kort i Wallet til funktionen Ekspresrejsekort

Du kan indstille et berettiget kort i Wallet til brug med funktionen Ekspresrejsekort.6 Du skal blot følge disse trin for at indstille et berettiget betalingskort eller rejsekort i Wallet:

Sådan indstiller du et nyt betalingskort

Følg disse trin for at indstille et kredit-, debet eller forudbetalt kort til funktionen Ekspresrejsekort med Apple Pay:

På iPhone

1. Åbn appen Wallet på din iPhone, og tryk på knappen Tilføj.
  2. Følg trinnene for at tilføje et nyt kort.
  3. Tryk på Næste.
  4. Slå funktionen Ekspresrejsekort til for dit nye kort.

På Apple Watch

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Tryk på Wallet & Apple Pay, og tryk derefter på Tilføj kort.
  3. Følg trinnene for at tilføje et nyt kort, og tryk derefter på Næste.
  4. Slå funktionen Ekspresrejsekort til for dit nye kort.

Sådan indstiller du et nyt rejsekort i Wallet

Du kan indstille et nyt rejsekort til brug med funktionen Ekspresrejsekort med Apple Pay i Wallet:7

1. Kontrollér, at det angivne område på enheden er korrekt.
    • På iPhone: Gå til Indstillinger > Generelt > Sprog & område, og rul derefter ned til Område.
    • På Apple Watch: Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk derefter på fanen Mit ur. Tryk derefter på Generelt > Sprog & område, og kontrollér dit område.
  2. Åbn appen Wallet på din iPhone.
  3. Tryk på knappen Tilføj, og tryk derefter på Fortsæt.
  4. Tryk på din bys rejsekort, og vælg derefter et beløb, som du vil overføre til kortet, og tryk på Tilføj.8
  5. Følg trinnene for at oprette et nyt rejsekort på din iPhone.
  6. Slå funktionen Ekspresrejsekort til for dit nye rejsekort.

Det første rejsekort, som du føjer til Wallet, bliver automatisk dit ekspresrejsekort. Du kan til enhver tid ændre dit ekspresrejsekort i Wallet.

Efter du har indstillet et nyt betalingskort eller rejsekort i Wallet, kan du se, hvordan du føjer penge til dit kort.

Sådan overfører du saldoen på dit fysiske rejsekort til Wallet

Kontrollér først, at området for enheden er korrekt:

• På iPhone: Gå til Indstillinger > Generelt > Sprog & område, og rul derefter ned til Område.
  • På Apple Watch: Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur. Tryk derefter på Generelt > Sprog & område, og kontrollér dit område.

Når dit område er indstillet, skal du følge disse trin:7

På iPhone

1. Åbn appen Wallet, tryk på knappen Tilføj, og tryk derefter på Fortsæt.
  2. Tryk på navnet på det rejsekort, du vil tilføje.8
  3. Tryk på Overfør saldo fra eksisterende kort.
  4. Indtast de fire cifre af dit kortnummer, som du bliver bedt om at indtaste.
  5. Læg toppen af din iPhone mod midten af rejsekortet, indtil beskeden "Kort tilføjet" vises på skærmen. Processen kan tage et par minutter.

På Apple Watch

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Rul ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Tryk på Tilføj kort, og tryk derefter på Fortsæt.
  4. Tryk på navnet på det rejsekort, du vil tilføje.8
  5. Tryk på Overfør saldo fra eksisterende kort.
  6. Følg trinnene for at overføre saldoen.

Sådan slår du funktionen Ekspresrejsekort til

Når du aktiverer funktionen Ekspresrejsekort for et kort, kan du hurtigt betale for rejser med offentlig transport uden brug af Face ID, Touch ID eller en adgangskode. Sådan slår du funktionen Ekspresrejsekort til for et betalings- eller rejsekort:

På iPhone

1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone.
  2. Tryk på Wallet & Apple Pay, og tryk derefter på Ekspresrejsekort.
  3. Vælg et kort, og bekræft derefter med Face ID, Touch ID eller din adgangskode.

På Apple Watch

1. Åbn appen Watch på din iPhone, og vælg fanen Mit ur.
  2. Tryk på Wallet & Apple Pay, og tryk derefter på Ekspresrejsekort.
  3. Vælg et kort, og bekræft derefter med adgangskoden til dit Apple Watch.

Sådan flytter du et rejsekort fra din iPhone til dit Apple Watch

Sådan flytter du et rejsekort fra din iPhone til dit Apple Watch:

1. Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur. Hvis du har flere ure, skal du vælge et af dem.
  2. Rul ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Rul ned til det rejsekort, som du vil flytte til dit Apple Watch.
  4. Tryk derefter på knappen Tilføj ud for kortet.

Du kan bruge appen Watch til at flytte dit rejsekort tilbage til din iPhone.10

I modsætning til kredit- og debetkort i Wallet kan rejsekort kun være på én enhed ad gangen.

Læs mere

1. Apple Pay er ikke tilgængeligt for børn under 13 år. Alderen varierer afhængigt af land og område.
  2. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din lokalitet understøtter kort med Apple Pay, skal du kontakte transportudbyderen.
  3. I Beijing og Shanghai understøtter iPhone 6 og iPhone 6 Plus funktionen Ekspresrejsekort.
  4. Hvis du ikke kan se Føj til Apple Watch, er rejsekortet muligvis ikke berettiget til at blive føjet til Wallet.
  5. Det kan være nødvendigt at kontakte transportudbyderen for at kontrollere, om du kan føje penge til dit rejsekort i udbyderens app.
  6. Se, hvor du kan bruge funktionen Ekspresrejsekort til at betale for rejser med offentlig transport via Apple Pay.
  7. Det kan være nødvendigt at kontakte transportudbyderen for at kontrollere, hvilken af disse metoder der er understøttet. Rejsekort kan være begrænset baseret på tilgængeligheden i området.
  8. Hvis du ikke kan se det rejsekort, du søger, er det muligvis ikke tilgængeligt i dit område.
  9. Hvis du logger af iCloud eller slår Face ID, Touch ID eller din adgangskode fra på din iPhone eller dit Apple Watch, fjernes alle kredit-, debet- og rejsekort fra den pågældende enhed. Når du fjerner et rejsekort fra en enhed, arkiveres restsaldoen – restsaldoen kan derefter overføres til den samme eller en anden iPhone- eller Apple Watch-enhed, der er sluttet til et netværk og logget på iCloud med samme Apple-id.
  10. Du kan ikke flytte et rejsekort under en rejse med offentlig transport.