Indstil et kort i Wallet til rejser med offentlig transport med Apple Pay

Vælg et kort for at betale for rejser med Apple Pay, og se, hvordan du aktiverer Ekspresrejse.

Det skal du bruge for at indstille et kort i Wallet, så du kan rejse med offentlig transport

Krav til brug af Ekspresrejse

Hvis du bruger transportudbyderens app

Når du downloader transportudbyderens app, kan du muligvis bruge den til yderligere tjenester, herunder:

• Indstille et nyt rejsekort
  • Overføre saldoen på dit virtuelle kort
  • Føje penge til dit rejsekort

Kontakt eventuelt transportudbyderen for at undersøge, om du kan føje penge til dit rejsekort i udbyderens app.

Sådan indstiller du et kort i Wallet til Ekspresrejse

Du kan indstille et berettiget kort i Wallet til brug med Ekspresrejse.3 Kontakt transportudbyderen for at undersøge, hvilke kort der er berettigede til brug med Ekspresrejse i Wallet. Du skal blot følge disse trin for at indstille et berettiget betalingskort eller rejsekort i Wallet:

Sådan indstiller du et nyt betalingskort

Følg disse trin for at indstille et kredit-, debet- eller forudbetalt kort til Ekspresrejse med Apple Pay:

På iPhone

1. Åbn appen Wallet på din iPhone, og tryk på knappen Tilføj Tilføj-knappen.
  2. Følg trinnene for at tilføje et nyt kort.
  3. Tryk på Næste.
  4. Slå Ekspresrejse til for dit nye kort.

Til Apple Watch

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Tryk på Wallet & Apple Pay, og tryk derefter på Tilføj kort.
  3. Følg trinnene for at tilføje et nyt kort, og tryk derefter på Næste.
  4. Slå Ekspresrejse til for dit nye kort.

Sådan indstiller du et nyt rejsekort i Wallet

Du kan indstille et nyt rejsekort til brug med Ekspresrejse med Apple Pay i Wallet:

1. Kontroller på enheden, at det angivne område er korrekt.
    • På iPhone: Gå til Indstillinger > Generelt > Sprog & område, og rul derefter ned til Område.
    • På Apple Watch: Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur. Tryk derefter på Generelt > Sprog & område, og kontroller dit område.
  2. Åbn appen Wallet på din iPhone.
  3. Tryk på knappen Tilføj Tilføj-knappen, og tryk derefter på Fortsæt.
  4. Tryk på din bys rejsekort, og vælg derefter et beløb, som du vil overføre til kortet, og tryk på Tilføj.4
  5. Følg trinnene for at oprette et nyt rejsekort på din iPhone.
  6. Slå Ekspresrejse til for dit nye rejsekort.

Rejsekort kan være begrænset baseret på tilgængeligheden i området. Visse rejsekort er muligvis ikke tilgængelige i dit område. Kontakt eventuelt transportudbyderen for at undersøge, om tilføjelse af rejsekort til Wallet understøttes i din by eller dit område.

Det første rejsekort, som du føjer til Wallet, bliver automatisk dit ekspresrejsekort. Du kan til enhver tid ændre dit ekspresrejsekort i Wallet.

Når dit kort er indstillet i Wallet, kan du muligvis føje penge til dit rejsekort. Du skal blot åbne Wallet på din iPhone eller dit Apple Watch, trykke på dit rejsekort og derefter trykke på Tilføj penge. Hvis du ikke kan se Tilføj penge, skal du kontakte transportudbyderen for at undersøge, hvordan du kan føje penge til dit rejsekort i Wallet.

Sådan overfører du saldoen på dit fysiske rejsekort til Wallet

Kontroller først på enheden, at det angivne område er korrekt:

• På iPhone: Gå til Indstillinger > Generelt > Sprog & område, og rul derefter ned til Område.
  • På Apple Watch: Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur. Tryk derefter på Generelt > Sprog & område, og kontroller dit område.

Når dit område er indstillet, skal du følge disse trin:

På iPhone

1. Åbn appen Wallet, og tryk på knappen Tilføj Tilføj-knappen, og tryk derefter på Fortsæt.
  2. Tryk på navnet på det rejsekort, du vil tilføje.
  3. Tryk på Overfør eksisterende kort.
  4. Indtast de fire eller fem cifre i dit kortnummer og andre påkrævede oplysninger, som du bliver bedt om at indtaste.5
  5. Læg toppen af din iPhone mod rejsekortet, indtil beskeden "Kort tilføjet" vises på skærmen. Processen kan tage et par minutter.

Til Apple Watch

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Rul ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Tryk på Tilføj kort, og tryk derefter på Fortsæt.
  4. Tryk på navnet på det rejsekort, du vil tilføje.
  5. Tryk på Overfør eksisterende kort.
  6. Følg trinnene for at overføre saldoen.

Når du overfører din saldo til Wallet, fungerer dit fysiske kort muligvis ikke længere. Hvis du ikke kan se det rejsekort, du søger, er det muligvis ikke tilgængeligt i dit område.

Hvis "Intet kort fundet" eller "Kunne ikke tilføje kort" vises

Hvis du har din iPhone i et etui, skal du fjerne etuiet eller eventuel metal mellem din iPhone og dit fysiske kort. Prøv derefter at overføre dit kort til Wallet igen. Sørg for, at toppen af din iPhone hviler på det fysiske kort og holdes stille.

Slå Ekspresrejse til

Når du aktiverer Ekspresrejse for et kort, kan du hurtigt betale for rejser med offentlig transport uden brug af Face ID, Touch ID eller en adgangskode. Sådan slår du Ekspresrejse til for et betalingskort eller rejsekort:

På iPhone

1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone.
  2. Tryk på Wallet & Apple Pay, og tryk derefter på Ekspresrejsekort.
  3. Vælg et kort, og bekræft derefter med Face ID, Touch ID eller din adgangskode.

Til Apple Watch

1. Åbn appen Watch på din iPhone, og vælg fanen Mit ur.
  2. Tryk på Wallet & Apple Pay, og tryk derefter på Ekspresrejsekort.
  3. Vælg et kort, og bekræft derefter med adgangskoden til dit Apple Watch.

Sådan flytter du dit rejsekort

I modsætning til kredit- og debetkort i Wallet kan rejsekort kun være på én enhed ad gangen.2 Du kan flytte dit rejsekort fra din iPhone til dit Apple Watch, eller du kan flytte dit rejsekort fra en ældre iPhone til en ny iPhone.

Sådan flytter du dit rejsekort fra din iPhone til dit Apple Watch

1. Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur. Hvis du har flere ure, skal du vælge et af dem.
  2. Rul ned, og tryk på Wallet & Apple Pay.
  3. Rul ned til det rejsekort, som du vil flytte til dit Apple Watch.
  4. Tryk derefter på knappen Tilføj ud for kortet.

Du kan bruge appen Watch til at flytte dit kort tilbage til din iPhone, når du ikke rejser med offentlig transport.

Sådan flytter du dit rejsekort til en ny iPhone

1. Åbn appen Wallet på din gamle iPhone, og tryk derefter på dit rejsekort.
  2. Tryk på knappen Mere .
  3. Rul ned, og tryk på Fjern dette kort, og tryk derefter på Fjern.
  4. Åbn appen Wallet på din nye iPhone, og tryk derefter på knappen Tilføj .
  5. Tryk på dit rejsekort under Rejsekort.
  6. Føj dit rejsekort til den nye iPhone.

Læs mere

1. Hvis du logger af iCloud eller slår Face ID, Touch ID eller din adgangskode fra på din iPhone eller dit Apple Watch, fjernes alle kredit-, debet- og rejsekort fra den pågældende enhed. Når du fjerner et rejsekort fra en enhed, arkiveres restsaldoen – restsaldoen kan derefter overføres til den samme eller en anden iPhone eller et andet Apple Watch, der er sluttet til et netværk og logget på iCloud med samme Apple-id.
  2. Apple Pay er ikke tilgængeligt for børn under 13 år. Alderen varierer afhængigt af land og område.
  3. Nogle steder, hvor du kan betale for offentlig transport med et betalingskort i appen Wallet, kan Ekspresrejse muligvis være slået til automatisk på din enhed. Se, hvor du kan bruge Ekspresrejse til at betale for rejser med offentlig transport via Apple Pay.
  4. Du skal bruge et Visa-, Mastercard- eller UnionPay-kort, der er udstedt i Hongkong, med Apple Pay, hvis du vil købe eller overføre midler til et Octopus-kort i appen Wallet. Hvis du har et kredit- eller debetkort, der ikke er udstedt i Hongkong, skal du i stedet bruge appen Octopus App for Tourists.
  5. I Hongkong kræves din fødselsdato og dit Hongkong-id for personlige Octopus-kort og kort med Automatic Add Value Service (AAVS) aktiveret.