Hvis Boot Camp-assistent siger, at din disk ikke kunne partitioneres

Boot Camp-assistent kan gøre opmærksom på, at der opstod en fejl, mens disken blev partitioneret til Windows.

Når Boot Camp-assistent forsøger at oprette en Windows-partition, vil du muligvis få vist advarslen "Disken kunne ikke partitioneres. Der opstod en fejl under partitionering af disken. Brug Førstehjælp i Diskværktøj til at kontrollere og rette fejlen."

Brug Diskværktøj til at kontrollere for fejl

1. Sørg for, at du har installeret de seneste opdateringer til macOS
  2. Genstart din Mac, og tryk derefter på og hold Kommando-R nede for at starte fra macOS-gendannelse.
  3. Åbn Diskværktøj i vinduet macOS-hjælpeprogrammer.
  4. Vælg Vis > Vis alle enheder på menulinjen i Diskværktøj. Indholdsoversigten i Diskværktøj burde nu vise flere oplysninger om din interne disk:
    • Navnet på din disk, f.eks. Apple SSD
    • Navnet på en beholder på denne disk, f.eks. Container disk1 (det er ikke sikkert, at din disk har en beholder)
    • Navnene på en eller flere enheder i beholderen eller på disken, f.eks. Macintosh HD.
  5. Vælg navnet på en enhed, f.eks. Macintosh HD.
  6. Klik på Førstehjælp på værktøjslinjen. Hvis du bliver bedt om en adgangskode for at låse op for disken, skal du indtaste din administratoradgangskode.
  7. Klik på Kør for at kontrollere enheden for fejl. Når kontrollen er færdig, skal du gentage processen, hvis der er andre enheder i beholderen eller på disken.
    Vinduet Diskværktøj efter et klik på knappen Førstehjælp
  8. Hvis der vises en beholder, skal du vælge navnet på beholderen og derefter bruge Førstehjælp til også at tjekke beholderen.
  9. Vælg navnet på disken, f.eks. Apple SSD, og kontroller derefter også denne med Førstehjælp.
  10. Genstart din Mac.

Hvis Diskværktøj ikke fandt nogen fejl eller reparerede alle fejl

1. Prøv igen at bruge Boot Camp-assistent til at installere Windows.
  2. Hvis Boot Camp-assistent stadig viser partitionsfejlen, skal du gå videre til trinnene nedenfor.

Kontroller, om der findes ledig plads, der ikke er tildelt

1. Åbn Diskværktøj, der ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  2. Vælg navnet på din interne disk, beholder eller enhed, f.eks. Macintosh HD, i indholdsoversigten i Diskværktøj.
  3. Klik på Partitioner på værktøjslinjen.
  4. Hvis du får vist en meddelelse om Deling af APFS-plads (Apple File System), skal du klikke på Partitioner for at bekræfte, at du vil partitionere frem for at tilføje en enhed.
  5. Hvis cirkeldiagrammet viser en sektion kaldet "Ledig plads", skal du klikke på og vælge denne sektion. "Ledig plads" burde nu også fremgå under Partitionsoplysninger til højre.
    Vinduet Diskværktøj efter et klik på knappen Partitioner
  6. Når du har valgt "Ledig plads"-sektionen af cirkeldiagrammet, skal du klikke på knappen Fjern (–) under diagrammet. Når du fjerner denne ikke-tildelte ledige plads, får du mulighed for at bruge pladsen igen. Klik derefter på Anvend, og slut Diskværktøj.
  7. Prøv igen at bruge Boot Camp-assistent til at installere Windows.
  8. Hvis Boot Camp-assistent stadig viser den samme partitionsfejl, skal du gå videre til trinnene nedenfor.

Slå Time Machine fra midlertidigt

Hvis du bruger Time Machine med macOS Mojave eller High Sierra, skal du enten opgradere til macOS Catalina 10.5 eller en nyere version eller følge disse trin:

1. Åbn indstillingerne for Time Machine i menuen Time Machine  på menulinjen. Du kan også vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og klikke på Time Machine.
  2. Fjern markeringen af afkrydsningsfeltet "Sikkerhedskopier automatisk" for at slå Time Machine fra.
  3. Vent et par minutter, og prøv derefter igen at bruge Boot Camp-assistent til at installere Windows.
  4. Når installeringen er afsluttet, kan du slå Time Machine til igen.

Hvis Diskværktøj fandt fejl, som programmet ikke kunne reparere