Brug delingsforslag i Fotos

Fanen Til Dig i Fotos foreslår øjeblikke til deling fra dit bibliotek, som du kan sende til dine venner. Og hvis de også har iOS 12, kan de også dele billeder fra det samme arrangement for at fuldføre samlingen.

Delingsforslag grupperer automatisk samlinger af billeder og videoer taget cirka på samme tid og sted. De mennesker, som du deler med, modtager en besked med et offentligt iCloud.com link, som alle kan få adgang til. Linket er aktivt i 30 dage, men du kan stoppe delingen når som helst.

Hvis du vil lave et sted til løbende samarbejde om fotodeling, eller hvis du vil begrænse hvem der kan se dine delte billeder skal du prøve Delte Albums.

 

Delingsforslag på iPhone

Sådan deler du billeder med Delingsforslag

  1. Aktivér iCloud Fotos på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Åbn appen Fotos.
  3. Tryk på fanen Til Dig og find Delingsforslag.
  4. Svirp til venstre for at gennemgå alle de foreslåede samlinger, og tryk på den samling, som du vil dele. 
  5. Tryk på Næste for at dele alt, eller tryk på Vælg, og fravælg derefter de billeder, som du ikke ønsker at medtage.
  6. Vælg de mennesker, som du vil dele med. Hvis Fotos genkender mennesker på billederne, vises deres navne automatisk. Det er muligt, at mennesker, som du før har delt med også vises. Fravælg de mennesker, som du ikke vil medtage. Tryk på Tilføj Mennesker for at vælge flere venner.
  7. Tryk på knappen Del i Meddelelser. Et vindue med meddelelser vises, med modtagerne og en forhåndsvisning af den meddelelse, som de modtager. 
  8. Hvis du vil, kan du tilføje en kommentar, og derefter trykke på Send-knappen på meddelelse for at sende.

Ethvert øjeblik i dit bibliotek kan sendes på samme måde. Tryk på fanen Fotos, og derefter på titlen på et øjeblik. Tryk på den blå cirkel med tre prikker, tryk på Del Fotos, og følg derefter trin 5-8 ovenfor.

sådan tilføjer du delte billeder til dit eget bibliotek

Brug Del tilbage til at fuldføre samlingen

Når modtagerne af din kollektion trykker på linket i Messages åbnes Fotos og alle de elementer, som du har delt, vises.* De kan trykke på Tilføj alt for at tilføje dine billeder og videoer til deres eget bibliotek i fuld opløsning.

Hvis Fotos detekterer, at dine venner har elementer i deres biblioteker, som kan være fra samme tidspunkt og sted, fremkommer et afsnit med Del tilbage under den samling, som du sendte. Når de trykker på Vis viser Fotos elementer, som muligvis er fra det samme arrangement — for eksempel billeder som de tog til en strandfest som I var til sammen.

Dine venner kan vælge hvilke elementer de vil dele tilbage, og derefter trykke på Del for at sende dig billeder med vinkler og øjeblikke som du måske gik glip af i øjeblikket.

* Hvis en modtager åbner linket i Messages på deres Mac vises samlingen på et websted, og del tilbage er ikke tilgængelig.

Sådan viser du dine nyligt delte samlinger, eller stopper deling

På fanen Til dig kan du se de samlinger, som du har delt, og du kan stoppe deling af enhver samling, som stadig er tilgængelig.

  1. I appen Fotos skal du trykke på fanen Til Dig og find Delt for nyligt.
  2. Svirp til venstre for at se de samlinger, som du har delt eller modtager. Tryk på en samling for at se de billeder og videoer, som den indeholder.
  3. Hvis du vil stoppe delingen af en af dine samlinger før dens 30-dags tilgængelighedsperiode udløber, skal du trykke på den blå cirkel med tre prikker, og derefter trykke på Stop Deling. Tryk på Stop deling for at bekræfte.
Udgivelsesdato: