Brug Delingsforslag i Fotos

Fanen Til dig i Fotos kan foreslå øjeblikke til deling fra dit bibliotek, som du kan sende til dine venner. De kan endda dele billeder fra den samme begivenhed.

Delingsforslag opretter samlinger af billeder og videoer, som er optaget på cirka samme tidspunkt og sted, hvilket gør det nemt at dele disse øjeblikke.

De personer, som du deler med, modtager en besked med et link til iCloud.com, hvor de kan se dine billeder. Din delte samling er aktiv i 30 dage, men du kan til enhver tid stoppe delingen af samlingen.

Hvis du vil lave et sted til løbende samarbejde om billeddeling, kan du prøve Delte albums. Du kan også få mere at vide om, hvordan man sender billeder og videoer med Beskeder.

Delingsforslag på iPhone

Sådan deler du billeder med Delingsforslag

1. Slå iCloud-fotos til på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Åbn appen Fotos.
  3. Tryk på fanen Til Dig, og find Delingsforslag.
  4. Skub til venstre for at gennemgå alle de foreslåede samlinger, og tryk på den samling, som du vil dele.
  5. Tryk på Næste for at dele alt, eller tryk på Vælg, og fravælg derefter de billeder, som du ikke ønsker at medtage.
  6. Vælg de personer, som du vil dele med. Hvis Fotos genkender personer på billederne, vises deres navne automatisk. Det er muligt, at personer, som du før har delt med, også vises. Fravælg de personer, som du ikke vil medtage. Tryk på Tilføj personer for at vælge flere venner.
  7. Tryk på knappen Del i Beskeder. Et vindue med Beskeder vises med modtagerne og en eksempelvisning af den meddelelse, som de modtager.
  8. Tilføj en kommentar, og tryk derefter på knappen Send knappen Send i Beskeder.

sådan tilføjer du delte billeder til dit eget bibliotek

Brug Del tilbage til at fuldende samlingen

Når modtagerne af din samling trykker på linket i Beskeder, åbnes Fotos og alle de emner, som du har delt, vises.* De kan trykke på Tilføj alle for at føje dine billeder og videoer til deres eget bibliotek i fuld opløsning.

Hvis Fotos registrerer, at dine venner har emner i deres biblioteker, som kan være taget samme tidspunkt og sted, vises afsnittet Del tilbage under den samling, som du sendte. Når de trykker på Vis, viser Fotos emner, som muligvis er fra det samme arrangement – f.eks. billeder taget til en strandfest, som I var til sammen.

Dine venner kan vælge hvilke emner, de vil dele tilbage, og derefter trykke på Del for at sende billeder til dig med vinkler og øjeblikke, som du måske gik glip af.

* Hvis en modtager åbner linket i Beskeder på sin Mac, vises samlingen på et websted. I dette tilfælde er Del tilbage ikke tilgængelig. Du skal bruge iOS 12 eller en nyere version for at dele billeder fra den samme begivenhed på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Sådan ser du samlinger, der er blevet delt for nyligt, eller stopper deling

På fanen Til dig kan du se de samlinger, som du har delt, og stoppe deling af enhver samling, som stadig er tilgængelig.

1. Tryk på fanen Til dig i appen Fotos, og find derefter Delt for nylig.
  2. Skub til venstre for at se samlinger, som du har delt eller modtaget. Tryk på en samling for at se de billeder og videoer, den indeholder.
  3. Hvis du vil stoppe delingen af en af dine samlinger, før dens tilgængelighedsperiode på 30 dage udløber, skal du trykke på knappen Mere den blå cirkel med tre prikker og derefter trykke på Stop deling.  Tryk på Stop deling igen for at bekræfte.