Brug af Skærmtid på din iPhone eller iPad

Skærmtid viser dig, hvor meget tid du bruger på apps, websteder og meget mere. På den måde kan du tage beslutninger på et mere oplyst grundlag om, hvordan du bruger dine enheder. Du kan også indstille grænser og begrænsninger for det, du vil administrere – på din egen enhed eller et barns enhed.

iPad-skærm, der viser en tidsfølsom advarsel for Skærmtid, og iPhone-skærm, der viser indstillingerne for Skærmtid

Slå Skærmtid til

1. Gå til Indstillinger > Skærmtid.

2. Tryk på App- og webstedsaktivitet, og tryk derefter på Slå App- og webstedsaktivitet til.

Når du har slået Skærmtid til, vises en rapport over, hvordan du bruger enheden, apps og websteder. Hvis det er dit barns enhed, kan du indstille Skærmtid og oprette indstillinger på barnets enhed, eller du kan bruge Familiedeling til at indstille barnets enhed fra din egen enhed. Når du har indstillet dit barns enhed, kan du også bruge Familiedeling til at se rapporter og tilpasse indstillingerne fra din egen enhed.

Læs om, hvordan du bruger børnesikring på dit barns iPhone eller iPad

Indstil en kode til skærmtid

Du kan indstille en kode, så kun du kan ændre indstillingerne for Skærmtid, tillade mere tid, når apptidsgrænserne nås, og indstille begrænsninger for indhold og anonymitet på et barns enhed.

Hvis du bruger Familiedeling til at administrere et barns konto

1. Gå til Indstillinger > Skærmtid.

2. Rul ned, og vælg barnets navn under Familie.

3. Følg instruktionerne på skærmen for at konfigurere de ønskede indstillinger for Skærmtid for barnet.

4. Indtast en adgangskode til Skærmtid, når du bliver bedt om det. Bekræft koden ved at indtaste den igen.

Hvis du bruger barnets enhed til at administrere børnekontoen

1. Sørg for, at du er logget ind på den enhed, som barnet bruger.

2. Gå til Indstillinger > Skærmtid.

3. Følg instruktionerne på skærmen for at konfigurere de ønskede indstillinger for Skærmtid for barnet.

4. Indtast en adgangskode til Skærmtid, når du bliver bedt om det. Bekræft koden ved at indtaste den igen.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du har glemt din adgangskode til Skærmtid

Se din rapport over Skærmtid, og indstil grænser

Skærmtid giver dig en rapport, der viser, hvordan din enhed er blevet brugt, hvilke apps du har åbnet, hvilke websteder du har besøgt, og meget mere. Hvis du vil se rapporten, skal du gå til Indstillinger > Skærmtid og trykke på Se al app- og webstedsaktivitet. Der kan du se dit forbrug, indstille grænser for de apps, du bruger mest, og se, hvor mange gange enheden er blevet taget op i hånden eller har modtaget en notifikation.

Hvis du har slået Del på tværs af enheder til, kan du se det samlede forbrug på alle dine enheder, der er logget ind med dit Apple-id.

iPhone-skærm, der viser dit forbrug af Skærmtid

Administrer indstillinger for Skærmtid

Gå til Indstillinger > Skærmtid. Tryk derefter på Se al aktivitet, og vælg en kategori på listen nedenfor for at indstille grænser og begrænsninger.

Skærmfri tid

Når du planlægger skærmfri tid, er det kun telefonopkald og de apps, du vælger at tillade, der er tilgængelige. Skærmfri tid gælder for alle dine enheder, hvor Skærmtid er slået til, og du får en påmindelse fem minutter før start. Hvis du har indstillet en adgangskode til Skærmtid, omfatter Skærmfri tid yderligere en indstilling: Bloker ved skærmfri tid. Når du vælger denne indstilling, og du klikker på Bed om mere tid, når den skærmfri tid starter, kan du bruge koden til at godkende brug af appen i 15 minutter, en time eller hele dagen. På et barns konto kan brugeren klikke på Et minut mere én gang eller klikke på Bed om mere tid for at sende en anmodning om godkendelse til forældrekontoen.

Apptidsgrænser

Du kan indstille daglige grænser for appkategorier ved hjælp af Apptidsgrænser. Du kan f.eks. vælge at kunne se produktivitetsapps, mens du er på arbejde, men ikke sociale netværk eller spil. Apptidsgrænser opdateres hver dag ved midnat, og du kan slette dem når som helst.

Tillad altid

Hvis du administrerer et barns konto, kan du styre, hvem barnet kan kommunikere med i løbet af dagen, og mens der er skærmfri tid. Disse grænser gælder for kontakter i Telefon, FaceTime, Beskeder og iCloud. Det er også her, du kan beslutte og administrere, hvilke kontakter der er tilgængelige på et Apple Watch parret via Indstil familie. Kommunikation med kendte nødopkaldsnumre, der er identificeret af din iPhone- eller Apple Watch-mobiloperatør, er altid tilladt. Du skal have iCloud-kontakter aktiveret for at bruge denne funktion.

Skærmafstand

Skærmafstand giver dig besked, når det anbefales, at du flytter din iPhone eller iPad længere væk fra ansigtet for at nedsætte belastningen af øjnene og reducere risikoen for nærsynethed hos børn.

Kommunikationsgrænser

Telefon, Beskeder, FaceTime og Kort er som standard altid tilladt, men du kan du fjerne dem. Du kan justere dine indstillinger for Kommunikationsgrænser, hvis du vil have adgang til bestemte apps, selvom du har slået Skærmfri tid til, eller hvis du har indstillet grænsen for Alle apps og kategorier.

Sikker kommunikation

Indstillingen Sikker kommunikation hjælper med at beskytte børn mod at dele fotos og videoer med følsomt indhold og giver vejledning og alderssvarende hjælpemidler, der kan hjælpe dem med at træffe sikre valg. Apple har ikke adgang til fotoene eller videoerne.

Læs mere om Sikker kommunikation på dit barns Apple-enhed

Indhold og anonymitet

Du bestemmer, hvilken type indhold der vises på din enhed eller på et barns enhed, som du administrerer. Bloker upassende indhold, køb og downloads, og indstil dine anonymitetsindstillinger med begrænsninger for Indhold og anonymitet.