Brug af Skærmtid på din iPhone, iPad eller iPod touch

Med Skærmtid kan du få adgang til rapporter i realtid, der viser, hvor meget tid du bruger på din iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også angive grænser for det, du vil administrere.

Symbol for Skærmtid

Skærmtid fortæller dig, hvor meget tid du og dine børn bruger på apps, websteder og meget mere. På den måde kan du bedre beslutte, hvordan enhederne skal bruges, og eventuelt indstille grænser. Få mere at vide om, hvordan du bruger børnesikring til at administrere et barns enhed.

Slå Skærmtid til

1. Gå til Indstillinger > Skærmtid.
  2. Tryk på Slå Skærmtid til.
  3. Tryk på Fortsæt.
  4. Vælg Dette er min [enhed] eller Dette er mit barns [enhed].

Når du har aktiveret Skærmtid, får du vist en rapport over, hvordan du bruger din enhed, dine apps og websteder. Hvis det er dit barns enhed, kan du indstille Skærmtid og oprette indstillinger på barnets enhed, eller du kan bruge Familiedeling til at konfigurere barnets enhed fra din enhed. Når du har indstillet dit barns enhed, kan du også bruge Familiedeling til at se rapporter og tilpasse indstillingerne fra din enhed.

Med Skærmtid kan du også oprette en specifik kode til at låse indstillinger, så det kun er dig, der kan forlænge tiden eller foretage ændringer. Du skal vælge en anden adgangskode end den, du bruger til at låse enheden op med. Hvis du vil ændre eller slå adgangskoden fra på dit barns enhed, skal du gå til Indstillinger > Skærmtid og trykke på [dit barns navn]. Tryk derefter på Skift kode til Skærmtid eller Slå kode til Skærmtid fra, og godkend med Face ID, Touch ID eller din enheds adgangskode.

Hvis du har glemt din adgangskode til Skærmtid, skal du opdatere din enhed til den seneste iOS eller iPadOS og derefter nulstille din adgangskode.

Indstil en adgangskode til skærmtid

Du kan indstille en kode, så det kun er dig, der kan ændre indstillingerne for Skærmtid og tillade mere tid, når apptidsgrænserne udløber. Brug denne funktion til at angive begrænsninger for indhold og anonymitet for dit barns enhed. Den måde, du angiver en adgangskode for Skærmtid, afhænger af, om du bruger Familiedeling.

Hvis du bruger Familiedeling til at administrere en børnekonto

1. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid.
  2. Rul ned, og vælg dit barns navn under Familie.
  3. Tryk på Tænd Skærmtid, og tryk derefter på Fortsæt.
  4. Indstil Skærmfri tidApptidsgrænser og Indhold og anonymitet med de begrænsninger, du vil indstille for dit barn, eller tryk på Ikke nu.
  5. Tryk på "Brug adgangskode til Skærmtid", og indtast så en kode, når du bliver bedt om det. Bekræft adgangskoden ved at indtaste den igen.
  6. Indtast dit Apple-id og din adgangskode. Dette kan bruges til at nulstille din adgangskode til Skærmtid, hvis du glemmer den.

Hvis du ikke bruger Familiedeling til at administrere en børnekonto

1. Sørg for, at du er logget ind på den enhed, som barnet bruger.
  2. Gå til Indstillinger, og tryk på Skærmtid.
  3. Tryk på Tænd Skærmtid, og tryk derefter på Fortsæt.
  4. Tryk på Dette er mit barns [enhed].
  5. Indstil Skærmfri tidApptidsgrænser og Indhold og anonymitet med de begrænsninger, du vil indstille for dit barn, eller tryk på Ikke nu.
  6. Tryk på "Brug adgangskode til Skærmtid", og indtast så en kode, når du bliver bedt om det. Bekræft adgangskoden ved at indtaste den igen.
  7. Indtast dit Apple-id og din adgangskode. Dette kan bruges til at nulstille din adgangskode til Skærmtid, hvis du glemmer den.

Se din rapport, og indstil grænser

Skærmtid giver dig en rapport, der viser, hvordan din enhed bruges, apps, du har åbnet, og websteder, du har besøgt. Hvis du vil se rapporten, skal du gå til Indstillinger > Skærmtid og trykke på Se al aktivitet under grafen. Der kan du se dit forbrug, indstille grænser for de apps, du bruger mest, og se, hvor mange gange enheden er blevet taget op i hånden eller har modtaget en notifikation.

Hvis du har slået Del på tværs af enheder til, kan du se det generelle forbrug på alle enheder, hvor du er logget ind med dit Apple-id og din adgangskode.

Administrer indstillinger for skærmtid

Gå til Indstillinger > Skærmtid. Tryk derefter på Se al aktivitet, vælg en kategori på listen nedenfor, og angiv grænser. Her er en liste over de indstillinger, du kan administrere med Skærmtid.

Skærmfri tid

Når du planlægger skærmfri tid i Indstillinger, er det kun telefonopkald og de apps, du vælger at tillade, der er tilgængelige. Skærmfri tid gælder for alle de enheder, hvor Skærmtid er slået til, og du får en påmindelse fem minutter før start. Hvis du har indstillet en kode til Skærmtid, omfatter Skærmfri tid en yderligere indstilling: Bloker ved skærmfri tid. Når du vælger denne indstilling, og du klikker på Bed om mere tid, når den skærmfri tid starter, kan du bruge koden til at godkende brug af appen i 15 minutter, en time eller hele dagen. Børnekonti kan klikke på Et minut mere én gang eller klikke på Bed om mere tid for at sende denne anmodning til forældrekontoen og få anmodningen godkendt.

Apptidsgrænser

Du kan indstille daglige grænser for appkategorier ved hjælp af Apptidsgrænser. Du kan f.eks. vælge at kunne se produktivitetsapps, mens du er på arbejde, men ikke sociale netværk eller spil. Apptidsgrænser opdateres hver dag ved midnat, og du kan slette dem når som helst.

Kommunikationsgrænser

Kontroller, hvem dine børn kan kommunikere med – i løbet af dagen og under skærmfri tid. Disse grænser gælder for kontakter i Telefon, FaceTime, Beskeder og iCloud. Det er også her, du kan beslutte og administrere, hvilke kontakter der er tilgængelige på et Apple Watch, der er parret via Indstil familie. Kommunikation med kendte nødopkaldsnumre, der er identificeret af din iPhone- eller Apple Watch-mobiloperatør, er altid tilladt. Du skal have iCloud-kontakter aktiveret for at bruge denne funktion.

Tillad altid

Du kan vælge at kunne få adgang til visse apps, også selvom der er valgt skærmfri tid, eller du har indstillet apptidsgrænsen Alle apps og kategorier. Telefon, Beskeder, FaceTime og Kort er som standard altid tilladt, men hvis du ønsker det, kan du fjerne dem.

Indhold og anonymitet

Du bestemmer, hvilken type indhold der vises på din enhed. Bloker upassende indhold, køb og downloads, og indstil dine anonymitetsindstillinger med Indhold og anonymitet.