Brug Skærmtid til at få indsigt i, hvordan du bruger din enhed

Med Skærmtid kan du få adgang til rapporter i realtid, der fortæller, hvor meget tid du bruger på din iPhone og iPad, og du kan indstille grænser for, hvad du vil administrere.

iPhone, der viser brugen af Skærmtid, og iPad, der viser Tidstjek med fem minutter tilbage

Symbol for Skærmtid

Skærmtid – en ny funktion i iOS 12 – fortæller dig, hvor meget tid du og dine børn bruger på apps, websteder og meget mere. På den måde kan du tage beslutninger på et mere oplyst grundlag om, hvordan du bruger dine enheder, og eventuelt indstille grænser. Læs mere om, hvordan du slår Skærmtid til, ser din rapport og indstiller grænser samt administrerer dit barns enhed.

Sådan slår du Skærmtid til

1. På iPhone eller iPad: Gå til Indstillinger > Skærmtid.
  2. Tryk på Slå Skærmtid til.
  3. Tryk på Fortsæt.
  4. Vælg Dette er min [enhed] eller Dette er mit barns [enhed].

Du kan nu når som helst få en rapport om, hvordan du bruger din enhed og dine apps og websteder.

Hvis det er dit barns enhed, kan du indstille Skærmtid og oprette indstillinger direkte på barnets enhed, eller du kan bruge Familiedeling til at konfigurere barnets enhed fra din egen iPhone eller iPad. Når du har indstillet dit barns enhed, kan du også bruge Familiedeling til at se rapporter og tilpasse indstillingerne direkte på din egen enhed, når som helst det passer dig.

Med Skærmtid kan du også oprette en specifik kode til at sikre indstillinger, så det kun er dig, der kan forlænge tiden eller lave andre ændringer.

Du skal vælge en anden adgangskode end den, du bruger til at låse enheden op med. Hvis du vil ændre eller slå adgangskode fra på dit barns enhed, skal du trykke på Indstillinger > Skærmtid >[dit barns navn]. Tryk derefter på Skift adgangskode til skærmtid eller Slå kode til skærmtid fra, og godkend med Face ID, Touch ID eller din enheds adgangskode.

iPhone, der viser en graf over brug af skærmtid

Sådan kan du se din rapport og indstille grænser

I Skærmtid kan du når som helst få vist en detaljeret rapport om, hvordan din enhed er brugt, apps, du har åbnet, og websteder, du har besøgt. Gå til Indstillinger > Skærmtid, og tryk på grafen. Der kan du se dit forbrug, indstille grænser for de apps, du bruger mest, og se, hvor mange gange enheden er blevet taget op i hånden eller har modtaget en besked.

Hvis du har slået Del på tværs af enheder til, kan du se det generelle forbrug på alle enheder, hvor du har logget ind med dit Apple-id og din adgangskode.

Her er de indstillinger, du kan administrere:

Skærmfri tid
Tænk på det som en lille pause væk fra skærmen. Når du planlægger Skærmfri tid i Indstillinger, er det kun de telefonopkald og apps, du udvælger, der er tilgængelige. Skærmfri tid gælder for alle de enheder, hvor Skærmtid er slået til, og du får en påmindelse fem minutter før start.

Apptidsgrænser
Du kan indstille daglige grænser for appkategorier ved hjælp af Apptidsgrænser. Du kan f.eks. vælge at kunne se produktivitetsapps, mens du er på arbejde, men ikke sociale netværk eller spil. Apptidsgrænser opdateres hver dag ved midnat, og du kan slette dem når som helst.

Tillad altid
Du kan vælge at kunne få adgang til visse apps, også selvom der er valgt Skærmfri tid, eller du har indstillet apptidsgrænsen Alle apps og kategorier. Telefon, Beskeder, FaceTime og Kort er som standard altid indstillet til Tillad altid, men hvis du ønsker det, kan du fjerne dem.

Indhold og anonymitet
Du bestemmer, hvilken type indhold der vises på din enhed. Bloker upassende indhold, køb og downloads, og indstil dine anonymitetsindstillinger med Indhold og anonymitet.

Sådan bruger du Skærmtid til din familie

Med Familiedeling kan du dele musik, film, apps og meget mere med familien – og det kan nu bruges sammen med Skærmtid. Du kan når som helst se rapporter og tilpasse indstillingerne for børn i familien direkte på din enhed.

Hvis du allerede er del af en familiegruppe, skal du gå til Indstillinger > Skærmtid og trykke på barnets navn. Hvis du har brug for at oprette et Apple-id for dit barn, skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > Familiedeling > Skærmtid.

Hvis du ikke har brugt Familiedeling før, skal du trykke på Indstil skærmtid for familie og følge vejledningen for at tilføje et barn og indstille din familie. Du kan tilføje familiemedlemmer når som helst i indstillingerne for Familiedeling.

Hvis du vil bruge Skærmtid sammen med Familiedeling, skal du være familieorganisatoren eller forælder/værge i din familiegruppe på iOS 12. Dit barn skal være under 18 år, være en del af din familiegruppe og have sit eget Apple-id og iOS 12.