Brug af Mørk tilstand på Mac

Mørk tilstand gør det lettere at holde fokus på arbejdet, da indholdet fremhæves, mens de mørke kontrolelementer og vinduer fortoner sig i baggrunden.

macOS Mojave introducerer Mørk tilstand, et dramatisk nyt udseende, der er behageligt at se på og hjælper dig med at fokusere på arbejdet. Mørk tilstand bruger en farvepalet, der fungerer i alle systemer, blandt andet de apps, der følger med din Mac. Tredjepartsapps kan også anvende tilstanden.

Slå Mørk tilstand til

1. Gå til Apple-menuen (), og vælg Systemindstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Vælg Mørk i indstillingerne for Udseende øverst i vinduet.

Sådan fungerer Mørk tilstand sammen med nogle apps og funktioner

Nogle apps og funktioner har særlige indstillinger eller handlinger for Mørk tilstand.

• Mail. Appen Mail giver dig mulighed for at vælge, om du vil bruge mørke baggrunde til beskeder. Hvis du vil bruge en lys baggrund til beskeder, mens Mørk tilstand er slået til, skal du vælge Mail > Indstillinger. Klik derefter på fanen Visning, og fjern markeringen af "Brug mørke baggrunde til beskeder".
  • Safari. Safari tillader ikke, at Mørk tilstand bruges til at ændre udseendet af websider, men du kan bruge Safari Reader til at læse sider i Mørk tilstand.
  • Dynamisk skrivebord. Hvis du slår Mørk tilstand til, mens du bruger Dynamisk skrivebord, vises kun nattebilledet. Læs mere om, hvordan du bruger Mørk tilstand sammen med Dynamisk skrivebord.