Brug af Mørk tilstand på Mac

Mørk tilstand gør det lettere at holde fokus på arbejdet, da indholdet fremhæves, mens de mørke kontrolelementer og vinduer fortoner sig i baggrunden.

Mørk tilstand, der er tilgængelig i macOS Mojave og nyere, er et dramatisk nyt udseende, der er behageligt at se på og hjælper dig med at fokusere på arbejdet. Mørk tilstand bruger en farvepalet, der fungerer i alle systemer, blandt andet de apps, der følger med din Mac. Tredjepartsapps kan også anvende tilstanden.

Slå Mørk tilstand til

Vælg Apple-menu  > Systemindstillinger, klik på Generelt, og vælg derefter en indstilling for Udseende øverst i vinduet:

• Lys: Brug det lyse udseende.
  • Mørk: Brug det mørke udseende.
  • Automatisk (tilgængelig i macOS Catalina): Skift automatisk, så det lyse udseende bruges om dagen, og det mørke udseende bruges om natten.

Sådan fungerer Mørk tilstand sammen med nogle apps og funktioner

Nogle apps og funktioner har særlige indstillinger eller handlinger for Mørk tilstand.

• Mail. Hvis du vil bruge en lys baggrund til e-mailbeskeder, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne Mail og vælge Mail > Indstillinger. Klik derefter på fanen Visning, og fjern markeringen af "Brug mørke baggrunde til beskeder".
  • Kort. Hvis du vil bruge en lys baggrund til dine kort, mens Mørk tilstand er slået til, skal du klikke på Oversigt på menulinjen i Kort og derefter fjerne markeringen ved Brug mørkt kort.
  • Noter. Hvis du vil bruge en lys baggrund til noter, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne Noter og vælge Noter > Indstillinger. Fjern derefter markeringen af "Brug mørke baggrunde til indhold i noter".
  • Safari. Når du bruger Mørk tilstand, viser Safari automatisk et websted i Mørk tilstand, hvis webstedet er designet til at understøtte funktionen. Hvis webstedet ikke understøtter Mørk tilstand, kan du bruge Safaris Læser til at læse artikler i Mørk tilstand.
  • TextEdit. Hvis du vil bruge en lys baggrund til dine dokumenter, mens Mørk tilstand er slået til, skal du klikke på Oversigt på menulinjen i TextEdit og derefter fjerne markeringen ved Brug mørk baggrund til vinduer. (Kræver macOS Mojave 10.14.2 eller en nyere version.)
  • Dynamisk skrivebord. Hvis du slår Mørk tilstand til, mens du bruger Dynamisk skrivebord, skifter skrivebordet muligvis til det mørke stillbillede. Du kan ændre denne indstilling i Skrivebord & skærmskåner.