Brug af Mørk tilstand på Mac

Mørk tilstand gør det lettere at holde fokus på arbejdet, da indholdet fremhæves, mens de mørke kontrolelementer og vinduer fortoner sig i baggrunden.

macOS Mojave introducerer Mørk tilstand, et dramatisk nyt udseende, der er behageligt at se på og hjælper dig med at fokusere på arbejdet. Mørk tilstand bruger en farvepalet, der fungerer i alle systemer, blandt andet de apps, der følger med din Mac. Tredjepartsapps kan også anvende tilstanden.

Slå Mørk tilstand til

1. Gå til Apple-menuen (), og vælg Systemindstillinger.
  2. Klik på Generelt.
  3. Vælg Mørk i indstillingerne for Udseende øverst i vinduet.

Sådan fungerer Mørk tilstand sammen med nogle apps og funktioner

Nogle apps og funktioner har særlige indstillinger eller handlinger for Mørk tilstand.

• Mail. Hvis du vil bruge en lys baggrund til e-mailbeskeder, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne Mail og vælge Mail > Indstillinger. Klik derefter på fanen Visning, og fjern markeringen af "Brug mørke baggrunde til beskeder".
  • Kort. Hvis du vil bruge en lys baggrund til kort, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne Kort og vælge Vis > Brug mørkt kort.
  • Noter. Hvis du vil bruge en lys baggrund til noter, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne Noter og vælge Noter > Indstillinger. Fjern derefter markeringen af "Brug mørke baggrunde til indhold i noter".
  • Safari. Safari tillader ikke, at Mørk tilstand bruges til at ændre udseendet af websider, men du kan bruge Safari Reader til at læse sider i Mørk tilstand.
  • TextEdit.  Hvis du vil bruge en lys baggrund til dokumenter, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne TextEdit og vælge Oversigt > Brug mørk baggrund til vinduer. (Kræver macOS Mojave 10.14.2 eller en nyere version.)
  • Dynamisk skrivebord. Hvis du slår Mørk tilstand til, mens du bruger Dynamisk skrivebord, skifter skrivebordet muligvis til det mørke stillbillede. Du kan ændre denne indstilling i Skrivebord & skærmskåner.