Brug af Mørk tilstand på Mac

Mørk tilstand gør det lettere at holde fokus på arbejdet, da indholdet fremhæves, mens de mørke kontrolelementer og vinduer fortoner sig i baggrunden.

macOS Mojave introducerer Mørk tilstand, et dramatisk nyt udseende, der er behageligt at se på og hjælper dig med at fokusere på arbejdet. Mørk tilstand bruger en farvepalet, der fungerer i alle systemer, blandt andet de apps, der følger med din Mac. Tredjepartsapps kan også anvende tilstanden.

Slå Mørk tilstand til

1. Vælg Systemindstillinger i Apple-menuen ().
  2. Klik på Generelt.
  3. Vælg Mørk i indstillingerne for Udseende øverst i vinduet. Denne funktion er først tilgængelig, når du har opgraderet til macOS Mojave.

Sådan fungerer Mørk tilstand sammen med nogle apps og funktioner

Nogle apps og funktioner har særlige indstillinger eller handlinger for Mørk tilstand.

• Mail. Hvis du vil bruge en lys baggrund til e-mailbeskeder, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne Mail og vælge Mail > Indstillinger. Klik derefter på fanen Visning, og fjern markeringen af "Brug mørke baggrunde til beskeder".
  • Kort. Hvis du vil bruge en lys baggrund til kort, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne Kort og vælge Vis > Brug mørkt kort.
  • Noter. Hvis du vil bruge en lys baggrund til noter, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne Noter og vælge Noter > Indstillinger. Fjern derefter markeringen af "Brug mørke baggrunde til indhold i noter".
  • Safari. Når du bruger Mørk tilstand, viser Safari automatisk et websted i Mørk tilstand, hvis webstedet er designet til at understøtte funktionen. Hvis webstedet ikke understøtter Mørk tilstand, kan du bruge Safaris Læser til at læse artikler i Mørk tilstand.
  • TextEdit. Hvis du vil bruge en lys baggrund til dokumenter, mens Mørk tilstand er slået til, skal du åbne TextEdit og vælge Oversigt > Brug mørk baggrund til vinduer. (Kræver macOS Mojave 10.14.2 eller en nyere version.)
  • Dynamisk skrivebord. Hvis du slår Mørk tilstand til, mens du bruger Dynamisk skrivebord, skifter skrivebordet muligvis til det mørke stillbillede. Du kan ændre denne indstilling i Skrivebord & skærmskåner.