Opret automatiseringer for dit hjem med appen Home

Du kan automatisk slukke alle lys når du går, tænde dem når der detekteres bevægelse, eller køre en scene når du låser din hoveddør op. Med appen Home kan du automatisere dine tilbehør og steder, så de gør hvad du ønsker, når du ønsker det.

Appen Home gør det let at oprette tilpassede automatiseringer i dit hjem. Du kan udløse et tilbehør eller en scene på baggrund at tidspunktet, din placering, detektering af sensorer og mere. Du skal blot opsætte en HomePod, et Apple TV eller en iPad som en home hub, så du kan læne dig tilbage og lade dit hjem betjene sig selv.*

Du skal bruge nedenstående

*HomePod og Apple TV er ikke tilgængelige i alle lande og områder.

Opret en automatisering på baggrund af et tilbehørs handling

Når et tilbehør aktiveres, deaktiveres eller detekterer noget, kan du automatisere andre tilbehør og scener til at reagere og udføre handlinger.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Home, tryk på fanen Automatisering, og tryk derefter på Opret ny automatisering eller Tilføj.
  2. For at starte en automatisering når et tilbehør aktiveres eller deaktiveres, skal du trykke på Et Tilbehør kontrolleres. Eller tryk på En Sensor Detekterede noget.
  3. Vælg det tilbehør, som startede automatiseringen og tryk på Næste.
  4. Vælg den handling, som udløser automatiseringen, som hvis tilbehøret aktiveres eller åbnes, og tryk derefter på Næste.
  5. Vælg tilbehørene og scenerne, som skal reagere på handlingen, og tryk på Næste.
  6. Tryk på et tilbehør og hold det nede for at justere det.
  7. Tryk på OK.

På din Mac

1. I appen Home skal du klikke på  i det øvre højre hjørne, og derefter klikke på Tilføj Automatisering.
  2. For at starte en automatisering når et tilbehør aktiveres eller deaktiveres, skal du vælge Et Tilbehør kontrolleres. Eller vælg En Sensor Detekterede noget.
  3. Vælg det tilbehør, som startede automatiseringen og klik på Næste.
  4. Vælg den handling, som udløser automatiseringen, som hvis tilbehøret aktiveres eller åbnes, og klik derefter på Næste.
  5. Vælg tilbehørene og scenerne, som skal reagere på handlingen, og klik på Næste.
  6. Dobbeltklik på et tilbehør for at justere det.
  7. Klik på OK.

Vil du modtage en meddelelse når et tilbehør detekterer noget? Læs mere om, hvordan du indstiller meddelelser for dit HomeKit-tilbehør.

Sådan oprettes en automatisering, der er afhængig af, hvem der er hjemme

Automatisér dine tilbehør og scener, så de aktiveres eller deaktiveres når du eller en anden bruger ankommer til eller forlader dit hjem.

For at oprette en automatisering, som udløses af placeringen, skal du og de mennesker, som du inviter til at kontrollere dit hjem aktivere Del min Placering for den primære iOS enhed1, som bruges til at kontrollere dit hjem. Gå til Indstillinger > [dit navn] > Del min Placering, tryk på Fra og sørg for, at "Denne Enhed" er valgt.

Åbn derefter appen Home på din iOS enhed eller Mac, og udfør disse trin.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryk på fanen Automatisering og derefter på Tilføj
  2. Vælg, om automatiseringen skal udføres, når Personer ankommer eller Personer tager hjemmefra. For at vælge en specifik person for at starte automatiseringen skal du trykke på Information. Du kan også vælge en placering2 og et tidspunkt for automatiseringen.
  3. Vælg scener og tilbehør, som skal automatiseres og tryk på Næste.
  4. Tryk på et tilbehør og hold det nede for at justere det.
  5. Tryk på OK.

På din Mac

1. Klik på Tilføj i det øvre højre hjørne, og klik derefter på Tilføj Automatisering.
  2. Vælg, om automatiseringen skal udføres, når Personer ankommer eller Personer tager hjemmefra. For at vælge en specifik person for at starte automatiseringen skal du klikke på Information. Du kan også vælge en placering2 og et tidspunkt for automatiseringen.
  3. Vælg scener og tilbehør, som skal automatiseres og klik på Næste.
  4. Dobbeltklik på et tilbehør for at justere det.
  5. Klik på OK.
  1. Du kan ikke bruge en Mac til at udløse en placeringsbaseret automatisering.
  2. Hvis du vælger en anden placering end dit hjem, er det kun dig, der kan udløse automatiseringen, og andre brugere, som du har inviteret til at betjene dit hjem, fjernes fra automatiseringen.

Automatiser tilbehør på et bestemt tidspunkt

Opret en automatisering som køres på et specifikt tidspunkt, på visse dage og baseret på hvem, der er hjemme. Åbn blot appen Home på din iOS enhed eller Mac, og udfør disse trin.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. På fanen Automatisering skal du trykke på Tilføj
  2. Tryk på Finder sted på et tidspunkt på dagen, og vælg derefter et tidspunkt og en dag. Tryk på Personer for at få automatiseringen til at finde sted på et specifikt tidspunkt, når nogen er hjemme.
  3. Vælg scener og tilbehør, som skal automatiseres og tryk på Næste.
  4. Tryk på et tilbehør og hold det nede for at justere det.
  5. Tryk på OK.

På din Mac

1. Klik på Tilføj i det øvre højre hjørne, og klik derefter på Tilføj Automatisering.
  2. Vælg Finder sted på et tidspunkt på dagen, og vælg derefter et tidspunkt og en dag. Klik på Personer for at få automatiseringen til at finde sted på et specifikt tidspunkt, når nogen er hjemme.
  3. Vælg scener og tilbehør, som skal automatiseres og klik på Næste.
  4. Dobbeltklik på et tilbehør for at justere det.
  5. Klik på OK.

Sådan deaktiveres eller slettes en automatisering

For at aktivere og deaktivere en automatisering:

1. Åbn appen Home på din iOS enhed eller Mac og gå til fanen Automatisering.
  2. Tryk eller klik på automatiseringen.
  3. Aktivér eller deaktivér aktiveringen af denne automatisering.

Tryk på Deaktivér eller vælg et tidsrum, hvorefter tilbehørene deaktiveres i en automatisering. Hvis du for eksempel opretter en automatisering, som tænder lyset når du kommer hjem, kan du få lyset til at slukke igen efter en time.

For at slette en automatisering skal du trykke på eller klikke på automatiseringen, og derefter rulle til bunden og trykke eller klikke på Slet Automatisering. På din iOS enhed kan du også svirpe til venstre over automatiseringen og trykke på Slet.