Oprettelse af automatiseringer for dit hjem med appen Hjem

Du kan automatisk slukke alle lys, når du går, tænde dem, når der registreres bevægelse, eller køre en scene, når du låser din hoveddør op. Med appen Hjem kan du automatisere dit tilbehør og dine scener, så de gør, hvad du ønsker, når du ønsker det.

Appen Hjem gør det let at oprette tilpassede automatiseringer i dit hjem. Du kan udløse et tilbehør eller en scene på baggrund af tidspunktet, din placering, registrering af sensorer og meget mere. Du skal blot opsætte en HomePod, et Apple TV eller en iPad som en hub for hjemmet, og så kan du læne dig tilbage og lade dit hjem betjene sig selv.*

Du skal bruge nedenstående

*HomePod og Apple TV er ikke tilgængelige i alle lande og områder.

Opret en automatisering på baggrund af et tilbehørs handling

Når et tilbehør aktiveres, deaktiveres eller registrerer noget, kan du automatisere andet tilbehør og scener til at reagere og udføre handlinger.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Hjem, tryk på fanen Automatisering, og tryk derefter på Opret ny automatisering eller Tilføj.
  2. Hvis du vil starte en automatisering, når et tilbehør aktiveres eller deaktiveres, skal du trykke på Et tilbehør er under kontrol. Du kan også trykke på En sensor registrerer noget.
  3. Vælg det tilbehør, der starter automatiseringen, og tryk på Næste.
  4. Vælg den handling, som udløser automatiseringen, f.eks. hvis tilbehøret aktiveres eller åbnes, og tryk derefter på Næste.
  5. Vælg tilbehøret og scenerne, som skal reagere på handlingen, og tryk på Næste.
  6. Tryk på et tilbehør, og hold det nede for at justere det.
  7. Tryk på OK.

På din Mac

1. I appen Hjem skal du klikke på  i øverste højre hjørne og derefter klikke på Tilføj Automatisering.
  2. Hvis du vil starte en automatisering, når et tilbehør aktiveres eller deaktiveres, skal du vælge Et tilbehør er under kontrol. Du kan også vælge En sensor registrerer noget.
  3. Vælg det tilbehør, der starter automatiseringen, og klik på Næste.
  4. Vælg den handling, der udløser automatiseringen, f.eks. hvis tilbehøret aktiveres eller åbnes, og klik derefter på Næste.
  5. Vælg tilbehøret og scenerne, som skal reagere på handlingen, og klik på Næste.
  6. Dobbeltklik på et tilbehør for at justere det.
  7. Klik på OK.

Vil du modtage en meddelelse, når et tilbehør registrerer noget? Læs mere om, hvordan du indstiller meddelelser for dit HomeKit-tilbehør.

Sådan opretter du en automatisering, der er afhængig af, hvem der er hjemme

Automatiser dit tilbehør og dine scener, så de aktiveres eller deaktiveres, når du eller en anden bruger ankommer til eller forlader hjemmet.

Hvis du vil oprette en automatisering, som udløses af placeringen, skal du og de personer, du inviterer til at styre dit hjem, aktivere Del min lokalitet for den primære iOS-enhed1, som bruges til at styre dit hjem. Gå til Indstillinger > [dit navn] > Del min lokalitet, tryk på Fra, og sørg for, at "Denne enhed" er valgt.

Åbn derefter appen Hjem på din iOS-enhed eller Mac, og udfør disse trin.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryk på fanen Automatisering og derefter på Tilføj
  2. Vælg, om automatiseringen skal udføres, når Personer ankommer eller Personer forlader dit hjem. Hvis du vil vælge en specifik person for at starte automatiseringen, skal du trykke på . Du kan også vælge en placering2 og et tidspunkt for automatiseringen.
  3. Vælg scener og tilbehør, som skal automatiseres, og tryk på Næste.
  4. Tryk på et tilbehør, og hold det nede for at justere det.
  5. Tryk på OK.

På din Mac

1. Klik på Tilføj i øverste højre hjørne, og klik derefter på Tilføj automatisering.
  2. Vælg, om automatiseringen skal udføres, når Personer ankommer eller Personer forlader dit hjem. Hvis du vil vælge en specifik person for at starte automatiseringen, skal du klikke på . Du kan også vælge en placering2 og et tidspunkt for automatiseringen.
  3. Vælg scener og tilbehør, som skal automatiseres, og klik på Næste.
  4. Dobbeltklik på et tilbehør for at justere det.
  5. Klik på OK.
  1. Du kan ikke bruge en Mac til at udløse en placeringsbaseret automatisering.
  2. Hvis du vælger en anden placering end dit hjem, er det kun dig, der kan udløse automatiseringen, og andre brugere, som du har inviteret til at styre dit hjem, fjernes fra automatiseringen.

Sådan automatiserer du tilbehør på et bestemt tidspunkt

Opret en automatisering, som køres på et specifikt tidspunkt, på visse dage og baseret på, hvem der er hjemme. Du skal blot åbne appen Hjem på din iOS-enhed eller Mac og udføre disse trin.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. På fanen Automatisering skal du trykke på Tilføj
  2. Tryk på Et konkret tidspunkt på dagen, og vælg derefter et tidspunkt og en dag. Tryk på Personer for at få automatiseringen til at finde sted på et specifikt tidspunkt, når nogen er hjemme.
  3. Vælg scener og tilbehør, som skal automatiseres, og tryk på Næste.
  4. Tryk på et tilbehør, og hold det nede for at justere det.
  5. Tryk på OK.

På din Mac

1. Klik på Tilføj i øverste højre hjørne, og klik derefter på Tilføj Automatisering.
  2. Vælg Et konkret tidspunkt på dagen, og vælg derefter et tidspunkt og en dag. Klik på Personer for at få automatiseringen til at finde sted på et specifikt tidspunkt, når nogen er hjemme.
  3. Vælg scener og tilbehør, som skal automatiseres, og klik på Næste.
  4. Dobbeltklik på et tilbehør for at justere det.
  5. Klik på OK.

Sådan deaktiverer eller sletter du en automatisering

Sådan aktiverer og deaktiverer du en automatisering:

1. Åbn appen Hjem på din iOS-enhed eller Mac, og gå til fanen Automatisering.
  2. Tryk eller klik på automatiseringen.
  3. Aktiver eller deaktiver Slå denne automatisering til.

Tryk på Slå fra, eller vælg et tidsrum, hvorefter tilbehøret deaktiveres i en automatisering. Hvis du for eksempel opretter en automatisering, som tænder lyset, når du kommer hjem, kan du få lyset til at slukke igen efter en time.

Hvis du vil slette en automatisering, skal du trykke eller klikke på automatiseringen og derefter rulle ned til bunden og trykke eller klikke på Slet automatisering. På din iOS-enhed kan du også skubbe til venstre over automatiseringen og trykke på Slet.