Sådan bruger du appen Måling på din iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du måler størrelsen på genstande i den virkelige verden med appen Måling og kameraet på din iPhone, iPad eller iPod touch. Læs også om, hvordan du nemmere kan måle genstande og personer med LiDAR-scanneren på iPad Pro 12,9" (4. generation) og iPad Pro 11" (2. generation).

Appen Måling bruger AR-teknologi (augmented reality) til at omdanne din enhed til et målebånd. Du kan måle størrelsen på genstande, automatisk registrere målene på rektangulære genstande og gemme et billede af målingen. Og med iPad Pro 12,9" (4. generation) og iPad Pro 11" (2. generation) kan du nemmere måle genstande med synlige hjælpelinjer, måle en persons højde og se en oversigt over dine målinger.

Før du går i gang

brug af appen Måling til at lave en enkelt måling

Sådan laver du en enkelt måling

1. Åbn appen Måling, og følg derefter en vejledning på skærmen, der beder dig om at bevæge din enhed rundt. Det giver enheden en referenceramme for den genstand, du måler, og den overflade, den er placeret på. Bliv ved med at bevæge enheden, indtil der vises en cirkel med en prik i midten.
  2. Bevæg enheden, så prikken er over startpunktet for målingen, og tryk derefter på knappen Tilføj .
  3. Bevæg enheden langsomt, indtil prikken er over slutpunktet for målingen, og tryk derefter på knappen Tilføj igen.

Når du har taget en måling, kan du justere start- og slutpunkterne. Tryk på et af punkterne, og hold inde, og træk det derefter hen til det ønskede sted. Måleresultaterne ændrer sig, i takt med at du flytter punktet.

Arkiver din måling

Mens målingen vises, kan du trykke på tallet for at få det vist i tommer og centimeter. Tryk på Kopier, så sendes tallet til din udklipsholder, så du kan indsætte det i en anden app. Tryk på Ryd for at starte forfra.

Du kan også tage et billede, der viser genstanden og dens mål. Tryk blot på lukkerknappen, hvorefter billedet vises nederst til venstre på skærmen. Tryk på det for at bruge Markering til at redigere det, eller skub til venstre for at arkivere det i appen Fotos.

brug af appen Måling til at tage flere målinger af en genstand

Sådan tager du flere målinger

1. Når du har taget den første måling, skal du bevæge din enhed for at placere prikken over et andet sted på eller i nærheden af genstanden.
  2. Tryk på knappen Tilføj  for at starte den anden måling, og bevæg derefter enheden for at placere prikken et sted langs den eksisterende måling.*
  3. Tryk på knappen Tilføj  igen, hvorefter den anden måling vises.
  4. Gentag disse trin for at tage lige så mange målinger, som du ønsker.

Tryk på knappen Fortryd  for at fjerne den seneste måling, eller tryk på Ryd for at starte forfra.

* Yderligere målinger skal starte eller slutte et sted langs en eksisterende måling. Ellers bliver alle tidligere målinger erstattet af den nyeste.

brug af appen Måling til at måle et rektangel

Mål et rektangel

Hvis din enhed registrerer, at den genstand, du måler, er en firkant eller et rektangel, anbringer den automatisk en målekasse rundt om genstanden. Tryk på knappen Tilføj , så vises målingerne for genstandens bredde og længde. Bevæg enheden en lille smule, så vises genstandens beregnede område.

Mens målingen vises, kan du trykke på det beregnede områdenummer for at se længden på diagonalen samt området i kvadrattommer eller kvadratmeter.

Brug appen Måling sammen med iPad Pro 12,9" (4. generation) og iPad Pro 11" (2. generation)

iPad Pro 12,9" (4. generation) og iPad Pro 11" (2. generation) bruger LiDAR-scanneren for at hjælpe dig med at måle genstande hurtigere og mere præcist med appen Måling.

Mål en persons højde

Når appen Måling registrerer en person i søgeren, måler den automatisk personens højde fra bunden til toppen af hovedet, hatten eller håret. Du kan trykke på udløserknappen  for at tage et billede af en person, hvor personens højde måles. Derefter kan du bruge Markering på billedet, gemme det og dele det.

Brug lodrette hjælpelinjer og kanthjælpelinjer

På iPad Pro 12,9" (4. generation) og iPad Pro 11" (2. generation) kan du bruge hjælpelinjer til at måle højden og lige kanter på møbler, køkkenbordplader og andre genstande nemmere og mere præcist. Hjælpelinjer vises automatisk langs kanterne, og når du foretager en lodret måling.

Fastgør dine start- og slutpunkter til den gule hjælpelinje, og tryk derefter på en måling for at se de udvidede oplysninger, som iPad Pro leverer. Du kan se målingens stigning, afstand, vinkel m.m.

Se mere detaljerede målinger med linealvisning

Appen Måling på iPad Pro 12,9" (4. generation) og iPad Pro 11" (2. generation) føjer en linealoverligger til linjemålinger, der viser dig genstandens dimension i små forøgelser. Flyt din iPad Pro tæt på en linjemåling for at se linealvisningen, og tryk derefter på udløserknappen for at tage et billede, så du kan bruge forøgelserne til planlægningsprojekter.

Se din målingsoversigt

Tryk på listeknappen  for at se alle de målinger, du har foretaget i løbet af den aktuelle session, herunder skærmbilleder, du har taget. Det hjælper dig med at holde styr på dimensioner, efterhånden som du måler et område eller en række genstande. Du kan kopiere dimensionerne til Noter, Mail eller en anden app, du vil gemme listen i, eller du kan rydde dem og starte forfra.