Magnetisk tilbehør kan påvirke iPhone-kameraer

Indvendige magneter i noget iPhone-tilbehør genererer magnetfelter, der kan påvirke en iPhone med kamera på bagsiden. Læs mere om, hvordan du undgår denne interferens.

Kameraerne i din iPhone kan tage fantastiske billeder selv under vanskelige forhold. Hvis du utilsigtet kommer til at bevæge kameraet, mens du tager et billede, kan det blive sløret. For at undgå dette er nogle iPhone-modeller udstyret med optisk billedstabilisering (OIS).1 Med OIS kan du tage skarpe billeder, også selvom du utilsigtet bevæger kameraet. Derudover kan nogle iPhone-modeller have autofokus (AF) med lukket kredsløb.2 AF med lukket kredsløb modstår effekten af tyngdekraft og vibration for at bevare et skarpt fokus i stilbilleder, videoer og panoramaer.

Med OIS kan et gyroskop registrere, at kameraet bevæger sig. For at undgå bevægelse i billedet, og dermed at det bliver sløret, bevæger objektivet sig i forhold til gyroskopets vinkel. Med AF med et lukket kredsløb måler og kompenserer indbyggede accelerometre for effekter af tyngdekraft og vibration. Magnetiske sensorer bestemmer objektivets position, så den kompenserende bevægelse kan indstilles nøjagtigt.

1. Optisk billedstabilisering fås på iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6 Plus og iPhone 6s Plus.
  2. AF med lukket kredsløb fås på iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR.

Et stærkt magnetisk felt kan forstyrre OIS og AF med lukket kredsløb

Sensorer, der registrerer objektivets position, reagerer på magnetfelter. Hvis du anbringer en magnet i nærheden af disse sensorer, forstyrrer magnetfeltet sensorerne eller afbryder dem midlertidigt. Det kan forringe sensorernes nøjagtighed og begrænse, hvor meget objektiverne kan bevæge sig. Kameraet fortsætter med at tage billeder ved hjælp af andre stabiliseringsfunktioner, men fordelen ved OIS og AF med lukket kredsløb vil ikke være til stede.

Sådan undgår du magnetisk interferens

Tredjepartsproducenter kan fremstille tilbehør med stærke magneter eller magnetiske metalplader, der er i nærheden af din iPhones kamera (eller kameraer) på bagsiden. Disse magneter eller plader kan holde foliecovers på plads, holde sammen på etuier der kan adskilles eller fastgøre faste ophæng, f.eks. ophæng til bil. Apple anbefaler, at tredjepartsproducenter undgår at bruge magneter og metaldele i etuier og andet tilbehør. Få den bedste kameraydelse ved at undgå tilbehør, der bruger magneter eller magnetisk metal.

Sådan gør du, hvis dit kamera stadig ikke virker

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du har fjernet din iPhones etui og andet magnetisk tilbehør, og dit iPhone-kamera stadig ikke virker, .

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.