Magnetisk tilbehør kan påvirke iPhone-kameraer

Indvendige magneter i noget iPhone-tilbehør genererer magnetfelter, der kan påvirke en iPhone med kamera på bagsiden. Læs mere om, hvordan du undgår denne interferens.

Kameraerne i din iPhone kan tage fantastiske billeder selv under vanskelige forhold. Hvis du utilsigtet kommer til at bevæge kameraet, mens du tager et billede, kan det blive sløret. For at undgå dette er nogle iPhone-modeller udstyret med optisk billedstabilisering (OIS).1 Derudover kan nogle iPhone-modeller have autofokus (AF) med lukket kredsløb. Derudover kan nogle iPhone-modeller have autofokus (AF) med lukket kredsløb.2

Med OIS kan et gyroskop registrere, at kameraet bevæger sig. For at undgå bevægelse i billedet, og dermed at det bliver sløret, bevæger objektivet sig i forhold til gyroskopets vinkel. Med AF med et lukket kredsløb måler og kompenserer indbyggede accelerometre for effekten af tyngdekraft og vibration. Magnetiske sensorer bestemmer objektivets position, så den kompenserende bevægelse kan indstilles nøjagtigt.

Et stærkt magnetisk felt kan forstyrre OIS og AF med lukket kredsløb

Sensorer, der registrerer objektivets position, reagerer på magnetfelter. Hvis du anbringer en magnet i nærheden af disse sensorer, forstyrrer magnetfeltet sensorerne eller afbryder dem midlertidigt. Det kan forringe sensorernes nøjagtighed og begrænse, hvor meget objektiverne kan bevæge sig. Kameraet fortsætter med at tage billeder ved hjælp af andre stabiliseringsfunktioner, men fordelen ved OIS og AF med lukket kredsløb vil ikke være til stede.

Sådan undgår du magnetisk interferens

Tredjepartsproducenter kan fremstille tilbehør med stærke magneter eller magnetiske metalplader, der er i nærheden af din iPhones kamera (eller kameraer) på bagsiden. Disse magneter eller plader kan holde foliecovers på plads, holde sammen på etuier, der kan adskilles, eller fastgøres til faste holdere, f.eks. holdere i en bil. Få den bedste kameraydelse ved at undgå tilbehør, der bruger magneter eller magnetisk metal, i nærheden af din iPhones kamera (eller kameraer) på bagsiden.

Sådan gør du, hvis dit kamera stadig ikke virker

Find ud af, hvad du skal gøre, hvis du har fjernet dit iPhone-cover og andet magnetisk tilbehør, og dit iPhone-kamera stadig ikke virker.

1. OIS er tilgængelig på iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus og iPhone 7 og nyere modeller inklusive iPhone SE (2. og 3. generation). OIS er ikke tilgængelig med ultravidvinkelkameraet på iPhone 11 og nyere modeller eller med telekameraet på iPhone 7 Plus og iPhone 8 Plus.

2. AF med lukket kredsløb er tilgængeligt på iPhone XS og nyere modeller, herunder iPhone SE (2. og 3. generation).

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.