Afspil lyd på flere højttalere med AirPlay

Du kan afspille lyd på flere højttalere rundt omkring i hjemmet på samme tid.

Når du har indstillet flere Apple TV, HomePod eller andre lydenheder i appen Hjem på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du afspille musik og lyd i flere rum i hjemmet på samme tid. Du kan også afspille og styre musik efter zone, f.eks. på 1. sal eller i stueplan.

Brug din iOS-enhed, iTunes på en Mac eller pc, et Apple TV eller en HomePod til at styre musikken, eller bed Siri om at afspille musik i hjemmet.

Før du kan afspille lyd på flere kilder, skal du sørge for, at du har de nyeste versioner af software på alle dine Apple-enheder og højttalere. Læs mere om, hvad der kræves til AirPlay.

Fra din iPhone, iPad eller iPod touch

Afspil musik på din iPhone, iPad eller iPod touch1, og indstil derefter, hvor det skal afspilles, fra Kontrolcenter:

1. Åbn Kontrolcenter.
  2. Tryk hårdt på eller hold fingeren på lydkortet i øverste højre hjørne for at åbne lydindstillinger. Hvis du ikke kan se de andre enheder, du vil bruge til at afspille lyd, skal du trykke på  for at skifte fra betjeningspanelet til indstillingerne til AirPlay.
  3. Tryk på hver af de enheder, hvor du vil afspille den aktuelle lyd.

1 Du kan også bruge appen Musik, appen Podcasts eller andre apps til at afspille lyd via flere enheder. Mens du lytter til en sang eller en podcast, skal du trykke på afspilleren nederst på skærmen, trykke på  og derefter vælge de enheder, du vil bruge AirPlay til.

Fra din Mac eller pc

1. Åbn iTunes, og afspil musik.
  2. Klik på  øverst i iTunes-vinduet.
  3. Marker afkrydsningsfeltet til højre for navnet på en enhed for at afspille den lyd, der afspilles i øjeblikket, via den pågældende enhed. Hvis du vælger at streame AirPlay til et Apple TV, bliver du måske bedt om at indtaste en kode.

Fra dit Apple TV eller din HomePod

Du kan bruge Siri til at afspille musik i hele hjemmet. På Apple TV kan du også manuelt vælge andre højttalere, du vil tilføje.

1. Hvis du lytter til musik, skal du skubbe op på fjernbetjeningen og vælge . Eller holde  nede på fjernbetjeningen.
  2. Vælg hver af de ekstra enheder, hvor du vil afspille lyd.

AirPlay fra Apple TV til HomePod er i øjeblikket en betaversion.

Få hjælp

• Hvis musikken stopper uventet, kan du bruge din enhed eller Siri til at starte afspilningen af musik igen. I nogle situationer bruger appen Hjem måske din HomePod eller dit Apple TV som lydkilde til at streame musik fra nettet (også selvom din HomePod eller dit Apple TV ikke afspiller musik i øjeblikket). Hvis du bruger Siri på den enhed eller udfører en anden opgave, kan det få afspilningen til at stoppe overalt. Du kan også bruge en iOS-enhed eller en computer med iTunes som en hub for i stedet at streame musik manuelt.
  • Hvis du ikke kan markere afkrydsningsfeltet for at føje den musik, der afspilles i øjeblikket, til en HomePod, et Apple TV eller en højttaler, skal enheden måske opdateres. Læs om, hvad der kræves til AirPlay.
  • Hvis du har brug for at ændre det rum, en højttaler befinder sig i, omdøbe en højttaler eller indstille to HomePod-højttalere, så de arbejder i stereo, kan du administrere dine højttalere og lydenheder i appen Hjem.
  • Har du stadig brug for hjælp? Se, hvad du kan gøre, hvis du stadig har problemer med AirPlay.