Sådan optager du skærmen på din Mac

Du kan bruge Skærmbillede eller QuickTime Player til at lave en videooptagelse af hele skærmen eller blot en udvalgt del af den.

Brug værktøjslinjen Skærmbillede

Tasterne Skift, Kommando og 5

Hvis du vil have vist værktøjslinjen Skærmbillede, skal du trykke på disse tre taster samtidig: Skift, Kommando og 5. Du får vist betjeningsknapper på skærmen, som du kan bruge til at optage hele skærmen, optage en udvalgt del af skærmen eller tage et skærmbillede:

macOS-skrivebord med værktøjslinjen Skærmbillede vist

Sådan bruger du QuickTime Player

1. Åbn QuickTime Player i mappen Programmer, og vælg derefter Arkiv > Ny skærmoptagelse på menulinjen.

2. Inden du starter din optagelse, kan du klikke på pilen ud for knappen OptagNo alt supplied for Image for at ændre optagelsesindstillingerne:

Indstillinger for skærmoptagelse med QuickTime
    • Vælg en mikrofon for at optage din stemme eller anden lyd sammen med skærmoptagelsen. Hvis du vil holde øje med lyden under optagelsen, skal du justere lydstyrkemærket. Hvis du får lydfeedback, skal du skrue ned for lyden eller bruge hovedtelefoner sammen med en mikrofon.

• Hvis du vil have vist en sort cirkel rundt om markøren, hver gang du klikker, skal du vælge Vis klik med musen i optagelsen.

3. Begynd at optage ved at klikke på knappen OptagNo alt supplied for Image og derefter udføre en af disse handlinger:

• Klik hvor som helst på skærmen for at starte optagelsen af hele skærmen.

• Du kan også trække for at vælge det område, der skal optages, og derefter klikke på knappen Start optagelse i dette område.

4. Stop optagelsen ved at klikke på knappen StopNo alt supplied for Image på menulinjen, eller tryk på Kommando-Ctrl-Esc (Escape).

5. Når du stopper med at optage, åbner QuickTime Player automatisk optagelsen. Du kan nu afspille, redigere eller dele optagelsen.