Udgivelse af bog med Pages

Udgiv din bog direkte i Apple Books fra Pages på din iPad, iPhone, Mac eller online på iCloud.com.

Med Pages kan du oprette en bog og derefter udgive den direkte i butikken i Apple Books. Du kan tilpasse din bog i løbet af udgivelsesprocessen: Tilføj et cover, angiv en pris, eller tilbyd bogen gratis, tilføj tags for at angive aldersgrupper eller emner, indstil en forudbestilling, tilpas tilgængeligheden efter dato og land og meget mere. Du kan også opdatere en allerede indsendt bog.

Du skal bruge nedenstående

Dette skal du bruge til Pages på din Apple-enhed:

• macOS High Sierra eller en nyere version og Pages 7.3 eller en nyere version på din Mac
  • iOS 11 eller en nyere version og Pages 4.3 eller en nyere version på din iOS-enhed
  • En iTunes Connect-konto for Apple Books

Dette skal du bruge til Pages online på iCloud.com:

• Safari 9 eller nyere eller Google Chrome 50 eller nyere til Mac
  • Internet Explorer 11 eller nyere eller Google Chrome 50 eller nyere til Windows-pc
  • En iTunes Connect-konto for Apple Books

Sådan gør du klar til at udgive din bog

Inden du udgiver din bog, bør du tjekke denne liste for at sikre, at din bog er klar til at blive udgivet.

* Et omslagsbillede skal være i PNG- eller JPEG-format og være på mindst 1400 pixels på den korteste side.

Sådan udgiver du din bog

Du kan udgive din bog, åbne dit dokument i Pages, angive sælger- og bogoplysninger, se en eksempelvisning og overføre din bog og til sidst fuldføre indsendelsen.

Åbn dit dokument i Pages

1. Åbn det Pages-dokument, du vil udgive som bog.
  2. På iPad eller iPhone: Tryk på knappen Mere, og tryk derefter på Udgiv til Apple Books.
    På Mac: Vælg Arkiv > Udgiv til Apple Books.
    Online på iCloud.com:Klik på knappen Værktøjer, og vælg derefter Udgiv til Apple Books.
  3. Tryk eller klik på Fortsæt, og log derefter ind på iTunes Connect. Hvis du ikke har logget ind før, skal du på Mac klikke på Opret iTunes Connect-konto. På en iPad, iPhone eller online på iCloud.com: Tilmeld dig en konto.
  4. Tryk eller klik på Fortsæt. Efter dette trin vil ingen af de ændringer, du laver i Pages-dokumentet, blive vist i den udgivede bog. Hvis du har brug for at stoppe udgivelsesprocessen og lave nogle ændringer i Pages-dokumentet, skal du blot lukke udgivelsesvinduet.

Angiv oplysninger om sælger og version

Vælg derefter sælger af bogen og versionen:

1. Hvis din iTunes Connect-konto har mere end én sælger, skal du trykke eller klikke på genvejsmenuen Sælger og så vælge en sælger. Alle dem, der er angivet på din iTunes Connect-konto, vises i menuen – vælg en af dem som sælger.
  2. Hvis du udgiver denne bog for første gang, skal du vælge "Det er en ny bog". Du kan også opdatere en allerede indsendt bog.
  3. Klik på Fortsæt.

Angiv oplysninger om bogen

Når du har angivet oplysninger om sælger og version, kan du vælge en layouttype til bogen og indtaste andre oplysninger om den. Det er ikke alle felter, der er obligatoriske, men hvis du udfylder mange felter, kan det hjælpe læserne med at finde din bog i Book Store. Her er nogle gode råd om mulighederne på denne side:

• Hvis dit Pages-dokument er et tekstbehandlingsdokument, skal du vælge et layout til din bog. Vælg Kan ombrydes igen til bøger, der hovedsageligt er tekst. Vælg Fast til dokumenter med mange billeder eller flere spalter.
  • Hvis du vil tilføje en undertitel eller et serienavn i sektionen Titel, skal du klikke på Tilføj knap. Hvis du ikke bruger en undertitel eller et serienavn, skal du klikke på knappen Fjern for at fjerne feltet.
  • Hvis du vil tilføje flere roller såsom Redaktør, Illustreret af, Fortalt af og meget mere, skal du trykke eller klikke på knappen Tilføj i sektionen Forfatter, klikke på genvejsmenuen Forfatter, vælge en rolle og derefter indtaste et navn.
  • Hvis din bog er til børn, skal du indstille en alder for målgruppen. Du kan også trykke eller klikke på genvejsmenuen Interessealder og vælge en af indstillingerne for klassetrin:
    • Hvis du vil indstille et klassetrin, som barnet som minimum skal gå på, skal du vælge den første mulighed.
    • Hvis du vil indstille et klassetrin, som barnet som maksimum skal gå på, skal du vælge den første mulighed.
    • Hvis du vil indstille et interval for klassetrin, skal du vælge begge muligheder.
    • Hvis du vil indstille et bestemt klassetrin, skal du indstille begge muligheder til det samme klassetrin.
  • Hvis du vil indstille en forudbestilling, skal du trykke eller klikke på genvejsmenuen Forudbestilling og vælge Ja. Hvis du vil overføre din bog nu, skal du klikke på genvejsmenuen Overfør bog og vælge Ja. Når du har overført din bog, skal du tilføje pris og oplysninger om område samt detaljer om forudbestilling i iTunes Connect.*

Klik på Fortsæt, når du er klar. Hvis der vises fejl, skal du indtaste de nødvendige oplysninger og klikke på Fortsæt igen.

* Din bog er ikke tilgængelig i Book Store, før du har tilføjet disse oplysninger i iTunes Connect, når du har overført din bog.

Se en eksempelvisning af din bog, og overfør den

Når du har angivet oplysningerne om bogen og klikket på Fortsæt, kan du se en eksempelvisning af den og få uddrag af ePub-arkiver. Eksempelvisningen af ePub-arkiver åbnes i appen Books.

Hvis du udgiver fra Pages online på iCloud.com, downloades filerne til standardmappen for overførsler på din computer.

Klik på Overfør, når du er tilfreds med uddraget.

Fuldfør indsendelsen

Når din bog er overført til Apple Books, skal du klikke på Gå til iTunes Connect. Tilføj pris og oplysninger om område i iTunes Connect. Tilføj oplysninger om forudbestilling, hvis du indstiller en forudbestilling.

Mens Apple Books gennemgår din indsendelse, modtager du statusopdateringer via e-mail. Du kan også tjekke status for gennemgangen af din bog når som helst i sektionen Mine bøger på din iTunes Connect-konto.

Sådan opdaterer du en tidligere indsendt bog

Åbn dokumentet, og vælg Udgiv til Apple Books. På skærmen Sælger skal du vælge opdateringsmuligheden og derefter oprette et nyt versionsnummer for bogen. Tilføj teksten "Nyheder", der beskriver, hvad der er ændret i den nye version – dette vises sammen med din bog i Book Store.

I de andre udgivelsesvinduer vil de fleste oplysninger allerede være udfyldt. Du kan dog ændre de fleste metadata eller andre indstillinger. Du kan for eksempel angive et nyt sideområde for dit uddrag, tilføje en ny kategori for bogen og meget mere.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.