Udgivelse af din bog med Pages

Udgiv din bog direkte i Apple Books fra Pages på din iPad, iPhone, Mac eller online på iCloud.com.

Med Pages kan du oprette en bog og derefter udgive den direkte i butikken i Apple Books. Du kan tilpasse din bog undervejs i publiceringsprocessen: Tilføj et omslag, angiv en pris, eller tilbyd bogen gratis, tilføj tags for at angive aldersgrupper eller emner, opret forudbestilling, tilpas tilgængeligheden efter dato og land eller område og meget mere. Du kan også opdatere en allerede indsendt bog.

Hvis du vil sikre, at du kan udgive din bog, skal du tjekke minimumsystemkravene til Pages. Du skal også have en iTunes Connect-konto til Apple Books.

Sådan gør du klar til at udgive din bog

Her er nogle ting, du bør gøre, før du starter processen med at udgive din bog:

• Brug afsnitsformater i dit Pages-dokument, så din bog er korrekt formateret, når den udgives.
  • Arkiver din bog i mappen Pages i iCloud Drive. Hvis du ikke bruger iCloud Drive, skal du sætte iCloud op på alle dine enheder og slå iCloud Drive til.
  • Gør dit omslagsbillede klar*, eller planlæg at bruge den første side som omslag. Hvis du planlæger at udgive med Pages på en iPhone eller iPad, skal du gemme billedet i iCloud Drive.
  • Hvis din bog indeholder HEVC-videoer, skal du konvertere videoerne, før du udgiver bogen.
  • Hvis din bog indeholder 3D-objekter, skal du erstatte objekterne med billedarkiver eller fjerne objekterne. Hvis du lader 3D-objekter blive i et dokument, konverterer Pages dem til billedarkiver, når du eksporterer dokumentet til EPUB.
  • Gennemgå punkterne på listen på webstedet Send din e-bog.

* Du kan bruge PDF-, EPS-, JPG-, PSD-, PNG-, TIFF- eller GIF-arkiver til forsidebilleder. Billederne skal være på mindst 1400 pixels på den korteste side.

Sådan udgiver du din bog

Du kan udgive din bog ved at åbne dit dokument i Pages, angive sælger- og bogoplysninger, se en eksempelvisning og overføre din bog og til sidst fuldføre indsendelsen.

Åbn dit dokument i Pages

1. Åbn det Pages-dokument, du vil udgive som bog.
  2. Gør følgende for den enhed, du bruger:
    • På Mac: Vælg Arkiv > Udgiv til Apple Books.
    • På iPhone: Tryk på knappen Mere , tryk på Eksporter, og tryk derefter på Publicer i Apple Books.
    • På iPad: Afhængigt af hvad du ser på værktøjslinjen, kan du trykke på dokumentnavnet eller trykke på knappen Mere på værktøjslinjen, trykke på Eksporter og derefter trykke på Publicer i Apple Books.
    • Online på iCloud.com: Klik på knappen Mere, og vælg derefter Udgiv til Apple Books.
  3. Tryk eller klik på Fortsæt, og log derefter ind på iTunes Connect. Hvis du aldrig har logget på, skal du oprette en konto:
    • På Mac: Klik på Opret iTunes Connect-konto.
    • På en iPad, iPhone eller online på iCloud.com: Tilmeld dig en konto.
  4. Tryk eller klik på Fortsæt. Efter dette trin vil ingen af de ændringer, du laver i Pages-dokumentet, blive vist i den udgivne bog. Hvis du har brug for at stoppe udgivelsesprocessen og lave nogle ændringer i Pages-dokumentet, skal du blot lukke udgivelsesvinduet.

Angiv oplysninger om sælger og version

Vælg derefter sælger af bogen og versionen:

1. Hvis din iTunes Connect-konto har mere end én sælger, skal du trykke eller klikke på lokalmenuen Sælger og derefter vælge en sælger. Alle dem, der er angivet på din iTunes Connect-konto, vises i menuen – vælg en af dem som sælger.
  2. Hvis du udgiver denne bog for første gang, skal du vælge "Det er en ny bog". Du kan også opdatere en allerede indsendt bog.
  3. Klik på Fortsæt.

Angiv oplysninger om bogen

Når du har angivet oplysninger om sælger og version, kan du vælge en layouttype til bogen og indtaste andre oplysninger om den. Det er ikke alle felter, der er obligatoriske, men hvis du udfylder mange felter, kan det hjælpe læserne med at finde din bog i Book Store. Her er nogle gode råd om mulighederne på denne side:

• Hvis dit Pages-dokument er et tekstbehandlingsdokument, skal du vælge et layout til din bog. Vælg Kan ombrydes igen, hvis din bog primært består af tekst – hvis det f.eks. er en roman. Med layoutet Kan ombrydes igen tilpasses indholdet til forskellige enheder og retninger, og læseren kan tilpasse skriftstørrelsen. Vælg Fast til dokumenter med mange billeder eller flere spalter.
  • Hvis du vil have vist dobbeltopslag i en bog med fast layout, skal du vælge Bogopslag > To sider.
  • Hvis du vil tilføje en undertitel eller et serienavn i sektionen Titel, skal du klikke på knappen Tilføj . Hvis du ikke bruger en undertitel eller et serienavn, skal du klikke på knappen Fjern  for at fjerne feltet.
  • Hvis du vil tilføje flere roller såsom Redaktør, Illustreret af, Fortalt af m.m., skal du trykke eller klikke på knappen Tilføj  i sektionen Forfatter, klikke på lokalmenuen Forfatter, vælge en rolle og derefter indtaste et navn.
  • Du kan gøre det nemmere for potentielle læsere at finde din bog ved at vælge den emnekategori, der bedst beskriver indholdet i din bog. Du kan tilføje flere kategorier, men Apple Books bruger altid de første tre kategorier, du vælger.
  • Hvis din bog er til børn, skal du indstille en alder for målgruppen. Du kan også trykke eller klikke på lokalmenuen til Aldersgruppe og vælge en af indstillingerne for klassetrin:
    • Hvis du vil indstille et klassetrin, som barnet som minimum skal gå på, skal du vælge den første mulighed.
    • Hvis du vil indstille et klassetrin, som barnet som maksimum skal gå på, skal du vælge den anden mulighed.
    • Hvis du vil indstille et interval for klassetrin, skal du vælge begge muligheder.
    • Hvis du vil indstille et bestemt klassetrin, skal du indstille begge muligheder til det samme klassetrin.
  • Hvis din bog kun er passende for voksne eller er meget voldelig, skal du klikke på lokalmenuen Indeholder anstødeligt indhold og vælge Ja.
  • Hvis du vil indstille en forudbestilling, skal du trykke eller klikke på lokalmenuen Forudbestilling og vælge Ja. Hvis du vil overføre din bog nu, skal du klikke på lokalmenuen Overfør bog og vælge Ja. Når du har overført din bog, skal du tilføje pris og oplysninger om område samt detaljer om forudbestilling i iTunes Connect.*

Klik på Fortsæt, når du er klar. Hvis der vises fejl, skal du indtaste de nødvendige oplysninger og klikke på Fortsæt igen.

* Din bog er ikke tilgængelig i Book Store, før du har tilføjet disse oplysninger i iTunes Connect, når du har overført din bog.

Se en eksempelvisning af din bog, og overfør den

Når du har angivet oplysningerne om bogen og klikket på Fortsæt, kan du se en eksempelvisning af den og få uddrag af ePub-arkiver. Eksempelvisningen af ePub-arkiver åbnes i appen Bøger.

Hvis du udgiver fra Pages online på iCloud.com, downloades filerne til standardmappen for overførsler på din computer.

Klik på Overfør, når du er tilfreds med uddraget.

Fuldfør indsendelsen

Når din bog er overført til Apple Books, skal du klikke på Gå til iTunes Connect. Tilføj pris og oplysninger om område i iTunes Connect. Tilføj oplysninger om forudbestilling, hvis du indstiller en forudbestilling.

Mens Apple Books gennemgår din indsendelse, modtager du statusopdateringer via e-mail. Du kan også tjekke status for gennemgangen af din bog når som helst i sektionen Mine bøger på din iTunes Connect-konto.

Sådan opdaterer du en tidligere indsendt bog

Åbn dokumentet, og vælg Udgiv til Apple Books. På skærmen Forhandler skal du vælge indstillingen Opdatér. Hvis din tidligere publicerede bog havde et versionsnummer, skal du oprette et nyt versionsnummer til bogen. Tilføj tekst i "Nyheder", der beskriver, hvad der er ændret i den nye version – dette vises sammen med din bog i Book Store.

I de andre udgivelsesvinduer vil de fleste oplysninger allerede være udfyldt. Du kan dog ændre de fleste metadata eller andre indstillinger. Du kan for eksempel angive et nyt sideområde for dit uddrag, tilføje en ny kategori for bogen og meget mere.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.