Sådan kan du dele betjeningen af dit hjem

Inviter mennesker til at betjene dit hjem, rediger tilladelser for disse mennesker, og giv dem tilladelse til at betjene dit hjem hvor som helst fra – alt sammen med appen Hjem.

Før du begynder

Sådan invitere du andre til at betjene dit HomeKit-tilbehør:

*HomePod og Apple TV er ikke tilgængelige i alle lande og områder.

Sådan inviterer du nogen til at betjene dit hjem

Benyt denne fremgangsmåde for din enhed.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Hjem og tryk på symbol for Hjem-indstillinger i øverste venstre hjørne. Hvis du har oprettet flere hjem i appen Hjem, skal du trykke på Hjem-indstillinger og derefter trykke på det hjem, som du vil invitere nogen til.
  2. Tryk på Inviter under Personer.
  3. Indtast det Apple-id, som personen bruger til iCloud.
  4. Tryk på Send invitation.

På din Mac

1. Åbn appen Hjem.
  2. Tryk på Rediger > Rediger hjem på menulinjen. Hvis du har oprettet flere hjem i appen Hjem, skal du klikke på Hjem i øverste venstre hjørne, og derefter klikke på det hjem, som du vil invitere nogen til.
  3. Klik på Inviter under Personer.
  4. Indtast det Apple-id, som personen bruger til iCloud.
  5. Klik på Send invitation.

Sådan accepterer du en invitation til at betjene et hjem

Når nogen inviterer dig til at betjene deres hjem, får du en meddelelse i appen Hjem på din iOS-enhed eller Mac. Følg trinnene herunder for at acceptere invitationen.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Hjem og tryk på symbolet Hjem-indstillinger.
  2. Tryk på Hjem-indstillinger.
  3. Tryk på Accepter og derefter på OK.

Efter du har accepteret invitationen, skal du trykke på symbolet Hjem-indstillinger og derefter trykke på hjemmets navn for at betjene det.

På din Mac

1. Åbn appen Hjem og klik på symbolet Hjem i værktøjslinjen.
  2. Klik på en invitation.
  3. Klik på accepter og derefter på OK.

Efter du har accepteret invitationen, skal du klikke på symbolet Hjem i værktøjslinjen, og derefter på hjemmets navn for at betjene det.

Sådan tillades fjernadgang og redigering af tilladelser for brugere

Hvis du opretter en hub for hjemmet, kan du administrere fjernadgang og redigere tilladelser til personer, som du invitere til at betjene dit hjem. Hvis du ikke har oprettet et samlingspunkt for hjemmet, kan de kun betjene dit tilbehør, når de befinder sig i dit hjem, er tilsluttet hjemmets Wi-Fi-netværk og er inden for rækkevidde af dit HomeKit-tilbehør.

For at administrere fjernadgang og ændre tilladelser for en bruger, skal du åbne appen Hjem på din iOS-enhed eller Mac, og udfør de følgende trin.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryk på symbolet Hjem-indstillinger. Hvis du har flere hjem, skal du trykke på Hjem-indstillinger og derefter vælge et hjem.
  2. Under Personer skal du trykke på den person, som du vil redigere tilladelsen for, og derefter vælge det følgende:
    • Tillad ekstern adgang: Slå denne til for at lade brugere betjene dit tilbehør fra alle lokaliteter. Deaktiver indstillingen for kun at lade brugere betjene dine tilbehør, når de befinder sig i dit hjem.
    • Tillad redigering: Aktiver for at lade brugere tilføje og fjerne tilbehør, scener og andre brugere.*
  3. Tryk på Tilbage og derefter på OK.

På din Mac

1. Tryk på Rediger > Rediger hjem på menulinjen. Hvis du har flere hjem skal du klikke på Hjem i øverste venstre hjørne, og derefter vælge et hjem.
  2. Under Personer skal du klikke på den person, som du vil redigere tilladelsen for, og derefter vælge det følgende:
    • Tillad ekstern adgang: Slå denne til for at lade brugere betjene dit tilbehør fra alle lokaliteter. Deaktiver indstillingen for kun at lade brugere betjene dine tilbehør, når de befinder sig i dit hjem.
    • Tillad redigering: Aktiver for at lade brugere tilføje og fjerne tilbehør, scener og andre brugere.*
  3. Klik på Tilbage og derefter på OK.

*Delte brugere kan ikke føje HomePod, Apple TV eller AirPlay 2-kompatible smart-tv eller højtalere til appen Hjem. Du kan tilføje disse enheder, hvis du er ejeren af hjemmet i appen Hjem.

Fjern en person eller forlad et hjem

Sådan gør du, hvis du vil stoppe med at dele dit hjem:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på symbolet Hjem-indstillinger. Hvis du har flere hjem, skal du trykke på Hjem-indstillinger og derefter vælge et hjem. Under Personer skal du trykke på brugeren og derefter på Fjern person.
  • På Mac: Gå til Rediger > Rediger hjem. Hvis du har flere hjem skal du klikke på Hjem i øverste venstre hjørne, og derefter klikke på et hjem. Under Personer skal du klikke på brugeren og derefter på Fjern person.

Sådan forlader du et hjem, som du blev inviteret til at dele:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på symbolet Hjem-indstillinger, tryk på Hjem-indstillinger, tryk på det hjem, som du vil forlade, og rul ned for at trykke på Forlad hjem.
  • På Mac: Gå til Rediger > Rediger hjem, og klik derefter på Hjem i øverste venstre hjørne. Klik på det hjem, som du vil forlade, og rul ned for at klikke på Forlad hjem.