Brug af en ekstern grafikprocessor med din Mac

Din Thunderbolt 3-udstyrede Mac, der kører macOS High Sierra 10.13.4 eller en nyere version, kan få adgang til ekstra grafikydeevne ved at oprette forbindelse til en ekstern grafikprocessor (også kendt som en eGPU).

En eGPU kan give din Mac ekstra grafikydeevne til professionelle apps, 3D-spil, VR-indholdsoprettelse og meget mere.

eGPU'er understøttes på en Mac udstyret med Thunderbolt 3:

• MacBook Pro (2016) eller en nyere model1
  • iMac (2017) eller en nyere model
  • iMac Pro

Din Mac skal også have macOS High Sierra 10.13.4 eller en nyere version installeret. Læs mere om, hvordan du opdaterer softwaren på din Mac.

Brug af emnet på menulinjen for at afbryde forbindelsen til eGPU

Med en eGPU kan du gøre alt dette på din Mac:

• Øge hastigheden af apps, der bruger Metal, OpenGL og OpenCL
  • Tilslutte ekstra eksterne skærme
  • Bruge Virtual Reality-headset tilsluttet eGPU'en
  • Oplade din MacBook Pro, mens du bruger eGPU'en
  • Bruge en eGPU med din MacBook Pro, mens dens indbyggede skærm er slået ned
  • Tilslutte en eGPU, mens en bruger er logget ind
  • Tilslutte mere end én eGPU via de mange Thunderbolt 3-porte (USB-C) på din Mac2
  • Brug emnet på menulinjen symbolet for eGPU-menulinjen for at afbryde forbindelsen til eGPU på en sikker måde
  • Få vist aktivitetsniveauerne for indbyggede og eksterne GPU'er (Åbn Aktivitetsovervågning, og vælg derefter Vindue > GPU-historik).

eGPU-understøttelse i apps

eGPU-understøttelse i macOS High Sierra 10.13.4 eller en nyere version er designet til at øge hastigheden af Metal-, OpenGL- og OpenCL-apps, der kan drage fordel af en effektiv eGPU. Ikke alle apps understøtter eGPU-acceleration. Kontakt appens udvikler for at få mere at vide.4

En eGPU kan typisk forbedre ydeevnen i disse typer af apps:

• Professionelle apps designet til at gøre brug af flere GPU'er
  • 3D-spil, hvor en ekstern skærm er direkte tilsluttet eGPU'en
  • VR-apps, hvor et VR-headset er direkte tilsluttet eGPU'en
  • Professionelle apps og 3D-spil, der øger hastigheden for den indbyggede skærm på en iMac eller MacBook Pro (denne funktion skal aktiveres af appens udvikler).

Du kan konfigurere apps til at bruge en eGPU ved hjælp af en af de følgende metoder.

Sådan bruger du valgmuligheden "Foretræk ekstern GPU"

Fra og med macOS Mojave 10.14 kan du slå "Foretræk ekstern GPU" til i panelet Vis info for en specifik app i Finder. Denne mulighed gør det muligt at øge hastigheden for eGPU'en på enhver skærm, der er tilsluttet din Mac – blandt andet skærme, der er indbygget i iMac, iMac Pro og MacBook Pro:

1. Forlad appen, hvis den er åbent.
  2. Vælg appen i Finder. De fleste apps ligger i mappen Programmer. Hvis du åbner appen fra et alias eller et startprogram, skal du Ctrl-klikke på appens symbol og vælge Vis original i lokalmenuen. Vælg derefter den oprindelige app.
  3. Tryk på Kommando-I for at få vist appens infovindue.
  4. Marker afkrydsningsfeltet ud for Foretræk ekstern GPU.
  5. Åbn appen for at bruge den sammen med eGPU'en.

Denne valgmulighed vises ikke, hvis en eGPU ikke er tilsluttet, hvis du ikke har en Mac med macOS Mojave, eller hvis appen selv administrerer valget af GPU. Nogle apps vælger direkte, hvilke grafikprocessorer der bruges, og ignorerer afkrydsningsfeltet Foretræk ekstern GPU.

Sådan indstiller du en eGPU-tilsluttet skærm som den primære skærm

Hvis du har sluttet en ekstern skærm til din eGPU, kan du vælge den som den primære skærm til alle apps. Eftersom apps som standard bruger den GPU, der er tilknyttet den primære skærm, fungerer denne mulighed til en lang række forskellige apps:

1. Forlad alle åbne apps, som du ønsker, at eGPU'en skal øge hastigheden for på den primære skærm.
  2. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger. Vælg Skærme og derefter fanen Opstilling.
  3. Træk den hvide menulinje over på boksen, der repræsenterer skærmen, der er tilsluttet eGPU'en.
  4. Åbn de apps, du vil bruge sammen med eGPU'en.

Hvis du frakobler eGPU'en, går din Mac tilbage til som standard at bruge de interne grafikprocessorer, der kører den indbyggede skærm. Når eGPU'en er tilsluttet igen, indstiller den automatisk den eksterne skærm som den primære skærm.

Understøttede eGPU-konfigurationer

Det er vigtigt at bruge en eGPU med et anbefalet grafikkort og Thunderbolt 3-kabinet. Og hvis du bruger en MacBook Pro, skal eGPU'ens Thunderbolt 3-kabinet yde tilstrækkelig strøm til at køre grafikkortet, mens det oplader computeren. Forhør dig hos producenten af kabinettet for at finde ud af, hvor meget strøm det leverer, og sørg for, at det er nok til at oplade din tilsluttede bærbare Mac-computer.

Anbefalede grafikkort – samt de kabinetter, der kan levere tilstrækkelig strøm til dem – er vist nedenfor.

Alt-i-én-eGPU-produkter med Thunderbolt 3

Disse produkter indeholder en effektiv indbygget GPU og leverer tilstrækkelig strøm til at oplade din MacBook Pro.

Anbefalet alt i én-eGPU med Thunderbolt 3:

AMD Radeon RX 470, RX 480, RX 570, RX 580 og Radeon Pro WX 7100

Disse grafikkort er baseret på AMD Polaris-arkitekturen. Anbefalede grafikkort inkluderer bl.a. Sapphire Pulse-serien og AMD WX-serien.

Anbefalede Thunderbolt 3-kabinetter til disse grafikkort:

• OWC Mercury Helios FX3
  • PowerColor Devil Box
  • Sapphire Gear Box
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 350W
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

AMD Radeon RX Vega 56

Disse grafikkort er baseret på AMD Vega 56-arkitekturen. Anbefalede grafikkort inkluderer bl.a. Sapphire Vega 56 og XFX Vega 56.

Anbefalede Thunderbolt 3-kabinetter til disse grafikkort:

• OWC Mercury Helios FX3
  • PowerColor Devil Box
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

AMD Radeon RX Vega 64, Vega Frontier Edition Air og Radeon Pro WX 9100

Disse grafikkort er baseret på AMD Vega 64-arkitekturen. Anbefalede grafikkort inkluderer bl.a. Sapphire Vega 64, XFX Vega 64, AMD Frontier Edition Air-Cooled, og AMD Radeon Pro WX 9100.

Anbefalede Thunderbolt 3-kabinetter til disse grafikkort:

•  Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3

Læs mere

• Hvis du har spørgsmål om Thunderbolt 3-kabinetter eller -grafikkort eller om understøttelse og kompatibilitet for apps fra andre producenter, skal du kontakte hardware- eller softwareleverandøren.
  • Softwareudviklere kan få mere at vide om at programmere deres apps til at udnytte eGPU-understøttelse i macOS.

1. Hvis du bruger en 13" MacBook Pro fra 2016 eller 2017, skal du altid slutte eGPU'er og andre enheder med høj ydeevne til portene til venstre for at få maksimal datahastighed.

2. Den bedste ydeevne opnås ved at slutte eGPU'er direkte til din Mac og ikke serieforbinde dem gennem andre Thunderbolt-enheder eller -samlingspunkter.

3. Disse kabinetter leverer minimum 85 W strøm, hvilket gør dem ideelle til brug med 15" MacBook Pro-modellerne.

4. macOS High Sierra 10.13.4 eller en nyere version understøtter ikke eGPU'er i Windows ved hjælp af Boot Camp, eller når din Mac er i macOS-gendannelse eller installerer systemopdateringer.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.