Brug af ekspresrejsekort med Apple Pay i Beijing og Shanghai

Det har aldrig været nemmere eller mere bekvemt at rejse med offentlig transport i Beijing og Shanghai. Læs mere om, hvordan du bruger ekspresrejsekort med Apple Pay på iPhone eller Apple Watch.

Hvis du vil bruge ekspresrejsekort med Apple Pay i Beijing eller Shanghai, skal du først indstille dit rejsekort med Apple Pay på din iPhone 6, iPhone 6 Plus eller nyere, Apple Watch Series 1, Apple Watch Series 2 eller nyere.*

Betal for din tur med dit rejsekort ved hjælp af Apple Pay

Du kan bruge ekspresrejsekortet med Apple Pay til at betale for rejseomkostninger. I Beijing kan du bruge dit rejsekort til at betale for transport med metro og bus. I Shanghai kan du bruge dit rejsekort til at betale for transport med metro, bus, færger og magnetsvævetog.

Når du går ind og ud gennem billetkontrollen, skal du blot holde den øverste del af din iPhone eller skærmen på dit Apple Watch et par centimeter fra midten af billetkontrollens scanner, indtil du mærker en vibration. OK og et hak vises på skærmen. Din iPhone eller dit Apple Watch skal være tændt, men enheden behøver ikke at have forbindelse til et netværk. Med ekspresrejsekort behøver du ikke at godkende med Face ID, Touch ID eller din adgangskode, og du behøver ikke at vække eller låse din enhed op eller åbne en app.

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR: Express-kort med reservespænding er tilgængelige i op til fem timer, når din iPhone skal oplades. Du kan trykke på sideknappen for at kontrollere, om der er Express-kort tilgængelige, når din iPhone skal oplades. Gør du dette ofte, vil det reducere reservespændingen for Express-kort markant. Hvis du vælger at slukke din iPhone, vil denne funktion ikke være tilgængelig.

Du skal gøre følgende for at betale med det valgte kredit- eller debetkort i butikker:

1. På en iPhone med Touch ID: Tryk to gange på knappen Hjem, hvis din iPhone er låst, eller vælg dit kort i Wallet, og godkend, før du placerer din iPhone i nærheden af læseren.
  2. På en iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR: Tryk to gange på sideknappen, og godkend med Face ID, før du placerer din iPhone i nærheden af læseren.

Du skal måske have hjælp fra en stationsmedarbejder til at bruge dit rejsekort i Apple Pay. I så fald skal du skifte til servicefunktionen på enheden, før du giver den til stationsmedarbejderen:

• På en iPhone: Åbn Wallet, og tryk på knappen Mere. Åbn derefter Servicefunktion, og godkend med Face ID, Touch ID eller din adgangskode.
  • Hvis du bruger Apple Watch, skal du tage det af håndleddet, indtaste koden, der låser det op, og trykke to gange på sideknappen. Vælg derefter dit rejsekort, tryk hårdt på skærmen, tryk på Servicefunktion, og bed stationsmedarbejderen holde dit ur med skærmen nedad.

Sådan udskifter du dit ekspresrejsekort

Det første rejsekort, du føjer til Wallet, er dit ekspresrejsekort. Følg disse trin, hvis du vil tilføje flere rejsekort og udskifte dit ekspresrejsekort.

iPhone

1. Gå til Indstillinger > Wallet & Apple Pay.
  2. På iPhone 6s, iPhone 6s Plus og nyere: Tryk på Ekspresrejsekort. På iPhone 6 og iPhone 6 Plus: Tryk på Automatisk rejsekort.
  3. Vælg et nyt rejsekort, og godkend derefter med Face ID, Touch ID eller adgangskode.

Apple Watch

1. Åbn appen Watch på din iPhone.
  2. Gå til fanen Mit ur, og tryk derefter på Wallet & Apple Pay > Ekspresrejsekort.
  3. Vælg et nyt kort, og godkend det ved at skrive koden til dit Apple Watch.

Hvis du ikke ønsker at indstille et kort som ekspresrejsekort, skal du vælge Intet.

Apple Watch og iPhone med rejsekort

Tjek saldoen på dit rejsekort

På din iPhone: Åbn Wallet, og tryk derefter på dit rejsekort. Din aktuelle saldo vises.

På dit Apple Watch: Tryk to gange på sideknappen, og skub dig hen til dit rejsekort for at se din saldo. Eller åbn Wallet, tryk på dit rejsekort, og brug Digital Crown til at rulle ned for at se din aktuelle saldo.

Du kan få meddelelser, når din saldo er lav. For at gøre dette skal du åbne Wallet, trykke på dit rejsekort og trykke på knappen Mere. Tryk derefter på Saldo > Ingen påmindelse, og følg trinnene for at indstille meddelelser.

Sådan føjer du penge til dit rejsekort

Hvis du vil føje penge til dit rejsekort, skal du bruge et China UnionPay-debetkort, som du har føjet til Wallet. På din iPhone kan du minimum tilføje 1 RMB i Beijing og 10 RMB i Shanghai. På dit Apple Watch kan du minimum tilføje 10 RMB. Du kan maksimalt tilføje 500 RMB ad gangen. Maksimumsaldoen på dit rejsekort i Wallet er 1000 RMB.

Gør følgende på din iPhone:

1. Åbn Wallet.
  2. Tryk på det rejsekort, som du vil føje penge til.
  3. Tryk på knappen Mere, tryk på Tilføj penge, vælg det ønskede beløb, og tryk på "Tilføj".
  4. Vælg dit UnionPay-debetkort, og brug Face ID, Touch ID, eller indtast din adgangskode for at gennemføre transaktionen.

På Apple Watch:

1. Åbn Wallet.
  2. Tryk på dit rejsekort.
  3. Rul til Kortindstillinger, og tryk på Tilfør penge.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Inden du starter din rejse, skal du sikre dig, at du har penge nok på dit rejsekort i Apple Pay til hele rejsen. Du skal også være sikker på, at batteriet har strøm nok til hele rejsen.

Du kan også tilføje penge via Beijing- og Shanghai-rejseappsene.

* Ekspresrejsekort med Apple Pay er i øjeblikket kun tilgængelig i Beijing og Shanghai i en betaversion.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.