Få en kopi af de data, der er knyttet til din Apple-id-konto

Som et led i indsatsen for at give dig kontrol over dine data og din anonymitet giver Apple dig mulighed for at anmode om en kopi af data, der er knyttet til dit Apple-id. Adgangen til funktionen varierer afhængigt af land og område.

Om de data, der er knyttet til dit Apple-id

Du kan anmode om en kopi af de data, som Apple lagrer, og som er knyttet til dit Apple-id. De oplysninger, du kan anmode om, omfatter, men er ikke begrænset til:

• Kontooplysninger og loginregistreringer for dit Apple-id.

• Data, som du opbevarer i iCloud, f.eks. kontakter, kalendere, noter, bogmærker, påmindelser, e-mails, fotos, videoer og dokumenter.

• Oplysninger om brug af apps i forbindelse med brugen af iCloud, Apple Music, Game Center og andre tjenester.

• En fortegnelse over alle emner, du har købt eller downloadet fra App Store, iTunes Store og Apple Books, samt din browserhistorik for disse butikker.

• Optegnelser over dine transaktioner med Apple Store og support.

• Optegnelser over marketingkommunikation, indstillinger og anden aktivitet.

• App Store-oplysninger og appinstallationsaktivitet for brugere, der er bosat i EU.

Data, der ikke leveres, er i et format, der ikke er personligt identificerbart eller knyttet til dit Apple-id, arkiveret i et format, der er krypteret fra start til slut, og som Apple ikke kan dekryptere, eller arkiveres slet ikke af Apple. Derudover opbevares visse data kun i meget kort tid og ligger ikke længere på vores servere.

Apple bestræber sig på at indsamle og arkivere den minimale mængde data, der kræves for at levere de tjenester, du bruger.

Læs mere om Apples Anonymitetspolitik og praksis

Vi arbejder hårdt på at opretholde nøjagtighed og ensartethed, så de data, der knyttes til din konto, og vores svar på dataanmodninger kan blive ændret, efterhånden som vores arkiverings- og indsamlingsmetoder ændres.

Sådan anmoder du om en kopi af dine data

1. Log ind på privacy.apple.com med dit Apple-id og din adgangskode.

2. Vælg "Anmod om en kopi af dine data".

3. På den efterfølgende side skal du vælge de data, du vil downloade. Hvis du ikke kan se denne valgmulighed, skyldes det, at funktionen ikke er tilgængelig i dit land eller område.

• For brugere, der er bosat i EU, kan du planlægge en engangs- eller tilbagevendende download (enten dagligt i 30 dage eller ugentligt i 180 dage) for visse data, herunder App Store-oplysninger og din appinstallationsaktivitet.

4. Vælg Fortsæt.

Når du anmoder om en kopi af dine data (eller en specifik delmængde af dine data), bekræfter vi først, at du er den kontoindehaver, som foretager anmodningen. Efter bekræftelsen organiserer vi de data, der er knyttet til dit Apple-id, i arkivformater, der er nemme at forstå. Når dataene er klar, lægger vi dem på kontosiden for dit Apple-id og giver dig besked om, at de er tilgængelige. Du har 14 dage til at downloade dine data. Derefter fjernes de fra denne placering, og du skal anmode om dem igen.

Om de data, vi leverer

Vi leverer dine data i originalformaterne eller i formater, der er standard i branchen, og som er lette at åbne og læse. Billeder, videoer og dokumenter leveres i deres oprindelige formater. Kontakter, kalendere, bogmærker og e-mail leveres i formater som .vcf, .ics, .html og .eml. Oplysninger om brug af apps leveres i regneark eller i arkiver i formatet .json, .csv eller .pdf.

Hvis du har brug for hjælp til at forstå detaljer i dine dataarkiver, leverer vi vejledninger til arkiver (i PDF-format), som beskriver de typer data, der er knyttet til din konto. I USA skal du anmode om disse vejledninger, og der er kun vejledninger til dine specifikke data. For at se oplysninger om et specifikt arkiv skal du vælge den app eller service, som arkivet er tilknyttet. Disse vejledninger er kun tilgængelige for de arkiver, som er oprettet af apps og services, og ikke for indhold, som du har oprettet, eller som andre har delt med dig – såsom e-mails, notater, kalenderbegivenheder, påmindelser, billeder, videoer eller dokumenter, som lagres i iCloud.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan downloader og ser jeg mine data?

Brug en Mac eller pc til at hente og gennemgå dine dataarkiver. Du bør kunne se disse arkiver i standardprogrammerne på din Mac eller pc, herunder TextEdit på Mac og Notesblok i Windows.

Nogle regnearksapps runder muligvis visse store tal op eller ned, f.eks. kontonumre, og viser dem forkert. Hvis du vælger at se dine data i et regneark, anbefaler vi, at du bruger Numbers, hvis det er muligt.

Kan jeg overføre mine data til en anden udbyder eller tjeneste?

Ja. Vi leverer dine data i formater, der er standard i branchen, og som er udviklet til at være nemme at importere i andre tjenester. Når du har modtaget dine data, kan du frit uploade eller overføre dem til en anden tjeneste eller til et andet format.

Når du påbegynder en overførsel af dine data fra Apple til en anden udbyder eller til Apple fra en anden udbyder, kan du tjekke statussen for din anmodning om overførsel på privacy.apple.com/account.

Hvorfor maskeres mine betalingsdata, enheds-id'er og e-mailadresser?

Vi maskerer visse oplysninger i de data, vi giver dig, herunder dine kreditkort- eller bankoplysninger, enheds-id'er og e-mailadresser, for din sikkerheds skyld og for at beskytte dig mod tyveri og bedrageri. Hvis du har brug for disse oplysninger, skal du logge ind på din konto eller kontakte din bank eller finansielle tjenesteudbyder.

Hvorfor vises mine data- og tidsoplysninger i et ukendt format?

Apple-kunder bor i mange forskellige sprogområder og tidszoner, og i mange tilfælde får den samme bruger over en tidsperiode adgang til Apple-tjenester fra forskellige placeringer. For at levere et ensartet format viser vi dato og klokkeslæt i branchestandarden Coordinated Universal Time (UTC).

Hvorfor har jeg ikke modtaget kopier af musik, videoer, apps og bøger, som jeg har købt?

De data, som Apple leverer, inkluderer en liste over alle emner, som du har købt eller downloadet fra App Store, iTunes Store og Apple Books. Det faktiske indhold, som du har købt, er ikke personlige data og leveres ikke som en del af dette datasæt. Hvis du vil, kan du downloade apps og spil fra App Store igen, indhold fra iTunes Store igen og bøger og lydbøger fra Apple Books igen.

Hvorfor vises ordet "biometrisk" i nogle af mine købsfortegnelser over App Store, iTunes Store og Apple Books?

Ordet "biometrisk" indikerer blot, at du bekræftede dit køb ved hjælp af Touch ID, Face ID eller Optic ID. Apple indsamler eller arkiverer aldrig biometriske oplysninger på deres servere.

Hvorfor vises nogle køb uventet som indløsninger af gavekort?

Hvis saldoen på dit gavekort ikke var høj nok til et køb, og din betalingsmetode blev brugt til at gennemføre købet, vises købet muligvis som en indløsning af et gavekort.

Hvorfor angives oplysninger om min aftale om iCloud-lagringsplads i kategorien iTunes?

Betalinger, kvitteringer og andre transaktionsoplysninger for dine Apple-abonnementer administreres af vores iTunes-tjeneste. Derfor arkiveres oplysninger om din aftale om iCloud-lagringsplads i iTunes.

Hvorfor opbevarer Apple mine Sundhedsdata?

Sundhedsdata opbevares i iCloud for automatisk at holde dataene opdateret på alle dine enheder og for at give dig mulighed for at gendanne dine data, hvis du mister din enhed. Apple opretter ikke adgang til og bruger ikke disse oplysninger til noget andet formål. Du kan slå funktionen fra ved at slå Sundhed fra i indstillingerne til iCloud.

Hvordan kan jeg få adgang til mine Sundhedsdata?

Du kan få adgang til dine Sundhedsdata på to måder. Du kan downloade dem som en del af din dataanmodning, eller du kan anmode om dine data direkte fra appen Sundhed på din iPhone. Hvis du vil have adgang til dine Sundhedsdata direkte fra appen, skal du trykke på din brugerprofil øverst til højre på hjemmeskærmen i appen Sundhed og vælge Eksporter sundhedsdata.

Hvorfor opbevarer Apple min opkaldshistorik?

Når du er logget på iCloud med dit Apple-id på flere enheder, arkiveres din opkaldshistorik og synkroniseres, så du kan besvare opkald fra alle dine enheder. Apple opretter ikke adgang til og bruger ikke disse oplysninger til noget andet formål. Du kan slå funktionen fra ved at slå iCloud Drive fra i indstillingerne til iCloud.

Hvorfor kan jeg ikke se mit indhold fra Beskeder som en del af min dataanmodning?

Dine beskeder krypteres på din enhed, og der kan ikke opnås adgang til dem uden koden til din enhed.