Opsætning af din præsentation i Keynote

Læs mere om, hvordan du vælger et tema, tilføjer lysbilleder og derefter ændrer præsentationens udseende og billedformat på din Mac, iPhone, iPad, iPod touch eller online på iCloud.com.

Keynote til Mac og iOS

Sådan bruger du Keynote til iOS

Læs mere om, hvordan du vælger et tema, tilføjer indhold, ændrer et lysbilledes udseende og meget mere.

Sådan vælger du et tema og tilføjer indhold

Hvis du vil oprette en Keynote-præsentation, skal du først vælge et tema. Temaer indeholder foruddesignede lysbilledlayouts, som du kan bruge som udgangspunkt for din præsentation.

1. I oversigten over præsentationer skal du trykke på  knappen Tilføj øverst på skærmen.
  2. Tryk på et præsentationstema.
  3. Hvis du vil tilføje et lysbillede, skal du trykke på  knappen Tilføj nederst på skærmen og trykke på et lysbilledlayout.
  4. Hvis du vil tilføje din egen tekst, skal du trykke to gange på eksempelteksten.
  5. Hvis du vil erstatte et eksempelbillede, skal du trykke på  knappen Tilføj på eksempelbilledet og derefter vælge dit eget billede.

Sådan skifter du udseendet på et lysbillede

Hvis du hurtigt vil ændre udseendet på et lysbillede, kan du anvende en anden master til det. Når du ændrer et lysbilledes master, vises alt indhold, du allerede har tilføjet, i det nye layout.

1. Vælg et eller flere lysbilleder.
  2. Tryk på knappen Format, og tryk derefter på Master.
  3. Skub for at se alle mastere, og tryk derefter på et for at anvende det.

Sådan ændres lysbilledstørrelsen

Du kan ændre lysbilledstørrelsen, så den passer til skærme med forskellige billedformater. Alt eksisterende indhold kan flyttes for at give plads til det nye billedformat.

1. Tryk på knappen Mere > Dokumentlayout.
  2. Tryk på Størrelse på lysbillede, og tryk derefter på en ny størrelse.
  3. Hvis du vælger Speciel, skal du angive målene for lysbilledet og derefter trykke på OK. Tryk på knappen Venstre eller knappen Højre for at se eksempler på lysbilleder i den nye størrelse.
  4. Tryk på OK.

Sådan ændrer du udseendet af hele din præsentation

Hvis du vil ændre udseendet af hele din præsentation hurtigt, kan du når som helst vælge et nyt tema. Hvis du har tilføjet indhold, er det placeret i lysbillederne i det nye tema. Alle tilpasninger, du har lavet, f.eks. ændring af tekstfarver, vises i det nye tema.

1. Tryk på knappen Mere > Dokumentlayout.
  2. Tryk på et tema, eller skub til venstre for at se flere temaer.
  3. Tryk på OK.

Rediger masterlysbilleder

Hvis du vil foretage ændringer af flere lysbilleder i din præsentation hurtigt og på én gang, kan du redigere masterlysbilleder. Du kan ændre masterlysbilleders layout og tilføje tekst, billeder og eventuelle objekter. Ændringer af masterlysbilleder påvirker de lysbilleder i din præsentation, der bruger samme master.

1. Tryk på et lysbilledes baggrund, og tryk derefter på Rediger masterlysbillede i menuen, der dukker op.
  2. Tryk på et masterlysbillede, som du vil redigere, i indholdsoversigten.
  3. Vælg, hvad du vil. Du kan omarrangere indhold og tilføje tekst, billeder og eventuelle objekter til lysbilledet.
  4. Når du er færdig med at redigere masterlysbilleder, skal du trykke på OK i øverste højre hjørne.

Sådan bruger du Keynote til Mac

Læs mere om, hvordan du vælger et tema, tilføjer indhold, ændrer et lysbilledes udseende og meget mere.

Sådan vælger du et tema og tilføjer indhold

1. Vælg Arkiv > Ny i Keynote, og klik derefter to gange på det tema, du vil bruge i temavælgeren. Hvis temavælgeren ikke vises, skal du holde nede på alternativtasten, vælge Arkiv > Ny i temavælgeren og derefter klikke to gange på det tema, du vil bruge.
  2. Hvis du vil tilføje et lysbillede, skal du klikke på  knappen Tilføj på værktøjslinjen og derefter klikke på et lysbilledlayout.
  3. Hvis du vil tilføje din egen tekst, skal du klikke to gange på eksempelteksten.
  4. Hvis du vil erstatte et eksempelbillede, skal du klikke på  knappen Billedvalg på eksempelbilledet og derefter vælge dit eget billede.

Sådan skifter du udseendet på et lysbillede

Hvis du hurtigt vil ændre udseendet på et lysbillede, kan du anvende en anden master til det. Når du ændrer et lysbilledes master, vises alt indhold, du allerede har tilføjet, i det nye layout.

1. Klik på menuen Oversigt, vælg Navigator, og vælg derefter de lysbilleder i Navigator, du vil ændre.
  2. Klik på knappen Format, klik på Skift master, og klik derefter på en master for at anvende den på de valgte lysbilleder.

Sådan ændres lysbilledstørrelsen

Du kan ændre lysbilledstørrelsen, så den passer til skærme eller projektorer med forskellige billedformater. Alt eksisterende indhold kan flyttes for at give plads til det nye billedformat.

1. Klik på Dokumentindstillinger > Dokument.
  2. Vælg en lysbilledstørrelse i lokalmenuen Størrelse på lysbillede.
  3. Hvis du valgte Speciel størrelse på lysbillede, skal du angive målene og derefter klikke på OK.

Sådan ændrer du udseendet af hele din præsentation

Hvis du vil ændre udseendet af hele din præsentation, kan du når som helst vælge et nyt tema. Hvis du har tilføjet indhold, er det placeret i lysbillederne i det nye tema.

1. Klik på Dokumentindstillinger > Dokument.
  2. Klik på Skift tema.
  3. Klik to gange på et nyt tema.
  4. Vælg "Bevar formatændringer" for at sikre, at alle tilpasninger, du har foretaget, som f.eks. farve vises i det nye tema.
  5. Du kan altid fortryde en ændring af temaet, hvis du foretrækker dit tidligere tema.

Rediger masterlysbilleder

Hvis du vil foretage ændringer af flere lysbilleder i din præsentation hurtigt og på én gang, kan du redigere masterlysbilleder. Du kan ændre masterlysbilleders layout og tilføje tekst, billeder og eventuelle objekter. Ændringer af masterlysbilleder påvirker de lysbilleder i din præsentation, der bruger samme master.

1. Gå til menulinjen, og vælg Oversigt > Rediger masterlysbilleder.
  2. Vælg et masterlysbillede, som du vil redigere, i indholdsoversigten.
  3. Vælg, hvad du vil. Du kan omarrangere indhold og tilføje tekst, billeder og eventuelle objekter til lysbilledet.
  4. Når du er færdig med at redigere masterlysbilleder, skal du klikke på OK i nederste højre hjørne.

Keynote til iCloud

Du kan vælge et tema, når du opretter en ny Keynote-præsentation online på iCloud.com.

1. Klik på plussymbolet knappen Tilføj i oversigten over præsentationer.
  2. Klik to gange på et tema. Præsentationen åbnes i en ny fane eller et nyt vindue i browseren.
  3. Hvis du vil tilføje lysbilleder, skal du klikke på  knappen Tilføj i lysbilledenavigatoren og derefter klikke på et lysbilledlayout.
  4. Hvis du vil tilføje din egen tekst i et lysbillede, skal du klikke to gange på eksempelteksten.
  5. Hvis du vil tilføje dit eget billede i et lysbillede, skal du trække et billede fra din computer til eksempelbilledet.

Hvis du vil ændre lysbilledernes udseende, størrelse eller tema, efter du i første omgang har oprettet præsentationen i Keynote til iCloud, skal du åbne din præsentation i Keynote til Mac eller iOS.