Ændringer i macOS Server 5.7.1

I takt med, at hostede tjenester er blevet mere udbredte – og behovet for at holde software opdateret er vigtigere end nogensinde – foretager Apple nogle ændringer af macOS Server.

Læs mere om aktuel og fremtidig support

Apple fortsætter med at udvikle og understøtte macOS Server, der inkluderer Open Directory, Profile Manager og Xsan-styring. De mest populære serverfunktioner – cachelagringsserver, arkivdelingsserver og Time Machine-server – følger med hver eneste installering af macOS High Sierra og nyere versioner, så endnu flere kunder har adgang til disse vigtige tjenester uden ekstra omkostninger.

Fra og med macOS Server 5.7.1 leverer Apple ikke længere open source-tjenester som kalenderserver, kontaktserver, postserver, DNS, DHCP, VPN-server og websteder sammen med macOS Server. Kunder kan få disse tjenester direkte fra de relevante open source-udbydere. På denne måde kan macOS Server-kunder installere de mest sikre og opdaterede tjenester, så snart de er tilgængelige.

Apple har udgivet en vejledning, der kan hjælpe med denne overgang.

Tjenester inkluderet i macOS Server 5.7.1 og nyere versioner

Følgende tjenester følger med og understøttes fuldt ud af macOS Server 5.7.1 og nyere versioner:

• Profile Manager
  • Open Directory
  • Xsan

Tjenester migreret fra macOS Server til macOS High Sierra og nyere versioner

Disse tjenester er nu tilgængelige i macOS High Sierra og nyere og kan findes under Systemindstillinger > Deling:

• Arkivserver
  • Cachelagringsserver
  • Time Machine-server

Servicestatus

Denne tabel viser status for alle macOS Server-tjenester og tilgængelige alternativer.

Tjeneste Status Alternativer
FTP Fjernet i Server 5.4 SFTP/SSH
Serverdokumenter Fjernet i Server 5.4

iCloud-dokumenter, Apache/WebDAV
DHCP UI-værktøjer fjernet i Server 5.7.1 bootpd, indbygget i macOS
DNS Fjernet i Server 5.7.1 BIND, Unbound, KnotDNS
VPN Fjernet i Server 5.7.1 OpenVPN, SoftEther VPNWireGuard
Firewall UI-værktøjer fjernet i Server 5.7.1 pf firewall (indbygget i macOS)
Postserver Fjernet i Server 5.7.1

dovecot/Postfix

Courier, KerioConnect

Kalender Fjernet i Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect
Wiki Fjernet i Server 5.7.1 MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX-arkiver
Websteder UI-værktøjer fjernet i Server 5.7.1 Apache HTTP-server (indbygget i macOS), Nginx, Lighttpd
Kontakter Fjernet i Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Citadel, Kerio Connect
NetBoot/NetInstall UI-værktøjer fjernet i Server 5.7.1 BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (alt sammen indbygget i macOS), NetSUS, BSDPy
Beskeder Fjernet i Server 5.7.1 ejabberd, Openfire, Prosody
Radius Fjernet i Server 5.7.1 FreeRadius
AirPort-administration Fjernet i Server 5.7.1 AirPort-værktøj

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.