Om billedfrekvens og matching af dynamisk område på Apple TV 4K

Læs mere om billedfrekvens og matching af dynamisk område på dit Apple TV 4K.

Apple TV 4K er designet til at give dig den bedst mulige visningsoplevelse baseret på funktionerne i dit 4K-tv. Apple TV 4K matcher som standard det dynamiske område til den højeste opdateringsfrekvens, som dit tv understøtter. Hvis dit tv f.eks. understøtter Dolby Vision ved 30 Hz, men også understøtter HDR10 ved 60 Hz, vil Apple TV 4K bruger HDR10 i stedet for Dolby Vision.

I tvOS 11.2 eller en nyere version kan du konfigurere dit Apple TV 4K til automatisk at skifte visningsformatet, så det matcher det oprindelige dynamiske område og billedfrekvensen for det indhold, du ser, i stedet for at bruge tv'ets højeste ydeevne. Et eksempel kan være, at dit Apple TV 4K bruger HDR10 ved 60 Hz, når du ser HDR-indhold, men skifter til Dolby Vision ved 30 Hz, når du ser indhold, der understøtter Dolby Vision.

Hvis du vil aktivere denne funktion, skal du gå til Indstillinger > Video og lyd > Match indhold og vælge mellem følgende:

• Match dynamisk område: Slå dette til for at få Apple TV 4K til at matche sit output med det oprindelige dynamiske område for det indhold, du ser.
  • Match billedfrekvens: Slå dette til for at få Apple TV 4K til at matche opdateringsfrekvensen til den oprindelige billedfrekvens for indholdet. Dette gælder for indhold, der er fremstillet ved forskellige billedfrekvenser, f.eks. filmbaseret indhold med 24 billeder i sekundet eller andet internationalt indhold.*

Hvis du slår en af disse indstillinger til, vil Apple TV 4K automatisk forsøge at afgøre, hvilke dynamiske områder og billedfrekvenser dit tv understøtter.

Hvis Apple TV 4K ikke kan afgøre, hvilke visningsformater der er tilgængelige, skal du bekræfte, hvilke formater dit tv kan vise. Du kan bekræfte et format ved at gå til Indstillinger > Video og lyd > Match indhold. Vælg derefter et format under Ikke-godkendte formater for at køre en kort visningstest, og bekræft, at det vises korrekt på dit tv.

*Apple TV 4K matcher billedfrekvensen for indhold, der er kodet med 60, 50, 30, 25 og 24 billeder i sekundet. Billedfrekvenserne matcher den opdateringsfrekvens, der er passende for din region, f.eks. 29,97 billeder i sekundet for NTSC. Indhold med 25 og 30 billeder i sekundet bruger fordobling af billedfrekvensen for at vise ved 50 Hz og 60 Hz, når det er tilgængeligt, og matcher det oprindelige udseende, samtidig med at der bevares en problemfri brugergrænseflade bevares.

Læs mere

Når du bruger indholdsmatching, skifter dit tv dynamisk område og billedfrekvens baseret på det indhold, du ser. Du kan opleve, at skærmen bliver sort eller flimrer, når tv'et skifter mellem formaterne.