Om matchning af billedfrekvens og dynamisk område på Apple TV

Læs, hvordan du slår matchning af billedfrekvens og dynamisk område til.

Apple TV 4K1 er designet til at give dig den bedst mulige visningsoplevelse baseret på funktionerne i dit 4K-tv. Apple TV 4K matcher som standard det dynamiske område til den højeste opdateringsfrekvens, som dit tv understøtter. Hvis dit tv f.eks. understøtter Dolby Vision ved 30 Hz, men også understøtter HDR10 ved 60 Hz, vil Apple TV 4K bruge HDR10 i stedet for Dolby Vision.

Med den seneste version af tvOS kan du konfigurere dit Apple TV 4K til automatisk at skifte visningsformatet, så det matcher det oprindelige dynamiske område eller billedfrekvensen for det indhold, du ser, i stedet for at bruge tv'ets højeste ydeevne. Et eksempel kan være, at dit Apple TV 4K bruger HDR10 ved 60 Hz, når du ser HDR-indhold, men skifter til Dolby Vision ved 30 Hz, når du ser indhold, der understøtter Dolby Vision.

Apple TV (4. generation) er designet til at give dig den bedst mulige visningsoplevelse i HD. Med den seneste version af tvOS kan du også konfigurere dit Apple TV (4. generation) til automatisk at skifte visningsformatet, så det matcher billedfrekvensen for det indhold, du ser.

Sådan slår du Match dynamisk område eller Match billedfrekvens til og fra

Gå til Indstillinger > Video og lyd > Match indhold, og vælg mellem følgende:

• Match dynamisk område: Slå dette til for at få Apple TV 4K til at matche sit output med det oprindelige dynamiske område for det indhold, du ser.
  • Match billedfrekvens: Slå dette til for at få Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation) til at matche opdateringsfrekvensen til den oprindelige billedfrekvens for indholdet. Dette gælder for indhold, der er fremstillet ved forskellige billedfrekvenser, f.eks. filmbaseret indhold med 24 billeder i sekundet eller andet internationalt indhold.2

Hvis du slår en af disse indstillinger til, vil Apple TV automatisk forsøge at afgøre, hvilke dynamiske områder eller billedfrekvenser dit tv understøtter.

Hvis Apple TV ikke kan afgøre, hvilke visningsformater der er tilgængelige, skal du bekræfte, hvilke formater dit tv kan vise. Du kan bekræfte et format ved at gå til Indstillinger > Video og lyd > Match indhold. Vælg derefter et format under Ikke-godkendte formater for at køre en kort visningstest, og bekræft, at det vises korrekt på dit tv.

Læs mere

Når du bruger indholdsmatchning, skifter dit tv dynamisk område og billedfrekvens baseret på det indhold, du ser. Du kan opleve, at skærmen bliver sort eller flimrer, når tv'et skifter mellem formaterne.

1. Matchning af billedfrekvens og dynamisk område er ikke tilgængeligt på Apple TV (3. generation) eller en tidligere version.
  2. Apple TV matcher billedfrekvensen for indhold, der er kodet med 60, 50, 30, 25 og 24 billeder i sekundet. Billedfrekvenserne matcher den opdateringsfrekvens, der er relevant for dit område, f.eks. 29,97 billeder i sekundet for NTSC. Indhold med 25 og 30 billeder i sekundet bruger fordobling af billedfrekvensen for at vises ved 50 Hz og 60 Hz, når det er tilgængeligt, og det oprindelige udseende matches, samtidig med at der bevares en problemfri brugergrænseflade.