Sådan betjener du dit hjem med Siri

Tænd lyset, juster termostaten, og betjen alle de produkter, som du bruger i dit hjem – selv når du ikke er hjemme. Du kan gøre det hele ved at bede Siri om det.

Du skal bruge nedenstående

• Sørg for, at du har indstillet HomeKit-tilbehør i appen Hjem.
  • Kontroller, at din iOS-enhed, dit Apple Watch eller din HomePod1 har forbindelse til et Wi-Fi- eller mobilnetværk.
  • Hvis du vil bruge "Hej Siri" til at betjene dit HomeKit-tilbehør håndfrit, skal du have en iPhone eller iPad2 med den nyeste version af iOS, et Apple Watch med den nyeste version af watchOS eller HomePod1. Du kan også bruge Siri på Apple TV 4K eller Apple TV (4. generation) til at betjene dit hjem ved at holde Siri-knappen nede på din Siri Remote.
  • Hvis du vil fjernbetjene dit HomeKit-tilbehør med Siri, skal du indstille et samlingspunkt for hjemmet.

1 HomePod er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

2 Ikke alle iOS-enheder understøtter håndfri brug af "Hej Siri". Læs mere om, hvilke iOS-enheder der understøtter denne funktion. Siri er ikke tilgængelig i alle lande og områder og på alle sprog. Læs mere om, hvilke Siri-funktioner der understøttes i de enkelte lande og områder.

Sådan bruger du stemmen til at tænde og slukke

Siri ved, hvilket HomeKit-tilbehør der er indstillet i appen Hjem, og kender dets status. Siri identificerer dit tilbehør ved hjælp af navne, placering og andre oplysninger, som du har tilføjet i appen Hjem. Hvis du indstiller en HomePod3, et Apple TV eller en iPad som samlingspunkt for hjemmet, kan du bruge Siri til at betjene dit hjem, næsten uanset hvor du er.

Slå tilbehør til eller fra

Siri kan slå dit HomeKit-tilbehør til eller fra, lige fra lys til elektriske apparater. Du skal blot sige "Hej Siri" og derefter f.eks. sige:

• "Tænd lyset".
  • "Sluk ventilatoren".
  • "Tænd lyskontakten".
  • "Tænd for varmen".

Juster tilbehør

Siri kan justere visse former for HomeKit-tilbehør som f.eks. lys eller en termostat. Sig "Hej Siri", og derefter kan du f.eks. sige:

• "Indstil temperaturen til 20 grader".
  • "Juster lysstyrken nedenunder til 50 %".
  • "Skru helt op for lyset i stuen".
  • "Skift farve til blå for lyset i soveværelset".

Styr et værelse eller en zone

Hvis du organiserer dit tilbehør efter værelser eller zoner, kan du betjene områder af huset med en enkelt kommando. Sig "Hej Siri", og derefter kan du sige noget i stil med:

• "Sluk lyset nedenunder".
  • "Tænd ventilatoren på kontoret".
  • "Tænd for varmen ovenpå".

Brug HomePod3til at styre det værelse, den er i

Hvis du har en HomePod3, kan du betjene alt HomeKit-tilbehør i det værelse, den er i, med en enkelt kommando. Du skal blot sige "Hej Siri" og derefter f.eks. sige:

• "Sluk lyset".
  • "Tænd ventilatoren".
  • "Sluk lyskontakten".

Aktiver en scene med Siri

Med scener kan du betjene forskelligt tilbehør samtidigt. Du kan bruge Siri til at aktivere en scene blot ved at bruge din stemme. Her er nogle eksempler:

• "Hej Siri, godnat".
  • "Hej Siri, jeg er hjemme".
  • "Hej Siri, indstil min læsescene".

Tjek status for dit hjem

Er du allerede gået i seng og vil vide, om du huskede at slukke lyset nedenunder? Siri ved det. Du skal blot sige "Hej Siri" og derefter bede Siri om noget i stil med:

• "Slukkede jeg lyset nedenunder?"
  • "Står garagedøren åben?"
  • "Hvad er termostaten indstillet til?"

Fjernbetjening af tilbehør

Hvis du har indstillet et samlingspunkt for hjemmet, kan du bede Siri om at styre dit hjem, når du ikke er der.4 Sig "Hej Siri", og derefter kan du f.eks. sige:

• "Sluk lyset i sommerhuset".
  • "Sluk ventilatoren i stuen".
  • "Indstil huset i Skagen til 22 grader".

3 HomePod er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

4 Ikke alt tilbehør kan betjenes med Siri, når du låser din enhed. Du skal f.eks. låse enheden op, inden du kan bruge Siri til at låse din dør op.