Sådan betjener du dit hjem med Siri

Bed Siri om at tænde lyset, justere termostaten og betjene alle de produkter, som du bruger i dit hjem – selv når du ikke er hjemme.

Billede af en HomePod mini, et Apple Watch og en iPad, hvor appen Hjem er vist.

Kom godt i gang med Siri

1. Tilgængeligheden af Siri samt af funktioner og kommandoer varierer efter sprog og efter land eller område. Læs mere om, hvilke Siri-funktioner der understøttes i dit land eller område.

Sådan bruger du stemmen til at tænde og slukke

Siri ved, hvilket HomeKit-tilbehør der er indstillet i appen Hjem, og kender dets status. Siri identificerer dit tilbehør ved hjælp af navne, placering og andre oplysninger, som du har tilføjet i appen Hjem. Hvis du indstiller en HomePod2, et Apple TV eller en iPad som hub for hjemmet, kan du bruge Siri til at betjene produkter i dit hjem, næsten uanset hvor du er.

Slå tilbehør til eller fra

Siri kan slå dit HomeKit-tilbehør til eller fra, lige fra lys til elektriske apparater. Du skal blot sige "Hej Siri" og derefter f.eks. sige:

• "Tænd lyset".
  • "Sluk ventilatoren".
  • "Tænd lyskontakten".
  • "Tænd for varmen".

Juster tilbehør

Siri kan justere visse former for HomeKit-tilbehør som f.eks. lys eller en termostat. Sig "Hej Siri", og derefter kan du f.eks. sige:

• "Indstil temperaturen til 20 grader".
  • "Juster lysstyrken nedenunder til 50 %".
  • "Skru helt op for lyset i stuen".
  • "Skift farve til blå for lyset i soveværelset".

Betjen et tilbehør på et bestemt tidspunkt

Planlæg din dag nu ved at bede Siri om at aktivere tilbehør senere. Du skal blot sige "Hej Siri" og derefter f.eks. sige:

• "Lås hoveddøren kl. 20.00"
  • "Åbn gardinerne i stuen ved solopgang."
  • "Sluk blæseren i soveværelset ved middagstid."
  • "Tænd for udendørslyset ved solnedgang."

Styr et værelse eller en zone

Hvis du organiserer dit tilbehør efter værelser eller zoner, kan du betjene områder af huset med en enkelt kommando. Sig "Hej Siri", og derefter kan du sige noget i stil med:

• "Sluk lyset nedenunder".
  • "Tænd ventilatoren på kontoret".
  • "Tænd for varmen ovenpå".

Betjen et værelse med HomePod

Hvis du har en HomePod, kan du betjene alt HomeKit-tilbehør i det værelse, den er i, med en enkelt kommando. Du skal blot sige "Hej Siri" og derefter f.eks. sige:

• "Sluk lyset".
  • "Tænd ventilatoren".
  • "Sluk lyskontakten".

Aktiver en scene med Siri

Med scener kan du betjene forskelligt tilbehør samtidigt. Du kan bruge Siri til at aktivere en scene blot ved at bruge din stemme. Her er nogle eksempler:

• "Hej Siri, godnat".
  • "Hej Siri, jeg er hjemme".
  • "Hej Siri, indstil min læsescene".

Tjek status for dit hjem

Er du allerede gået i seng og vil vide, om du huskede at slukke lyset nedenunder? Siri ved det. Du skal blot sige "Hej Siri" og derefter bede Siri om noget i stil med:

• "Er lyset tændt nedenunder?"
  • "Står garagedøren åben?"

Fjernbetjening af tilbehør3

Hvis du har indstillet en hub for hjemmet, kan du bede Siri om at betjene produkter i dit hjem, når du ikke er der. Sig "Hej Siri", og derefter kan du f.eks. sige:

• "Lås hoveddøren."
  • "Sluk lyset i sommerhuset".
  • "Indstil huset i Skagen til 22 grader".
  • "Slå alarmen til."

2. HomePod er ikke tilgængelig i alle lande og områder.

3. Ikke alt tilbehør kan betjenes med Siri, når du låser din enhed. Du skal f.eks. låse enheden op, inden du kan bruge Siri til at låse din dør op.