Brug bevægelser til at betjene din iPhone X

Brug bevægelser på din iPhone X til at navigere hurtigt, multitaske, justere indstillinger og få adgang til alle de funktioner, du bruger mest.

Lær det grundlæggende

Brug sideknappen til at tænde din iPhone X, sætte den på vågeblus, bruge Siri og Apple Pay og meget mere.

Sådan tænder og slukker du

Du tænder enheden ved at trykke på sideknappen og holde den nede, til Apple-logoet vises.

Du slukker enheden ved at trykke på sideknappen og en af lydstyrkeknapperne, holde knapperne nede samtidig, indtil mærket vises, og derefter trække mærket til Sluk.

Sådan afbryder du vågeblus og sætter på vågeblus

Løft for at afbryde vågeblus, eller tryk for at afbryde vågeblus på din iPhone X.

Tryk på sideknappen for at sætte din iPhone X på vågeblus.

Sådan bruger du Siri

Sig "Hej Siri". Eller hold sideknappen nede.

Sådan installerer du apps

Vælg en app i App Store, og tryk to gange på sideknappen for at installere den.

Sådan bruger du Apple Pay

Du kan godkende køb med Apple Pay ved hjælp af Face ID ved at trykke to gange på sideknappen og derefter kigge på din iPhone X.

Brug intuitive bevægelser til at komme rundt

Knappen Hjem er blevet erstattet med nye, men samtidig velkendte måder at navigere på for at skabe en ubrudt flade, hvor der ikke er noget, der forstyrrer din oplevelse. Du starter ved at løfte din iPhone og kigge på den for at låse den op med Face ID. Hvis den ligger på et bord eller en anden flade, kan du løfte den eller trykke på den for at afbryde vågeblus på den.

Sådan låser du op og går til hjemmeskærmen

Du låser enheden op ved at kigge på din iPhone X og derefter skubbe op fra bunden af låseskærmen. Du kan altid gå til hjemmeskærmen ved at skubbe op fra skærmens nederste kant.

Multitasking

Skub op fra bunden af skærmen, og stop. Hvis du er i en app, skubber du til højre langs bunden af skærmen for at skifte til en anden app.

Find widgets

Du kan se oplysninger fra apps, du har føjet til widgets, ved at skubbe til højre fra hjemmeskærmen eller låseskærmen.

Søg

Du kan hurtigt finde noget på enheden og på nettet ved at skubbe ned fra midten af skærmen.

Åbn Kontrolcenter

Du kan hurtigt tilpasse indstillinger og apps i Kontrolcenter ved at skubbe ned fra øverste højre hjørne på skærmen.

Se meddelelser

Du kan se dine meddelelser, f.eks. om telefonopkald, påmindelser og beskeder, ved at skubbe ned fra toppen af skærmen.

Kom inden for rækkevidde

Du går til de øverste emner ved at skubbe ned på skærmens nederste kant. Du kan også hurtigt skubbe op og ned fra skærmens nederste kant.*

*Inden for rækkevidde er slået fra som standard. Du slår det til ved at gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed, rulle ned og trykke på Inden for rækkevidde og derefter slå det til.