Brug bevægelser til at betjene din iPhone X eller en nyere model

Brug bevægelser på din iPhone X eller en nyere model til at navigere hurtigt, multitaske, justere indstillinger og få adgang til alle de funktioner, du bruger mest.

Lær det grundlæggende

Brug sideknappen til at tænde din iPhone X eller en nyere model, sætte den på vågeblus, bruge Siri og Apple Pay m.m.

diagram, der viser lydstyrke- og sideknapperne på en iPhone 11 Pro

Sådan tænder og slukker du

Du tænder enheden ved at trykke på sideknappen og holde den nede, indtil Apple-logoet vises.

Du slukker enheden ved at trykke på sideknappen og en af lydstyrkeknapperne, holde knapperne nede samtidig, indtil mærket vises, og derefter trække mærket til Sluk.

Sådan afbryder du vågeblus og sætter på vågeblus

Løft for at afbryde vågeblus, eller tryk for at afbryde vågeblus på din iPhone X.

Tryk på sideknappen for at sætte din iPhone X eller en nyere model på vågeblus.

Brug af Siri

Sig "Hej Siri". Eller hold sideknappen nede.

Sådan installerer du apps

Vælg en app i App Store, og tryk to gange på sideknappen for at installere den.

Sådan bruger du Apple Pay

Du kan godkende køb med Apple Pay ved hjælp af Face ID ved at trykke to gange på sideknappen og derefter kigge på din iPhone X eller en nyere model.

Brug intuitive bevægelser til at komme rundt

Knappen Hjem er blevet erstattet af nye, men velkendte måder at navigere på, for at skabe en ubrudt flade, hvor der ikke er noget, der forstyrrer din oplevelse. Du starter ved at løfte din iPhone og kigge på den for at låse den op med Face ID. Hvis den ligger på et bord eller en anden flade, kan du løfte den eller trykke på den for at afbryde vågeblus på den.

Sådan låser du op og går til hjemmeskærmen

Lås op ved at kigge på din iPhone, og skub derefter op fra bunden af låst skærm. Du kan altid gå til hjemmeskærmen ved at skubbe op fra skærmens nederste kant.

animation, der viser en iPhone 11 Pro blive låst op

Multitasking

skærm, der viser multitasking på en iPhone 11 Pro

Skub op fra bunden af skærmen, og stop. Hvis du er i en app, skubber du til højre langs bunden af skærmen for at skifte til en anden app.

Find widgets

skærm, der viser widgets på en iPhone 11 Pro

Du kan se oplysninger fra apps, du har føjet til widgets, ved at skubbe til højre fra hjemmeskærmen eller låseskærmen.

Søg

skærm, der viser søgning på en iPhone 11 Pro

Du kan hurtigt finde noget på enheden og på nettet ved at skubbe ned fra midten af skærmen.

Åbn Kontrolcenter

Du kan hurtigt tilpasse indstillinger og apps i Kontrolcenter ved at skubbe ned fra øverste højre hjørne på skærmen.

animation, der viser Kontrolcenter blive åbnet på en iPhone 11 Pro

Se meddelelser

animation, der viser Kontrolcenter blive åbnet på en iPhone 11 Pro

Du kan se dine meddelelser, f.eks. om telefonopkald, påmindelser og beskeder, ved at skubbe ned fra toppen af skærmen.

Kom inden for rækkevidde

skærm, der viser Inden for rækkevidde i brug på en iPhone 11 Pro

Du går til de øverste emner ved at skubbe ned på skærmens nederste kant. Du kan også hurtigt skubbe op og ned fra skærmens nederste kant.*

* Inden for rækkevidde er slået fra som standard. Du slår det til ved at gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Berøring, rulle ned og trykke på Inden for rækkevidde og derefter slå det til.