Problemer med, at macOS High Sierra viser adgangskode i stedet for stikordet til adgangskoden til en krypteret APFS-enhed

Hvis du ser din adgangskode i stedet for stikordet til adgangskoden til en krypteret APFS-enhed, skal du træffe foranstaltninger for at beskytte dine data.

Din adgangskode kan blive vist i stedet for stikordet til adgangskoden, hvis du har brugt kommandoen Tilføj APFS-enhed i Diskværktøj til at oprette en krypteret APFS-enhed, og du oplyste stikordet til en adgangskode.

Hvis du skifter adgangskode til en berørt enhed, fjernes stikordet, men de underliggende krypteringsnøgler, der beskytter dataene, påvirkes ikke.

Apple anbefaler, at du følger nedenstående trin for at beskytte dine data.

Krypterede APFS-enheder, som du har oprettet med en anden metode, berøres ikke.

Sådan beskytter du den krypterede APFS-enhed

Udfør disse trin for at opdatere macOS High Sierra, og sikkerhedskopier, slet og gendan derefter den krypterede APFS-enhed.

1. Installer den supplerende opdatering til macOS High Sierra 10.13 fra siden Opdateringer i App Store.

2. Opret en krypteret sikkerhedskopi af dataene på den berørte APFS-enhed.

3. Åbn Diskværktøj, og vælg den pågældende krypterede APFS-enhed i indholdsoversigten.

4. Klik på Gør passiv for at gøre enheden passiv.

5. Klik på Slet.

6. Skriv et navn til enheden i feltet Navn, når du bliver bedt om det.

7. Skift til formatet APFS.

8. Skift derefter til formatet APFS (krypteret).

9. Indtast en ny adgangskode i dialogen. Indtast den igen for at bekræfte adgangskoden, og skriv eventuelt et stikord til den krypterede APFS-enhed. Klik på Vælg.

10. Klik på Slet. Du kan se forløbet af sletteprocessen.

11. Klik på OK, når processen er færdig.

12. Gendan de data, du sikkerhedskopierede i trin 2, på den nye krypterede APFS-enhed, du lige har oprettet.

Sådan beskytter du andre konti

Hvis adgangskoden til disken til en berørt krypteret APFS-enhed er den samme som den adgangskode, du bruger til en brugerkonto i macOS eller til en internettjeneste, bør du ændre adgangskoden til brugerkontoen eller internettjenesten.