Deling af iCloud-lagringsplads med familien

Med Familiedeling kan du dele et enkelt abonnement på iCloud-lagringsplads med op til fem familiemedlemmer.

Mac, der viser skærmen Del din lagringsplads med din familie, og iPhone, der viser skærmen iCloud-lagringsplads

Det er vigtigt at sikre, at alle i familien har tilstrækkelig iCloud-lagringsplads til deres fotografier, videoer, arkiver og iCloud-sikkerhedskopier. Med Familiedeling kan din familie dele et enkelt abonnement på 200 GB eller 2 TB lagringsplads, der giver alle masser af plads.

Når du deler en aftale om lagringsplads, er dine fotografier og dokumenter stadig private, og alle bliver ved med at bruge deres egne konti i iCloud – akkurat som når du har din egen aftale om lagringsplads. Du deler blot den tilgængelige plads i aftalen om iCloud-lagringsplads med dine familiemedlemmer, så du kun skal administrere en enkelt aftale.

Før du begynder

Hvis du vil dele din aftale om lagringsplads, skal du have iOS 11 eller macOS 10.13 High Sierra.

Dine familiemedlemmer skal også opdatere deres enheder, for at alle får den bedste oplevelse. Du kan dog godt dele en aftale om lagringsplads med familiemedlemmer, der bruger et ældre operativsystem.

Sådan deler du en aftale om lagringsplads med din eksisterende familie

Hvis du allerede bruger Familiedeling, kan du indstille delt lagringsplads til dine eksisterende familiemedlemmer via enhedens Indstillinger eller Systemindstillinger.

Mac, der viser Mine apps og tjenester med iCloud-lagringsplads valgt, og iPhone, der viser skærmen Del din lagringsplads med din familie

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn].
  2. Tryk på Familiedeling.
  3. Tryk på iCloud-lagringsplads.
  4. Følg trinnene for at dele din eksisterende aftale, eller opgrader om nødvendigt til en aftale om 200 GB eller 2 TB.
  5. Brug Beskeder til at informere alle familiemedlemmer med en eksisterende betalt aftale om lagringsplads om, at de nu kan skifte til din delte aftale om lagringsplads.

På din Mac

1. Opgrader til en aftale om 200 GB eller 2 TB lagringsplads, hvis der er behov for det.
  2. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  3. Klik på Administrer familie.
  4. Gå til Mine apps og tjenester.
  5. Vælg iCloud-lagringsplads.
  6. Klik på Start deling.
  7. Klik på OK.

Sådan indstiller du en ny familie og deler lagringsplads

Bruger du ikke Familiedeling endnu? Det er ikke noget problem. Du kan vælge at dele din aftale om iCloud-lagringsplads, når du indstiller Familiedeling første gang.

Mac, der viser Indstil Familiedeling, og iPhone, der viser skærmen Kom i gang under Familiedeling

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn].
  2. Tryk på Indstil Familiedeling, og tryk derefter på Kom i gang.
  3. Vælg iCloud-lagringsplads som den første funktion, du vil dele med din familie.
  4. Du kan om nødvendigt opgradere til en aftale om 200 GB eller 2 TB lagringsplads.
  5. Når du bliver bedt om det, kan du bruge Beskeder til at invitere op til fem ekstra personer til at blive del af familien og dele din aftale om lagringsplads.

På din Mac

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Klik på Administrer i nederste højre hjørne.
  3. Klik på Skift aftale om plads.
  4. Opgrader til en aftale om 200 GB eller 2 TB lagringsplads.
  5. Gå tilbage til dine iCloud-indstillinger, og klik på Indstil familie. Følg vejledningen på skærmen.
  6. Når du er færdig, skal du gå til fanen Mine apps og tjenester og vælge iCloud-lagringsplads.
  7. Klik på Start deling.

Hvad sker der så?

Når du deler din iCloud-lagringsplads, bliver alle de familiemedlemmer, der bruger den gratis aftale om 5 GB lagringsplads, automatisk føjet til din familieaftale.

Hvis nogle familiemedlemmer allerede betaler for deres egen aftale om iCloud-lagringsplads, kan de vælge at skifte til din aftale eller at beholde deres egen og stadig være medlem af familien. Når de skifter til den delte familieaftale, refunderes de for den resterende del af deres personlige aftale. De kan ikke beholde deres aktuelle aftale og samtidig bruge den delte familieaftale.

iPhone-skærm, der viser iCloud-lagringsplads

Sådan administrerer du familiens iCloud-lagringsplads

Alle kan let se, hvor meget lagringsplads familien bruger, og du kan når som helst opgradere for at få mere plads.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn].
  2. Tryk på Familiedeling.
  3. Tryk på iCloud-lagringsplads.

På din Mac:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik på iCloud.
  2. Klik på Administrer familie.
  3. Gå til Mine apps og tjenester.
  4. Vælg iCloud-lagringsplads.

Hvis din familie er ved at løbe tør for lagringsplads i iCloud, får alle medlemmer en besked. Familieorganisatoren eller det familiemedlem, der købte aftalen, kan når som helst købe mere plads – op til 2 TB.

Sådan gør du, hvis familien holder op med at dele lagringsplads, eller du forlader Familiedeling

Hvis du forlader en familie, der deler en aftale om iCloud-lagringsplads, og du bruger mere end 5 GB lagringsplads, har du 28 dage til at købe din egen aftale.

Hvis du vælger ikke at købe din egen aftale, og det indhold, som du opbevarer i iCloud, overskrider den tilgængelige plads, bliver nye fotografier og videoer ikke overført til iCloud Fotos, arkiver bliver ikke længere overført til iCloud Drive, og dine iOS-enheder stopper med at sikkerhedskopiere.