Brug af funktionen Portræt på din iPhone

Læs mere om, hvordan du bruger funktionen Portræt til at tage ekstraordinære billeder.

Sammen med en kompatibel iPhone* bruger funktionen Portræt dobbeltkameraerne til at skabe en dybdeskarphedseffekt, så du kan sammensætte et foto, hvor baggrunden er sløret, men motivet stadig er i fokus.

Du kan også føje fascinerende lyseffekter til dit billede. Med TrueDepth-kameraet på iPhone X og nyere modeller kan du endda tage en selfie med funktionen Portræt.

Før du går i gang, skal du kontrollere, at du har den nyeste version af iOS.

* Du kan bruge funktionen Portræt på iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8 Plus og iPhone 7 Plus.

tager et foto med funktionen Portræt på iPhone

Sådan tager du billeder med funktionen Portræt

Sådan tager du det perfekte billede:

1. Åbn appen Kamera, og skub til funktionen Portræt.
  2. Følg tippene, du får vist på skærmen, som f.eks. at tage billedet fra en større afstand. Når funktionen Portræt er klar, bliver lyseffekten, f.eks. Naturligt lys, gul.
  3. Tryk på udløserknappen .

Appen Kamera gør dig opmærksom på, hvorvidt du er for tæt på eller for langt væk fra dit motiv, eller om området er for mørkt. Du kan også bruge True Tone-blitz, indstille en tidtagning og anvende filtre. Når du har taget et foto, kan du bruge de indbyggede redigeringsfunktioner til at foretage handlinger som beskæring og automatisk forbedring.

tilføjelse af Portrætlys på iPhone

Sådan tilføjer du Portrætlys

På iPhone X og nyere modeller samt iPhone 8 Plus kan du bruge funktionen Portrætlys til at anvende lyseffekter af professionel kvalitet på dine Portræt-billeder. Vælg mellem Studielys for at gøre ansigtstræk lysere, Konturlys for at skabe dramatisk retningsbestemt lys, Scenelys for at isolere dit motiv i spotlyset eller Scene – mono for at skabe scenelys i klassisk sort og hvidt.

Du kan tage et Portræt-foto med eksempelvisning i realtid af lyseffekten på din skærm. Med funktionen Portræt slået til i appen Kamera skal du skubbe mellem de forskellige lyseffekter, som vises i nederste del af søgeren. Det Portræt-foto, du tager, anvender lyseffekten.

Du kan også ændre effekten Portrætlys på alle Portræt-fotos, som du allerede har taget:

1. Åbn appen Fotos, og vælg derefter det Portræt-foto, du vil ændre.
  2. Tryk på Rediger. Lyseffekter vises nederst på fotoet.
  3. Skub lyseffekterne for at vælge den, du vil bruge.
  4. Tryk på OK.

tager et selfie med funktionen Portræt på iPhone

Sådan tager du en selfie med funktionen Portræt

Du kan tage selfies med funktionen Portræt på en iPhone X eller nyere modeller. Sådan gør du:

1. Åbn appen Kamera.
  2. Skub hen til funktionen Portræt, og tryk på frontkamera-knappen
  3. Hold din iPhone foran ansigtet.
  4. Tag din selfie med en af lydstyrkeknapperne.

Sådan fjerner du effekten fra funktionen Portræt

Sådan fjerner du Portræt-effekten fra et foto, du allerede har taget:

1. Vælg det foto, du vil ændre.
  2. Tryk på Rediger.
  3. Tryk på Portræt øverst på skærmen.

Hvis du fortryder og vil tilføje Portræt-effekten igen, skal du gå tilbage til Rediger og trykke på Portræt igen.

Læs mere

Læs, skab og bliv inspireret. Deltag i en praktisk session, der foregår hver dag i Apple Store. Find en Today at Apple-session i nærheden af dig.