Brug af funktionen Portræt på din iPhone

Tag ekstraordinære billeder med funktionen Portræt. Læs om, hvordan du bruger funktionen Portræt på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Funktionen Portræt bruger dobbeltkameraerne på din iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus og iPhone X til at oprette en dybdeskarpheds­effekt. Det gør det muligt at tage et billede, hvor motivet står skarpt, mens baggrunden bliver smukt sløret. Med din iPhone 8 Plus eller iPhone X kan du også føje fascinerende lyseffekter til dit billede. Og med TrueDepth-kameraet i iPhone X kan du endda tage en selfie med funktionen Portræt.

For at komme i gang skal du opdatere din iPhone til den nyeste iOS-version.

Sådan tager du billeder med funktionen Portræt

Det er nemt at tage det perfekte billede. Du skal blot skubbe til Portræt og tage billedet. Appen Kamera giver dig endda gode råd i realtid. Så hvis du er for tæt på, for langt væk, eller hvis området er for mørkt, gør kameraet dig opmærksom på det. Du kan også bruge True Tone-blitz, indstille en tidtagning og anvende kamerafiltre.

1. Åbn appen Kamera.
  2. Skub til Portræt.
  3. Kig efter det gule Portræt-felt.
  4. Tryk på .

Når du har taget dit portrætbillede, kan du foretage billedredigering, f.eks. beskæring og automatisk forbedring.

Sådan tilføjer du Portrætlys

På iPhone 8 Plus og iPhone X kan du bruge funktionen Portrætlys til at anvende fire imponerende lyseffekter i studiekvalitet på dine billeder med funktionen Portræt. Vælg mellem Studielys for at gøre ansigtstræk lysere, Konturlys for at skabe dramatisk retningsbestemt lys, Scenelys for at isolere dit motiv i spotlyset eller Scene – mono for at skabe scenelys i klassisk sort og hvidt.

1. Vælg det foto, du vil ændre.
  2. Tryk på Rediger.
  3. Skub for at vælge din lyseffekt.
  4. Tryk på OK.

Portrætlys er i øjeblikket en betaversion.

Tag en selfie på din iPhone X med funktionen Portræt

Med din iPhone X kan du tage selfies med funktionen Portræt på samme måde, som du tager billeder af andre personer. Tryk først på  for at vende kameraet om.

1. Åbn appen Kamera.
  2. Skub til Portræt.
  3. Tryk på .
  4. Hold din iPhone X foran ansigtet.
  5. Tag din selfie med en af lydstyrkeknapperne.

Sådan fjerner du effekten fra funktionen Portræt

Hvis du tager et billede med funktionen Portræt og efterfølgende beslutter, at du ikke længere vil have den slørede effekt, kan du fjerne den med nogle få hurtige trin.

1. Vælg det foto, du vil ændre.
  2. Tryk på Rediger.
  3. Tryk på Portræt øverst på skærmen.

Hvis du fortryder og vil tilføje Portræt-effekten igen, skal du gå tilbage til Rediger og trykke på Portræt igen.