Få hjælp til Face ID på din iPhone X

Her kan du læse, hvad du skal gøre, hvis du har brug for hjælp til, hvordan du bruger Face ID til at låse din iPhone X op, godkende køb, logge ind på apps, eller hvis du bliver bedt om at indtaste din adgangskode.

Følg disse trin. Kontroller efter hvert trin, om du fortsat mangler hjælp.

Søg efter opdateringer

Sørg for, at din iPhone X er opdateret med den nyeste version af iOS.

Kontroller dine indstillinger til Face ID

Du kan kontrollere dine indstillinger til Face ID ved at gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode. Sørg for, at Face ID er indstillet, og at de funktioner, du vil bruge Face ID til, er slået til.

Kontroller, at der ikke er noget, der dækker for TrueDepth-kameraet

Sørg for, at TrueDepth-kameraet på din iPhone X ikke er dækket af et telefonetui eller en skærmbeskytter. Kontroller også, om der er pletter eller snavs på TrueDepth-kameraet.

Kontroller, at der ikke er noget, der dækker dit ansigt

Øjne, næse og mund skal være fuldt synlige for TrueDepth-kameraet.

Face ID kan fungere til mange solbriller. Hvis du bærer solbriller, der har til formål at blokere for visse typer lys, kan solbrillerne måske blokere for det infrarøde lys, som udsendes af TrueDepth-kameraet. Prøv at bruge Face ID uden solbriller.

Sørg for, at TrueDepth-kameraet er rettet mod dig

Face ID virker kun, når din iPhone X er på højkant, og TrueDepth-kameraet er rettet mod dig. TrueDepth-kameraet har samme billedvinkel, som når du tager en selfie eller foretager et FaceTime-opkald. Uanset om din iPhone ligger ned, eller du holder den, som du plejer, skal du sørge for, at din iPhone X højst er en armslængde (25-50 cm) fra dit ansigt.

Hvis du er udendørs i stærkt sollys, skal du prøve at anbringe din iPhone X, så solen ikke er lige bag ved dig.

Nulstil Face ID

Hvis du stadig har brug for hjælp, skal du nulstille Face ID og derefter indstille Face ID igen. Gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode, og tryk på Nulstil Face ID. Tryk derefter på Indstil Face ID for at indstille Face ID igen.

Hvis du ikke kan registrere dit ansigt, skal du indlevere enheden hos en Apple Store-butik eller en Apple-autoriseret serviceudbyder eller kontakte Apple-support.

Hvis du skal indtaste din adgangskode

Du skal muligvis indtaste adgangskoden eller dit Apple-id i stedet for at bruge Face ID i følgende situationer:

• Enheden er lige tændt eller genstartet.
  • Enheden har ikke været låst op i over 48 timer.
  • Adgangskoden er ikke blevet brugt til at låse enheden op i løbet af de sidste seks og en halv dag, og Face ID har ikke låst enheden op i løbet af de sidste 4 timer.
  • Enheden har modtaget en ekstern låsekommando.
  • Efter fem mislykkede forsøg på at matche et ansigt.
  • Efter at du har initieret slukning/Nødopkald SOS ved at trykke og holde nede på en af lydstyrkeknapperne og sideknappen samtidig i 2 sekunder.
  • Hvis spændingen på batteriet er under 10 %.