Sådan gør du, hvis Face ID ikke fungerer på din iPhone eller iPad Pro

Her kan du læse, hvad du skal gøre, hvis du har brug for hjælp til, hvordan du bruger Face ID til at låse din iPhone eller iPad op, godkende køb, logge ind på apps, eller hvis du bliver bedt om at indtaste din adgangskode.

Sørg for, at din iPhone- eller iPad-model understøtter Face ID. Følg derefter disse trin. Kontroller efter hvert trin, om du fortsat mangler hjælp.

Kontroller, om der er opdateringer

Sørg for, at din iPhone eller iPad er opdateret med den nyeste version af iOS.

Kontroller dine indstillinger til Face ID

Du kan kontrollere dine indstillinger til Face ID ved at gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode. Sørg for, at Face ID er indstillet, og at de funktioner, du vil bruge Face ID til, er slået til.
Indstillinger af Face ID

Kontroller, at der ikke er noget, der dækker for TrueDepth-kameraet

Sørg for, at TrueDepth-kameraet på din iPhone eller iPad ikke er dækket af et telefonetui eller en skærmbeskytter. Kontroller også, om der er pletter eller snavs på TrueDepth-kameraet.

Hvis du bruger en iPad i liggende retning, skal du sørge for, at din finger eller håndflade ikke dækker for TrueDepth-kameraet. Hvis det er tilfældet, kan der blive vist advarsel "Kamera dækket" blive vist øverst på skærmen med en pil, der peger på TrueDepth-kameraet.

TrueDepth-kamera

Kontroller, at der ikke er noget, der dækker dit ansigt

Øjne, næse og mund skal være fuldt synlige for TrueDepth-kameraet.

Face ID kan fungere til mange solbriller. Hvis du bærer solbriller, der har til formål at blokere for visse typer lys, kan solbrillerne måske blokere for det infrarøde lys, som udsendes af TrueDepth-kameraet. Prøv at bruge Face ID uden solbriller.

Sørg for, at TrueDepth-kameraet er rettet mod dig

Face ID fungerer kun på iPhone, når den holdes i stående retning, og du står med ansigtet til TrueDepth-kameraet. På en iPad kan du bruge Face ID, uanset hvilken retning du holder din iPad.

TrueDepth-kameraet har samme billedvinkel, som når du tager en selfie eller foretager et FaceTime-opkald. Uanset om din iPhone eller iPad ligger på en overflade, eller du holder den, som du plejer, skal du sørge for, at din iPhone eller iPad højst er en armslængde (25-50 cm) fra dit ansigt.

Tilføj et alternativt udseende

For det fleste brugeres vedkommende vil Face ID løbende lære, når brugerne skifter udseende. Hvis du har et udseende, der kan se helt anderledes ud, kan du indstille et alternativt udseende, så Face ID stadig kan genkende dig.

Sådan indstiller du et alternativt udseende:

1. Åbn Indstillinger > Face ID & adgangskode. Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  2. Tryk på Indstil et alternativt udseende.
  3. Se direkte ind i din iPhone eller iPad, og placer dit ansigt i rammen.
  4. Bevæg ansigtet langsomt for at fuldende cirklen. Tryk på Tilgængelighedsindstillinger, hvis du ikke kan bevæge hovedet.
  5. Tryk på Fortsæt, når du er færdig med den første Face ID-scanning.
  6. Bevæg ansigtet langsomt for at fuldende cirklen en gang til.
  7. Tryk på OK, når Face ID er indstillet.

Nulstil Face ID

Hvis du stadig har brug for hjælp, skal du nulstille Face ID og derefter indstille Face ID igen. Gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode, og tryk på Nulstil Face ID. Tryk derefter på Indstil Face ID for at indstille Face ID igen.

Hvis du ikke kan registrere dit ansigt, skal du indlevere enheden hos en Apple Store-butik eller en Apple-autoriseret serviceudbyder eller kontakte Apple-support.

Sådan gør du, hvis du skal indtaste din adgangskode

Du skal muligvis indtaste adgangskoden eller dit Apple-id i stedet for at bruge Face ID i følgende situationer:

• Enheden er lige tændt eller genstartet.
  • Enheden har ikke været låst op i over 48 timer.
  • Adgangskoden er ikke blevet brugt til at låse enheden op i løbet af de sidste seks og en halv dag, og Face ID har ikke låst enheden op i løbet af de sidste 4 timer.
  • Enheden har modtaget en ekstern låsekommando.
  • Efter fem mislykkede forsøg på at matche et ansigt.
  • Efter at du har initieret slukning/Nødopkald SOS ved samtidig at holde en af lydstyrkeknapperne og sideknappen nede i to sekunder.