Brug af Face ID på iPhone X eller en nyere model

Med Face ID kan du låse din iPhone X eller en senere version op på en sikker måde, godkende køb, logge på apps og meget mere – bare ved at kigge på den.

Face ID

Sådan indstiller du Face ID

Sørg for, at der ikke er noget, der dækker TrueDepth-kameraet eller dit ansigt, inden du indstiller Face ID. Face ID er designet, så det også virker med briller og kontaktlinser. Face ID fungerer bedst, når du holder din iPhone cirka en armslængde eller mindre fra dit ansigt (25-50 cm).

Sådan indstiller du Face ID

Sådan indstiller du Face ID:

1. Åbn Indstillinger > Face ID & adgangskode. Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  2. Tryk på Indstil Face ID, hold enheden op foran dit ansigt, og tryk på Kom i gang.
  3. Kig direkte ind i din iPhone, og placer ansigtet inde i rammen.
  4. Bevæg ansigtet langsomt for at fuldende cirklen. Tryk på Tilgængelighedsindstillinger, hvis du ikke kan bevæge hovedet.
  5. Tryk på Fortsæt, når du er færdig med den første Face ID-scanning.
  6. Bevæg ansigtet langsomt for at fuldende cirklen en gang til.
  7. Tryk på OK, når Face ID er indstillet.

Hvis du ikke har indstillet en adgangskode, bliver du bedt om at oprette en, som bruges som alternativ til at bekræfte din identitet.

Du kan vælge de funktioner, som du vil bruge med Face ID, eller nulstille Face ID ved at gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode.

Har du brug for hjælp til Face ID?

Sådan låser du iPhone op med Face ID

Når du har indstillet Face ID, kan du bruge det til at låse din iPhone op. Sådan gør du:

lås iPhone op

1. Løft for at afbryde vågeblus, eller tryk for at afbryde vågeblus på iPhone
  2. Kig på din iPhone.
  3. Når animationen af låsesymbolet på skærmen skifter fra lukket til åben, skal du skubbe op fra bunden af skærmen for at låse op.

Denne funktion kan slås til eller fra ved at åbne Indstillinger > Face ID & adgangskode og derefter trykke på Lås iPhone op.

Sådan bruger du Face ID til at foretage køb

Du kan bruge Face ID til at godkende køb med Apple Pay og i iTunes Store, App Store og iBooks Store.

Brug Face ID med Apple Pay

Med Apple Pay

Hvis du vil bruge Face ID med Apple Pay, skal du sikre dig, at Apple Pay er indstillet på din iPhone og aktiveret under Indstillinger > Face ID & adgangskode. Følg derefter disse trin.

Sådan foretager du køb i en butik:

1. Dobbeltklik på sideknappen for at bruge dit standardkort. Hvis du vil bruge et andet kort, skal du dobbeltklikke på sideknappen, trykke på dit standardkort og derefter vælge et andet kort.
  2. Kast et blik på din iPhone for at godkende med Face ID.
  3. Hold den øverste del af iPhone hen mod den kontaktfri læser.
  4. Vent, til teksten OK og et flueben vises.

Sådan foretager du et køb i en app eller på et websted i Safari:

1. Tryk på knappen Køb med Apple Pay, eller vælg Apple Pay som betalingsmetode, når du er klar til at gå til kassen. Bekræft dine betalingsoplysninger. Hvis du vil vælge et andet kort at betale med, skal du trykke på > ud for dit kort.
  2. Dobbeltklik på sideknappen, og kast derefter et blik på din iPhone.
  3. Vent, til teksten OK og et flueben vises.

I iTunes Store, App Store og Books Store

Hvis du vil bruge Face ID til at købe indhold fra iTunes Store, App Store og Books Store, skal du åbne Indstillinger > Face ID & adgangskode og sørge for, at iTunes & App Store er slået til. Følg derefter disse trin:

1. Åbn iTunes Store, App Store eller Books Store, og tryk på noget, du gerne vil købe.
  2. Når du bliver bedt om at betale, skal du dobbeltklikke på sideknappen og derefter kaste et blik på din iPhone.
  3. Vent, til teksten OK og et flueben vises.

Du kan blive bedt om at angive adgangskoden til dit Apple-id for det første køb, du foretager i iTunes Store, App Store eller Books Store.

Sådan logger du ind med Face ID

Du kan bruge Face ID til at logge ind på visse apps og autoudfylde brugernavne og adgangskoder til websteder i Safari.

Log ind på apps

Du kan bruge Face ID til at logge ind på apps, der understøtter login med Touch ID. Sådan gør du:

1. Åbn appen, og tryk for at logge ind.
  2. Giv appen tilladelse til at bruge dit brugernavn og din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Kast et blik på din iPhone for at logge ind.

Hvis du vil se og styre, hvilke apps der bruger Face ID til at logge ind, skal du gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode og trykke på Andre apps.

Hvis du bruger en app, der understøtter Face ID, men du ikke bliver bedt om at bruge Face ID til at logge ind, skal du muligvis først logge manuelt ind på appen.

Autoudfyld adgangskoder i Safari

Du kan bruge Face ID til at autoudfylde arkiverede brugernavne og adgangskoder til websteder i Safari. Dette gør du ved blot at åbne Indstillinger > Face ID & adgangskode og slå Autoudfyld i Safari til. Følg derefter disse trin:

1. Åbn Safari, og gå til et websted.
  2. Tryk på log ind-feltet. Hvis dit brugernavn eller din adgangskode vises over tastaturet, skal du trykke på det/den.
  3. Kast et blik på din iPhone for at autoudfylde dit brugernavn og din adgangskode.