Brug af Face ID på din iPhone eller iPad Pro

Med Face ID kan du låse din iPhone eller iPad op på en sikker måde, godkende køb, logge på apps og meget mere – bare ved at kigge på den.

Nogle af de måder, Face ID fungerer på iPhone: Opsætning af funktionen, oplåsning af telefonen og godkendelse af køb

Indstil Face ID

Sørg for, at intet dækker TrueDepth-kameraet eller dit ansigt. Hvis noget hindrer din næse eller mund – som briller eller en ansigtsmaske – kan du blive bedt om midlertidigt at fjerne disse elementer under opsætningen.

Du kan også bruge Face ID med ansigtsmasker, hvis du bruger iPhone 12 eller nyere med iOS 15.4 og nyere. Face ID fungerer bedst, når din iPhone eller iPad er ca. 20-25 cm fra dit ansigt.

Begyndelsen af Face ID-opsætningsprocessen

Sådan indstiller du Face ID:

1. Gå til Indstillinger, og tryk derefter på Face ID & kode. Indtast din kode, hvis du bliver bedt om det. Hvis du ikke har indstillet en kode, bliver du bedt om at oprette en, som bruges som alternativ til at bekræfte din identitet.
  2. Tryk på Indstil Face ID.
  3. Hold enheden i stående retning, placer dit ansigt foran enheden, og tryk derefter på Kom i gang.
  4. Placer dit ansigt inden for rammen, og bevæg forsigtigt hovedet for at fuldende cirklen. Tryk på Tilgængelighedsindstillinger, hvis du ikke kan bevæge hovedet.
  5. Tryk på Fortsæt, når du er færdig med den første Face ID-scanning.
  6. Bevæg ansigtet langsomt for at fuldende cirklen en gang til.
  7. Tryk på OK.

Du kan vælge de funktioner, som du vil bruge med Face ID, eller nulstille Face ID ved at gå til Indstillinger og dernæst trykke på Face ID & kode.

Har du brug for hjælp til Face ID? Læs mere om, hvilke iPhone- og iPad-modeller der understøtter Face ID.

Sådan låser du din iPhone eller iPad op med Face ID

Oplåsning af iPhone ved hjælp af Face ID

1. Løft for at afbryde vågeblus, eller tryk for at afbryde vågeblus på din iPhone eller iPad.
  2. Skub derefter op fra bunden af den låste skærm.
  3. Hvis du bruger en iPhone, skal du holde den i stående retning og derefter kigge på den. På en iPad kan du både holde den i stående eller liggende retning. Hvis den er i liggende retning, skal du sikre, at din finger ikke dækker TrueDepth-kameraet. Kig derefter på skærmen. På en iPad bliver du automatisk bedt om at indtaste din kode, efter at du har skubbet op, hvis du bærer en ansigtsmaske, der dækker din mund og næse.

Denne funktion kan slås til eller fra ved at åbne Indstillinger og dernæst trykke på Face ID & kode og så trykke på Lås iPhone op eller Lås iPad op.

Sådan bruger du Face ID til at foretage køb

Du kan bruge Face ID til at godkende køb med Apple Pay og i iTunes Store, App Store og Boghandel i Apple Books.

Brug af Apple Pay med Face ID

Brug Face ID med Apple Pay

Sådan foretager du køb i en butik:

1. Sørg for at bruge en iPhone.
  2. Sørg for, at Apple Pay er konfigureret og slået til i Indstillinger > Face ID & kode.
  3. Dobbeltklik på sideknappen for at bruge dit standardkort. Hvis du vil bruge et andet kort, skal du dobbeltklikke på sideknappen, trykke på dit standardkort og derefter vælge et andet kort.
  4. Kig på din iPhone for at godkende med Face ID. Hvis du har en ansigtsmaske på, der dækker mund og næse, men Face ID med en maske ikke er konfigureret, skal du trykke på Betal med kode og indtaste din kode i stedet.
  5. Hold den øverste del af din iPhone hen mod den kontaktløse læser.
  6. Vent, til teksten OK og et flueben vises.

Sådan foretager du et køb i en app eller på et websted i Safari:

1. Tryk på knappen Køb med Apple Pay, eller vælg Apple Pay som betalingsmetode, når du er klar til at gå til kassen. Bekræft dine betalingsoplysninger. Hvis du vil vælge et andet kort at betale med, skal du trykke på > ud for dit kort.
  2. Dobbeltklik på sideknappen, og kig derefter på din iPhone eller iPad.
  3. Vent, til teksten OK og et flueben vises.

Bekræftelse af et køb i App Store på iPhone

Brug Face ID i iTunes Store, App Store og Boghandel i Apple Books

Hvis du vil bruge Face ID til at købe indhold fra iTunes Store, App Store og Boghandel, skal du åbne Indstillinger > Face ID & kode og sørge for, at iTunes & App Store er slået til. Følg derefter disse trin:

1. Åbn iTunes Store, App Store eller Boghandel, og tryk på noget, du gerne vil købe.
  2. Når du bliver bedt om at betale, skal du dobbeltklikke på sideknappen og derefter kigge på din iPhone eller iPad. Hvis du har en ansigtsmaske på, der dækker mund og næse, men Face ID med en maske ikke er konfigureret, skal du trykke på Betal med kode og indtaste din kode i stedet.
  3. Vent, til teksten OK og et flueben vises.

Du kan blive bedt om at angive adgangskoden til dit Apple-id for det første køb, du foretager i iTunes Store, App Store eller Boghandel.

Sådan logger du ind med Face ID

Du kan bruge Face ID til at logge ind på visse apps og autoudfylde brugernavne og adgangskoder til websteder i Safari.

Log ind på apps

Du kan bruge Face ID til at logge ind på apps, der understøtter login med Touch ID. Sådan gør du:

1. Åbn appen, og tryk for at logge ind.
  2. Giv appen tilladelse til at bruge dit brugernavn og din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Kig på din iPhone eller iPad for at logge ind.

Hvis du vil se og styre, hvilke apps der bruger Face ID til at logge ind, skal du gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode og trykke på Andre apps.

Hvis du bruger en app, der understøtter Face ID, men du ikke bliver bedt om at bruge Face ID til at logge ind, skal du muligvis først logge manuelt ind på appen.

Autoudfyld adgangskoder i Safari

Du kan bruge Face ID til at autoudfylde arkiverede brugernavne og adgangskoder til websteder i Safari. Gå blot til Indstillinger > Face ID & kode, og slå Autoudfyld adgangskode til. Følg derefter disse trin:

1. Åbn Safari, og gå til et websted.
  2. Tryk på log ind-feltet. Hvis dit brugernavn eller din adgangskode vises over tastaturet, skal du trykke på det/den.
  3. Kig på din iPhone eller iPad for at autoudfylde dit brugernavn og din adgangskode.