Brug af Face ID på Face IDeller iPad Pro

Med Face ID kan du låse din iPhone eller iPad op på en sikker måde, godkende køb, logge på apps og meget mere – bare ved at kigge på den.

Face ID

Sådan indstiller du Face ID

Sørg for, at der ikke er noget, der dækker TrueDepth-kameraet eller dit ansigt, inden du indstiller Face ID. Face ID er designet, så det også virker med briller og kontaktlinser. Face ID fungerer bedst, når du holder din Face IDeller iPad cirka en armslængde eller mindre fra dit ansigt (25-50 cm).

Læs mere om, hvilke iPhone- og iPad-modeller der understøtter Face ID.

Sådan indstiller du Face ID

Sådan indstiller du Face ID:

1. Åbn Indstillinger > Face ID & adgangskode. Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  2. Tryk for at indstille Face ID.
  3. Sørg for at holde enheden i stående retning, placer dit ansigt foran enheden, og tryk på Kom godt i gang.
  4. Placer dit ansigt inden for rammen, og bevæg forsigtigt hovedet for at fuldende cirklen. Tryk på Tilgængelighedsindstillinger, hvis du ikke kan bevæge hovedet.
  5. Tryk på Fortsæt, når du er færdig med den første Face ID-scanning.
  6. Bevæg ansigtet langsomt for at fuldende cirklen en gang til.
  7. Tryk på OK.

Hvis du ikke har indstillet en adgangskode, bliver du bedt om at oprette en, som bruges som alternativ til at bekræfte din identitet.

Du kan vælge de funktioner, som du vil bruge med Face ID, eller nulstille Face ID ved at gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode.

Har du brug for hjælp til Face ID?

Sådan låser du din Face IDeller iPad op med Face ID

Når du har indstillet Face ID, kan du bruge det til at låse din Face IDeller iPad op. Sådan gør du:

lås Face IDop

1. Løft for at afbryde vågeblus, eller tryk for at afbryde vågeblus på din Face IDeller iPad.
  2. Hvis du bruger en iPhone, skal du holde den i stående retning og derefter kigge på den. På en iPad kan du både holde den i stående eller liggende retning. Hvis den er i liggende retning, skal du sikre, at din finger ikke dækker TrueDepth-kameraet. Kig derefter på skærmen.
  3. Når animationen af låsesymbolet på skærmen skifter fra lukket til åben, skal du skubbe op fra bunden af skærmen for at låse op.

Denne funktion kan slås til eller fra ved at åbne Indstillinger > Face ID & adgangskode og derefter trykke på Lås Face IDop eller Lås iPad op.

Sådan bruger du Face ID til at foretage køb

Du kan bruge Face ID til at godkende køb med Apple Pay og i iTunes Store, App Store og Book Store i Apple Books.

Brug Face ID med Apple Pay

Med Apple Pay

Hvis du vil bruge Face ID med Apple Pay, skal du sikre dig, at Apple Pay er indstillet på din Face IDeller iPad og aktiveret under Indstillinger > Face ID & adgangskode. Følg derefter disse trin.

Sådan foretager du køb i en butik:

1. Sørg for at bruge en iPhone.
  2. Dobbeltklik på sideknappen for at bruge dit standardkort. Hvis du vil bruge et andet kort, skal du dobbeltklikke på sideknappen, trykke på dit standardkort og derefter vælge et andet kort.
  3. Kig på din iPhone for at godkende med Face ID.
  4. Hold den øverste del af iPhone hen mod den kontaktfri læser.
  5. Vent, til teksten OK og et flueben vises.

Sådan foretager du et køb i en app eller på et websted i Safari:

1. Tryk på knappen Køb med Apple Pay, eller vælg Apple Pay som betalingsmetode, når du er klar til at gå til kassen. Bekræft dine betalingsoplysninger. Hvis du vil vælge et andet kort at betale med, skal du trykke på > ud for dit kort.
  2. Dobbeltklik på sideknappen, og kig derefter på din Face IDeller iPad.
  3. Vent, til teksten OK og et flueben vises.

I iTunes Store, App Store og Book Store i Apple Books

Hvis du vil bruge Face ID til at købe indhold fra iTunes Store, App Store og Book Store, skal du åbne Indstillinger > Face ID & adgangskode og sørge for, at iTunes & App Store er slået til. Følg derefter disse trin:

1. Åbn iTunes Store, App Store eller Book Store, og tryk på noget, du gerne vil købe.
  2. Når du bliver bedt om at betale, skal du dobbeltklikke på sideknappen og derefter kigge på din iPhone eller iPad.
  3. Vent, til teksten OK og et flueben vises.

Du kan blive bedt om at angive adgangskoden til dit Apple-id for det første køb, du foretager i iTunes Store, App Store eller Book Store.

Sådan logger du ind med Face ID

Du kan bruge Face ID til at logge ind på visse apps og autoudfylde brugernavne og adgangskoder til websteder i Safari.

Log ind på apps

Du kan bruge Face ID til at logge ind på apps, der understøtter login med Touch ID. Sådan gør du:

1. Åbn appen, og tryk for at logge ind.
  2. Giv appen tilladelse til at bruge dit brugernavn og din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  3. Kig på din iPhone eller iPad for at logge ind.

Hvis du vil se og styre, hvilke apps der bruger Face ID til at logge ind, skal du gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode og trykke på Andre apps.

Hvis du bruger en app, der understøtter Face ID, men du ikke bliver bedt om at bruge Face ID til at logge ind, skal du muligvis først logge manuelt ind på appen.

Autoudfyld adgangskoder i Safari

Du kan bruge Face ID til at autoudfylde arkiverede brugernavne og adgangskoder til websteder i Safari. Dette gør du ved blot at åbne Indstillinger > Face ID & adgangskode og slå Autoudfyld i Safari til. Følg derefter disse trin:

1. Åbn Safari, og gå til et websted.
  2. Tryk på log ind-feltet. Hvis dit brugernavn eller din adgangskode vises over tastaturet, skal du trykke på det/den.
  3. Kig på din iPhone eller iPad for at autoudfylde dit brugernavn og din adgangskode.