Sletning af indbyggede Apple-apps på din enhed med iOS 11 eller Apple Watch

Med iOS 11 kan du slette nogle af de indbyggede Apple-apps fra din iPhone, iPad, iPod touch eller dit Apple Watch.

Når du sletter en indbygget app fra din enhed, sletter du også alle relaterede brugerdata og konfigurationsfiler. Dette kan påvirke relaterede systemfunktioner eller oplysninger på dit Apple Watch.

Indbyggede apps, som kan slettes fra din enhed

Hvis du har iOS 11, kan du slette1 disse apps fra din enhed:

• Aktivitet
  • Lommeregner
  • Kalender
  • Kompas
  • Kontakter2
  • FaceTime3
  • Filer
  • Find mine venner
  • Hjem
  • iBooks4
  • iTunes Store
  • Mail
  • Kort4
  • Musik4
  • Nyheder (ikke tilgængeligt i alle lande)
  • Noter
  • Photo Booth
  • Podcasts4
  • Påmindelser
  • Værdipapirer
  • Tip
  • Tv (ikke tilgængelig i alle lande)
  • Videoer
  • Memoer
  • Watch-app5
  • Vejr

1. Med iOS 10 kan du fjerne indbyggede apps fra hjemmeskærmen på din enhed, men du kan ikke slette dem. Du kan finde flere oplysninger om indbyggede apps i iOS 10 i denne artikel.
  2. Hvis du sletter appen Kontakter, findes alle dine kontaktoplysninger i appen Telefon.
  3. Hvis du sletter appen FaceTime, kan du stadig foretage og modtage FaceTime-opkald i appen Kontakter og appen Telefon.
  4. Hvis du sletter appen iBooks, Kort, Musik eller Podcasts, kan den ikke bruges med CarPlay. Hvis du sletter appen Musik, kan du muligvis ikke afspille visse lydfiler fra biblioteket ved hjælp af Apple-apps eller apps fra andre producenter på visse bilradioer eller radiomodtagere.
  5. Hvis du prøver at slette appen Watch fra en iPhone, når den er parret med et Apple Watch, bliver du bedt om at ophæve pardannelsen mellem dit Apple Watch, før du kan slette appen.

Sådan sletter du en indbygget app fra din enhed

1. På din iOS-enhed skal du trykke på appen og holde fingeren let nede, indtil appen ryster. Hvis appen ikke ryster, skal du sikre dig, at du ikke trykker for hårdt.
  2. Tryk på appen og derefter på Slet.
  3. Tryk på knappen Hjem for at afslutte.

Hvis du har et Apple Watch, vil den app, du sletter fra din iPhone, også blive slettet fra dit Apple Watch.

Sådan gendanner du en indbygget app, du har slettet

1. På din iOS-enhed skal du gå til App Store.
  2. Søg efter appen. Sørg for at skrive appens navn korrekt. Find det rigtige navn på indbyggede apps.
  3. Tryk på  for at gendanne appen.
  4. Vent på, at appen gendannes, og åbn den derefter via hjemmeskærmen.

Hvis du har et Apple Watch, vil den app, du gendanner på din iPhone, også blive gendannet på dit Apple Watch.

Dette sker, hvis du sletter indbyggede apps fra enheden

Det kan påvirke andre systemfunktioner, når du sletter indbyggede apps fra enheden. Her er nogle eksempler:

• Hvis din iPhone er parret med et Apple Watch, og du sletter en app på din iPhone, bliver den pågældende app også slettet fra hjemmeskærmen på dit Apple Watch.
  • Hvis du sletter appen Podcasts fra enheden, er Podcasts ikke tilgængelig via CarPlay.
  • Hvis du sletter appen Værdipapirer eller Vejr fra enheden, er værdipapirer og vejr ikke tilgængelige nogen steder. Du kan f.eks. ikke se oplysninger om værdipapirer eller vejr i Meddelelsescenter på din iPhone eller som Komplikationer eller Glimt på dit Apple Watch.
  • Hvis du sletter appen Lommeregner, vises den ikke i Kontrolcenter.

Hvis du vil gendanne berørte funktioner, kan du føje indbyggede apps til din enhed igen.