Brug fokusfunktionen I bil på din iPhone til at koncentrere dig om vejen

Med iOS 15 og nyere hjælper fokusfunktionen I bil dig med at holde fokus på vejen. Når du slår funktionen til, bliver sms'er og andre notifikationer sat på lydløs eller begrænset.

Når du har indstillet fokusfunktionen I bil, kan du bede Siri om at læse svar for dig, så du ikke behøver at se på din iPhone. Indgående opkald er kun tilladt, når iPhone er tilsluttet CarPlay, en bils Bluetooth-system eller håndfrit tilbehør.

iPhone med en visning af, hvordan du indstiller I bil

Indstil fokusfunktionen I bil

1. Gå til Indstillinger > Fokus, og tryk derefter på I bil.
  2. Følg instruktionerne på skærmen for at indstille dine muligheder, f.eks. Tilladte notifikationer.

iPhone med en visning af, hvordan du slår fokusfunktionen I bil til eller fra

Slå fokusfunktionen I bil til eller fra

Hvis du allerede har indstillet fokusfunktionen I bil, kan du hurtigt slå funktionen til eller fra i Kontrolcenter:

1. Åbn Kontrolcenter.
  2. Tryk og hold inde på Fokus, og tryk derefter på I bil for at slå funktionen til eller fra.

Når I bil er slået til, vises symbolet I bil  på statuslinjen og på låseskærmen, og din status vises automatisk i appen Beskeder. Når nogen sender en besked til dig, kan de se, at du har slået notifikationer fra, men de kan stadig sende dig en besked, hvis det haster.

iPhone med en visning af, hvordan du slår I bil til automatisk

Slå fokusfunktionen I bil til automatisk

1. Gå til Indstillinger > Fokus, og tryk derefter på I bil.
  2. Tryk på Under kørsel under Slå til automatisk, og vælg derefter en af disse indstillinger:
    • Automatisk: I bil aktiveres baseret på registreret bevægelse.
    • Ved forbindelse til Bluetooth i bilen: I bil aktiveres, når din iPhone er forbundet til Bluetooth-enheder i bilen.
    • Manuelt: I bil kan aktiveres manuelt fra Kontrolcenter.
    • Aktiver med CarPlay: I bil aktiveres automatisk, når din iPhone er forbundet til CarPlay.

Tilpas dine notifikationer

Sådan tillader eller slår du notifikationer fra bestemte personer fra:

iPhone med en visning af, hvordan du tilpasser notifikationer

1. Gå til Indstillinger > Fokus, og tryk derefter på I bil.
  2. Tryk på Personer under Tillad notifikationer.
  3. Tryk på Tillad notifikationer fra eller Ignorer notifikationer fra.
  4. Tryk på Tilføj personer, og vælg derefter de kontakter, som du vil tillade eller ignorere notifikationer fra.

Del din status for fokusfunktionen

Når du indstiller I bil, kan du slå Status for fokusfunktion til, så apps viser, at du ignorerer notifikationer, når folk sender beskeder til dig. Da apps kun ved, at du ignorerer notifikationer, men ikke hvilken Fokus-funktion, der er slået til, bliver navnet aldrig delt. Status for fokusfunktion deles i apps, når du har en Fokus-funktion slået til, og efter at du giver en app tilladelse.

iPhone med en visning af, hvordan du aktiverer status for fokusfunktionen

Sådan slår du Status for fokusfunktion til:

1. Gå til Indstillinger > Fokus.
  2. Tryk på Status for fokusfunktion.
  3. Slå I bil til.

Slå Automatisk svar til

Med Automatisk svar får favoritter og dem, du tillader notifikationer fra, et automatisk svar, når du har slået I bil til. De kan vælge at underrette dig alligevel ved at sende "haster" i en ny besked.

iPhone med en visning af, hvordan du slår Automatisk svar til

1. Gå til Indstillinger > Fokus, og tryk derefter på I bil.
  2. Tryk på Automatisk svar.
  3. Vælg en indstilling, f.eks. Ingen, Seneste, Favoritter eller Alle kontakter.

Her kan du tilpasse beskeden i det automatiske svar, som folk får, når de sender dig en besked, mens du har fokusfunktionen I bil til.

Læs mere

Læs mere om fokusfunktionerne, som du kan bruge til at holde fokus, når du ikke har din enhed i hånden.