Sådan bruger du funktionen Forstyr ikke under kørsel

Med iOS 11 kan din iPhone mærke, når du måske kører, og forhindre meddelelser.

Første gang din iPhone med iOS 11 mærker, at du måske kører, viser den en beskrivelse af funktionen Forstyr ikke under kørsel, efter du er stoppet. (Beskrivelsen vises kun i nogle lande. Hvis den ikke vises, kan du slå funktionen til ved at følge vejledningen herunder).

Tryk på Slå til under kørsel for at slå funktionen til automatisk, når din iPhone opretter forbindelse til din bil via Bluetooth1, eller når din iPhone registrerer en kørselsagtig bevægelse. Du kan ændre den metode, som din iPhone skal bruge til at finde ud af, om du kører, eller du kan slå funktionen til manuelt.

Slå det til og fra i Kontrolcenter

Du kan vælge, at Forstyr ikke under kørsel skal slås til automatisk, eller du kan tilføje funktionen i Kontrolcenter, så du hurtigt kan få adgang til den og bruge den manuelt:

1. Gå til Indstillinger > Kontrolcenter > Tilpas betjeningspanel.
  2. Tryk på Føj betjeningsmulighed til Kontrolcenter ud for Forstyr ikke under kørsel.

Nu kan du skubbe op fra bunden af skærmen og trykke på symbolet for Forstyr ikke under kørsel for at slå funktionen til eller fra.

Hvad kan du forvente, når den er aktiv

Du kan forvente følgende, når Forstyr ikke under kørsel er slået til. Du kan tilpasse mange af disse funktioner i Indstillinger.

• Din iPhone er lydløs, og skærmen er mørk. Hvis nogen sender en besked til dig, får de automatisk et svar, der informerer dem om, at du kører. Hvis beskeden er vigtig, kan afsenderen skrive ordet "haster" for at sikre, at du får en meddelelse. Så kan du køre ind til siden for at læse den vigtige besked eller bede Siri om at læse den op.
  • iPhone leverer visse meddelelser, f.eks. advarsler om nødsituationer, tidtagninger og alarmer.
  • Telefonopkald leveres under standardbetingelserne for Forstyr ikke: Du kan tillade opkald fra dine favoritter og opkald fra personer, der ringer to gange i træk. Hvis din iPhone opretter forbindelse til din bil via Bluetooth, modtager du opkald som sædvanligt, og du kan bruge bilens knapper, mikrofoner og højttalere til at modtage opkaldet.
  • Hvis du bruger Kort til at navigere, viser din iPhone stadig hjælp til navigation på den låste skærm og giver trinvis vejvisning.
  • Hvis du er passager og prøver at bruge din iPhone, mens funktionen er slået til, skal du trykke på Jeg kører ikke for at slå den fra.

Tilpas dens funktioner

Du kan tilpasse den måde, Forstyr ikke under kørsel fungerer på, i Indstillinger > Forstyr ikke.

Tryk på Aktiver for at vælge, hvordan du vil have, at Forstyr ikke under kørsel skal slås til.

• Automatisk: Din iPhone bruger oplysninger som bevægelsesregistrering og netværksforbindelser til at mærke, om du måske kører, og slår funktionen til.2 3
  • Ved forbindelse til Bluetooth i bilen: Forstyr ikke under kørsel starter, når din telefon opretter forbindelse til din bils håndfri system.3
  • Manuelt: Brug Kontrolcenter til at slå Forstyr ikke under kørsel til, før du starter.

Tryk på Automatisk svar, vælg, hvem der skal modtage et automatisk svar, og tryk derefter på Automatisk svar for at tilpasse den besked, de modtager. Hvis nogen stadig har brug for at kontakte dig, kan de forbigå Forstyr ikke ved at skrive "haster" i en ny besked.

Brug Begrænsninger til at holde den slået til

Er du forælder til en ung bilist? Du kan forhindre ændring af Forstyr ikke under kørsel for at sikre, at funktionen er en naturlig del af den unges sikre kørevaner.

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Begrænsninger på den unges iPhone.
  2. Indtast en ny kode, hvis du ikke har brugt Begrænsninger før. Husk koden. Den skal bruges til ændringer fremover.
  3. Tryk på Forstyr ikke under kørsel under Tillad ændringer.
  4. Vælg Tillad ikke ændringer.

Læs mere

Læs, hvordan du bruger Forstyr ikke på din iPhone, iPad og iPod touch til at gøre meddelelser lydløse, når du ikke kører.

Noter:

1. Hvis din bil understøtter CarPlay, og du tilslutter din iPhone, slås Forstyr ikke under kørsel ikke automatisk til.
  2. iPhone 5s understøtter ikke automatisk aktivering.
  3. Denne funktion kræver, at Registrering af fitness er slået til. Gå til Indstillinger > Anonymitet > Motion & Fitness > Registrering af fitness.