Sådan bruger du funktionen Forstyr ikke under kørsel

Med iOS 11 og nyere kan din iPhone mærke, når du måske kører, og forhindre meddelelser.

Første gang din iPhone med iOS 11 eller nyere mærker, at du måske kører, viser den en beskrivelse af funktionen Forstyr ikke under kørsel, efter du er stoppet. Hvis den ikke vises, skal du benytte fremgangsmåden nedenfor:

Tryk på Slå til under kørsel for at slå funktionen til automatisk, når din iPhone opretter forbindelse til din bil via Bluetooth1, eller når din iPhone registrerer en kørselsagtig bevægelse. Du kan ændre den metode, som din iPhone skal bruge til at finde ud af, om du kører, eller du kan slå funktionen til manuelt.

Funktionen Forstyr ikke under kørsel er ikke tilgængelig i alle lande og områder.

Slå det til og fra i Kontrolcenter

Du kan vælge, at Forstyr ikke under kørsel skal slås til automatisk eller føje funktionen til Kontrolcenter, så du hurtigt kan få adgang til den:

1. Gå til Indstillinger > Kontrolcenter, og tryk på Tilpas betjeningspanel.
  2. Tryk på  ved siden af Forstyr ikke under kørsel.

På iPhone X eller nyere: Skub nedad fra øverste højre hjørne af skærmen, og tryk på symbolet for Forstyr ikke under kørsel for at slå funktionen til eller fra. På iPhone 8 eller tidligere: Skub op fra bunden af skærmen, og tryk på symbolet for Forstyr ikke under kørsel for at slå funktionen til eller fra.

Du kan forvente følgende, når Forstyr ikke under kørsel er slået til

Her kan du se, hvad du kan forvente, når Forstyr ikke under kørsel er slået til. Du kan tilpasse mange af disse funktioner i Indstillinger.

• Din iPhone er lydløs, og skærmen er mørk. Hvis nogen sender en besked til dig, får de automatisk et svar, der informerer dem om, at du kører. Hvis beskeden er vigtig, kan afsenderen skrive ordet "haster" for at sikre, at du får en meddelelse. Så kan du køre ind til siden for at læse den vigtige besked eller bede Siri om at læse den op.
  • iPhone leverer visse meddelelser, f.eks. advarsler om nødsituationer, tidtagninger og alarmer.
  • Telefonopkald leveres under standardbetingelserne for Forstyr ikke: Du kan tillade opkald fra dine favoritter og opkald fra personer, der ringer to gange i træk. Hvis din iPhone opretter forbindelse til din bil via Bluetooth, modtager du opkald som sædvanligt, og du kan bruge bilens knapper, mikrofoner og højttalere til at modtage opkaldet.
  • Hvis du bruger Kort til at navigere, viser din iPhone stadig hjælp til navigation på den låste skærm og giver trinvis vejvisning.
  • Hvis du er passager og prøver at bruge din iPhone, mens funktionen er slået til, skal du trykke på Jeg kører ikke for at slå den fra.

Tilpas funktionen Forstyr ikke under kørsel

Gå til Indstillinger, og tryk på Forstyr ikke, hvis du vil tilpasse, hvordan Forstyr ikke under kørsel fungerer.

Tryk på Aktiver for at vælge, hvordan du vil have, at Forstyr ikke under kørsel skal slås til.

• Automatisk: Din iPhone bruger oplysninger som bevægelsesregistrering og netværksforbindelser til at mærke, om du måske kører, og slår funktionen til.2 3
  • Ved forbindelse til Bluetooth i bilen: Forstyr ikke under kørsel starter, når din telefon opretter forbindelse til din bils håndfri system.3
  • Manuelt: Brug Kontrolcenter til at slå Forstyr ikke under kørsel til, før du starter.
  • Aktiver med CarPlay: Dette slår automatisk Forstyr ikke under kørsel til, når din iPhone har forbindelse til CarPlay.

Brug Automatisk svar til at vælge, hvem der modtager et automatisk svar, når du har Forstyr ikke under kørsel slået til. Du kan også tilpasse beskeden, som folk modtager, når de prøver at skrive til dig. Hvis nogen stadig har brug for at kontakte dig, kan de forbigå Forstyr ikke ved at skrive "haster" i en ny besked.

Sørg for, at Forstyr ikke under kørsel forbliver slået til på dit barns telefon

Er du forælder til en ung bilist? Du kan forhindre ændring af Forstyr ikke under kørsel for at sikre, at funktionen er en naturlig del af den unges sikre kørevaner.

Følg denne fremgangsmåde på dit barns iPhone:

1. Gå til Indstillinger > Skærmtid, og tryk derefter på Slå Skærmtid til.
  2. Tryk på Fortsæt, og tryk derefter på Dette er mit barns iPhone. Herfra kan du følge vejledningen på skærmen for at slå specifikke begrænsninger til eller trykke på Ikke nu, indtil du når til Indhold og anonymitet.
  3. Tryk på Fortsæt, og opret derefter en forældrekode.
  4. Tryk på Indhold og anonymitet, og indtast din forældrekode.
  5. Rul ned til og tryk på Forstyr ikke under kørsel, og tryk derefter på Tillad ikke.

Når du har slået denne funktion til på dit barns enhed, kan barnet ikke slå den fra uden forældrekoden.

Læs mere

Læs, hvordan du bruger Forstyr ikke på din iPhone, iPad og iPod touch til at gøre meddelelser lydløse, når du ikke kører.

1. Hvis din bil understøtter CarPlay, og du tilslutter din iPhone, slås Forstyr ikke under kørsel ikke automatisk til.
  2. iPhone 5s understøtter ikke automatisk aktivering.
  3. Denne funktion kræver, at Registrering af fitness er slået til. Gå til Indstillinger > Anonymitet > Motion & Fitness > Registrering af fitness.