Om 4K, HDR og Dolby Vision på din Apple TV 4K-enhed

Se, hvordan du indstiller din Apple TV 4K-enhed til den bedste 4K-, HDR- eller Dolby Vision-oplevelse.

Apple TV 4K er bygget, så det udnytter 4K HDR fuldt ud, og du kan se tv i den bedste kvalitet nogensinde. Apple TV 4K understøtter følgende 4K-visningsformater:

• 4K Standard Dynamic Range (SDR): Bruges til 4K-tv'er, som ikke understøtter HDR10 eller Dolby Vision.
  • 4K High Dynamic Range (HDR): Bruges til 4K-tv'er, som understøtter HDR til afspilning af video med en bredere vifte af farver og luminans.
  • 4K Dolby Vision: Bruges til 4K-tv'er, som understøtter Dolby Vision HDR til visning af video med en bredere vifte af farver og luminans optimeret til dit tv.

Første gang du forbinder Apple TV 4K med et 4K-tv, som understøtter HDR10 eller Dolby Vision, kan du blive bedt om at afvikle en kort visningstest for disse formater. Følg vejledningen på skærmen for at afvikle testen, og bekræft, at du får vist et klart billede. Hvis Apple TV 4K ikke kan bekræfte, at dit tv kan vise Dolby Vision eller HDR10, vendes der automatisk tilbage til den tidligere anvendte tilstand.

Hvis du vil bekræfte, hvilken videotilstand din Apple TV 4K-enhed bruger, skal du gå til Indstillinger > Video og lyd. Herfra kan du vælge visningsformat manuelt.

Få det bedste billede

Apple TV 4K er designet til at give den bedst mulige visningsoplevelse baseret på funktionerne i dit 4K-tv. I visse situationer kan der opstå problemer, eller det kan være nødvendigt at tjekke konfigurationen manuelt. Det kunne dreje sig om:

• Tv-billedet er tonet, farven er for skarp, eller der er uregelmæssigt eller intet billede.
  • Statiske forstyrrelser, sne eller gnister på skærmen.
  • Ikke muligt at bruge HDR eller Dolby Vision på et understøttet tv.
  • Lydproblemer, f.eks. lyden forsvinder, der er støj, eller lyd/billede er ikke synkroniseret.

Hvis du oplever nogen af disse problemer, skal du tjekke, om din Apple TV-enhed har den nyeste version af tvOS. Følg derefter nedenstående fremgangsmåde.

Kontroller, at dit tv understøtter HDR10 eller Dolby Vision

For at Apple TV 4K automatisk skal kunne indstille visningsformatet til HDR10 eller Dolby Vision skal dit tv kunne vise HDR10 eller Dolby Vision ved 50 Hz (60 Hz uden for Europa). Apple TV 4K kan vise disse formater ved 25 Hz (30 Hz uden for Europa), men du skal aktivere Match dynamisk område i Indstillinger > Video og lyd > Match indhold. Hvis du ikke er sikker på, hvilke formater dit tv understøtter, skal du læse brugervejledningen til dit tv.

Brug korrekt HDMI-indgang og korrekte indstillinger

Afhængigt af dit tv kan det være nødvendigt at bruge en anden HDMI-indgang på dit tv for at opnå 4K- eller HDR-video i høj kvalitet. Nogle tv'er understøtter f.eks. kun HDR på HDMI-indgang 2 eller HDMI-indgang 3. Læs brugerhåndbogen til dit tv for at finde ud af, hvilke indgange der understøtter 4K og HDR.

Ud over at bruge den korrekte HDMI-indgang kan det være nødvendigt at slå HDR10 eller Dolby Vision til i video- eller HDMI-indstillingerne på dit tv. I visse tilfælde refererer indstillingen ikke direkte til HDR10 eller Dolby Vision, men til f.eks. Ultra, Deep eller Enhanced video eller farve.

Opdater softwaren på dit tv

Hvis du oplever visningsproblemer, f.eks. at farven er tonet eller for skarp, delvise billeder eller lyd/billede, som ikke er synkroniseret, skal du sørge for, at dit tv er opdateret med den nyeste software. De fleste 4K-aktiverede tv'er og modtagere kan oprette forbindelse til et Wi-Fi- eller Ethernet-netværk for at opdatere softwaren. Se tv'ets indbyggede hjælp, brugervejledningen eller producentens websted for at få instruktioner til opdatering af softwaren.

Kontroller HDMI-kablet

4K-video, specielt HDR10 og Dolby Vision, kræver et HDMI-kabel, som er kompatibelt med disse formater. Apple anbefaler HDMI-kabler mærket med Compatible Dolby Vision, da de er testet med Apple TV 4K og en bred vifte af tv'er. Eksempel: Belkin Ultra High Speed HDMI-kablet.

Kontroller andre komponenter

Hvis du bruger andre komponenter, f.eks. en lyd/videomodtager, HDMI-switch eller sound bar, skal du midlertidigt slutte din Apple TV 4K-enhed direkte til dit tv. Hvis problemet ikke opstår ved direkte forbindelse med tv'et, skal du kontrollere følgende:

Modtager eller sound bar

Hvis du bruger en lyd/videomodtager eller en sound bar, skal du kontrollere funktionaliteten, forbindelser, indstillinger samt følgende:

• Kontroller, at din modtager kan vise video i 4K-kvalitet og bedre, og at du bruger HDMI-indgange, som understøtter 4K- og HDMI 2.0/HDCP 2.2-signaler.
  • Modtagere, som understøtter HDR10 eller Dolby Vision, kræver ofte en firmwareopdatering for at yde denne understøttelse.
  • Kontroller video- og HDMI-indstillingerne på modtageren efter opdatering, da det kan være nødvendigt at aktivere forbedret HDMI i indstillingerne.
  • Sørg for, at alle HDMI-kabler, der forbinder din Apple TV 4K-enhed med dit tv og modtageren, er kompatible med 4K- og HDR-video.

Andet HDMI-tilbehør

HDMI-switchbokse, HDMI-splittere eller andet tilbehør, som forbinder din Apple TV 4K-enhed med dit tv, kan forstyrre HDMI-signalet. Hvis du kan løse problemet efter at have fjernet disse, skal du kontakte producenten for at finde ud af, om de understøtter 4K- og HDR-video.

Få mere hjælp

Hvis din Apple TV 4K-enhed kun viser en sort skærm eller kortvarigt viser Apple-logoet, inden skærmen bliver sort, kan du få flere oplysninger om, hvad du skal gøre.

Hvis du har andre problemer, kan du kontakte Apple-support.