Om træningstyper

Læs mere om de træninger, du kan bruge til at registrere din motion med appen Træning på dit Apple Watch.

Gåtur

Vælg Indendørs gang, hvis du går på et løbebånd eller ved anden indendørs gang, som f.eks. på en indendørs løbebane eller i et indkøbscenter. Du kan opnå en mere præcis måling af tempo og distance ved indendørs gang, hvis du først går mindst 20 minutter udendørs med appen Træning for at kalibrere dit ur. Hvis du har du et Apple Watch Series 1 eller en tidligere model, skal du medbringe din iPhone til kalibreringen.

Vælg Udendørs gang, hvis du går en tur på en løbebane eller i parken. Afhængigt af dit Apple Watch skal du måske have din iPhone med for at registrere visse målinger:

• Tempo og distance: Apple Watch Series 2 eller en nyere model har indbygget GPS, som registrerer disse målinger og giver dig et kort over din rute i træningsoversigten på din iPhone. Hvis du har et Apple Watch series 1 eller en tidligere model, skal du medbringe din iPhone for at få GPS. Hvis du vil lade din iPhone og dit Apple Watch Series 1 eller en tidligere model blive hjemme, kan du stadig registrere tempo og distance for din træning. Du kan forbedre nøjagtigheden af disse målinger, hvis du først går mindst 20 minutter udendørs med din iPhone og appen Træning for at kalibrere dit ur.
  • Stigning: Apple Watch Series 3 eller en nyere model har en indbygget højdemåler, der registrerer denne måling. Hvis du har et Apple Watch Series 2 eller en tidligere model, skal du medbringe din iPhone for at registrere stigningen.

Læs om, hvordan du kalibrerer dit Apple Watch.

Løb

Vælg Indendørs løb, når du løber på et løbebånd eller ved andet indendørs løb. Du kan opnå en mere præcis måling af tempo og distance ved indendørs løb, hvis du først løber mindst 20 minutter udendørs med appen Træning for at kalibrere dit ur. Hvis du har du et Apple Watch Series 1 eller en tidligere model, skal du medbringe din iPhone til kalibreringen.

Vælg Udendørs løb til aktiviteter som løb på bane, en sti eller vej. Afhængigt af dit Apple Watch skal du måske have din iPhone med for at registrere visse målinger:

• Tempo og distance: Apple Watch Series 2 eller en nyere model har indbygget GPS, som registrerer disse målinger og giver dig et kort over dit udendørs løb i træningsoversigten på din iPhone. Hvis du har et Apple Watch series 1 eller en tidligere model, skal du medbringe din iPhone for at få GPS. Hvis du vil lade din iPhone og dit Apple Watch Series 1 eller en tidligere model blive hjemme, kan du stadig registrere tempo og distance for din træning. Du kan forbedre nøjagtigheden af disse målinger, hvis du først går mindst 20 minutter udendørs med din iPhone og appen Træning for at kalibrere dit ur.
  • Stigning: Apple Watch Series 3 eller en nyere model har en indbygget højdemåler, der registrerer denne måling. Hvis du har et Apple Watch Series 2 eller en tidligere model, skal du medbringe din iPhone for at registrere stigningen.

Læs om, hvordan du kalibrerer dit Apple Watch.

Cykling

Vælg Indendørs cykling, hvis du f.eks. deltager i en spinningtime eller kører på motionscykel. Vælg Udendørs cykling, hvis du kører på cykel udenfor.

Afhængigt af dit Apple Watch skal du måske have din iPhone med for at registrere visse målinger:

• Hastighed og distance: Apple Watch Series 2 eller en nyere model har indbygget GPS, som registrerer disse målinger og giver dig et kort over din udendørs cykeltur i træningsoversigten på din iPhone. Hvis du har et Apple Watch Series 1 eller en tidligere model, skal du medbringe din iPhone for at registrere hastighed og distance.
  • Stigning: Apple Watch Series 3 eller en nyere model har en indbygget højdemåler, der registrerer denne måling. Hvis du har et Apple Watch Series 2 eller en tidligere model, skal du medbringe din iPhone for at registrere stigningen.

Elliptisk træner

Vælg Elliptisk træner, når du bruger en elliptisk maskine eller udfører en lignende aktivitet.

Roning

Vælg Roning, når du bruger en romaskine eller udfører en lignende aktivitet.

Stepmaskine

Vælg Stepmaskine, når du bruger en stepmaskine.

Intervaltræning ved høj intensitet

Vælg Intervaltræning ved høj intensitet, når du vil træne intensivt afbrudt af korte hvil eller restitueringspauser. Du kan f.eks. sjippe i 45 sekunder, hvile i 30 sekunder og derefter gentage cyklussen.

Nogle af de uregelmæssige bevægelser i intervaltræning ved høj intensitet kan forhindre pulsmåling. Hvis pulsen ikke måles, registreres de forbrændte kalorier ved hjælp af det indbyggede accelerometer. Hvis du ikke kan få løbende pulsmålinger under intervaltræning ved høj intensitet, kan du forbinde dit Apple Watch med en Bluetooth-brystrem.

Vandretur

Vælg Vandretur for at registrere tempo, distance, stigninger undervejs og forbrændte kalorier. Du kan se, hvor stor en stigning der er i terrænet, i realtid under træningen og den samlede stigning, når du har afsluttet din træning.

Apple Watch Series 3 eller en nyere model har en indbygget højdemåler, der beregner og viser stigningen, så du ikke behøver at medbringe din iPhone under træningen. Hvis du har et Apple Watch Series 2 eller en tidligere model, skal du medbringe din iPhone for at registrere stigningen.

Yoga

Vælg Yoga for at registrere alle slags yogasessioner fra afspændingsøvelser til power yoga.

Svømning

Med Apple Watch Series 2 eller en nyere model kan du vælge Bassinsvømning eller Svømning i åbent vand. Når træningen starter, låses skærmen automatisk for at forhindre, at vanddråber trykker på skærmen.

Sådan afslutter du træningen og låser skærmen op:

1. Tryk samtidigt på Digital Crown og sideknappen for at sætte træningen på pause.
  2. Tør skærmen af. Hvis skærmen er våd, kan vandet forårsage utilsigtede tryk.
  3. Drej på Digital Crown for at låse skærmen op og fjerne alt vand fra dit Apple Watch. Der kommer en lyd fra dit ur, og du kan muligvis mærke vand på dit håndled.
  4. Skub mod højre, og tryk på Afslut.

Sådan måler dit Apple Watch hver træningssession:

• Bassinsvømning: Når du starter træningen, skal du sørge for at indstille banens længde præcist for at hjælpe dit Apple Watch med at måle baner og distance. GPS bruges ikke under Bassinsvømning, og vand kan forhindre pulsmåling, men kalorier, baner og distance registreres stadig ved hjælp af det indbyggede accelerometer.
  • Svømning i åbent vand: GPS måler kun distance, når du svømmer frisvømning. Vand kan forhindre pulsmåling, men kalorier registreres stadig ved hjælp af det indbyggede accelerometer.

Mobildækning på Cellular-modeller af Apple Watch kan påvirkes ved bassinsvømning og svømning i åbent vand.

Kørestol

Hvis du bruger en manuel kørestol, kan du vælge Kørestolskørsel ude i gåtempo eller Kørestolskørsel ude i løbetempo. Du skal vælge den, der bedst beskriver din aktivitet, men du behøver ikke at holde et fast tempo, og du kan blande de to forskellige hastigheder i hver indstilling. Hvis du vælger den ene til træning i gåtempo eller deromkring og den anden til træning i løbetempo, vil det hjælpe dig med at holde styr på dine træningsformer i appen Aktivitet.

Sådan måler dit Apple Watch din aktivitet:

• Apple Watch Series 2 eller en nyere model optimerer registrering af træning, hvor du selv skubber kørestolen udenfor i gåtempo og løbetempo. Dette ur har også indbygget GPS, og du behøver derfor ikke at tage din iPhone med.
  • Apple Watch Series 1 eller en tidligere model optimerer registrering af træning, hvor du selv skubber kørestolen udenfor i gåtempo og løbetempo. Tag din iPhone med for at se tempo og distance.
  • Begge træningstyper i kørestol måler tid, tempo, distance, kalorier og puls. Vælg Andet, hvis du vil måle tid, kalorier og puls ved træning som f.eks. håndcykling og kørestolsbasketball.
  • Begge træningsformer i kørestol registrerer skub i appen Aktivitet.

Hvis disse træningsformer ikke vises, skal du muligvis opdatere dine oplysninger:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Sundhed.
  3. Tryk på Rediger og derefter på Kørestol, og vælg Ja.
  4. Tryk på OK.

Andet

Vælg Andet, når du ikke kan finde en passende træningstype. Hvis der ikke er nogen tilgængelige sensormålinger, når du bruger Andet, registreres de kalorier eller kilojoule, der svarer til en rask gåtur.

Når du har afsluttet træningen Andet, skal du give træningen et navn ud fra en liste over forskellige muligheder. Dette kan hjælpe dig med at kategorisere forskellige aktivitetstyper som f.eks. dans, styrketræning eller cross training.

1. Start din træning, og vælg Andet.
  2. Skub til højre, når du er klar, og tryk på Afslut.
  3. Tryk på Navngiv træning.
  4. Tryk på en træningsform og derefter på Arkiver.