Slagtøj i GarageBand til Mac

Læs mere om, hvordan du føjer slagtøj til din GarageBand-sang med Drummer.

I GarageBand til Mac 10.2 kan du bruge Drummer til at føje dynamiske slagtøjsdele til en sang. Du kan bruge delene som det primære rytmiske element i sangen, eller de kan bruges som supplement til andre Drummer-spor. GarageBand indeholder tre slagtøjsstile – Latin, Pop og Sangskriver.

Tilføj et slagtøjsspor

For at komme i gang skal du klikke på knappen Tilføj sporknappen Tilføj spor over sporoverskrifterne eller vælge Spor > Nyt spor. Vælg derefter Drummer i vinduet Nyt spor, og klik på Opret. GarageBand opretter et nyt spor med et Drummer-område.

Sørg for at vælge det nye Drummer-spor, og klik derefter på knappen Bibliotekknappen Bibliotek på betjeningslinjen for at åbne biblioteket. Klik på Slagtøj under Drummer, og vælg derefter et slagtøj på listen.

macos-garageband-library-drummer-crop

Juster slagtøjets ydeevne

Når du har tilføjet et slagtøj, kan du justere ydeevnen i dit Drummer-værktøj. Hvis du vil åbne og lukke Drummer-værktøjet, skal du dobbeltklikke på et område i et Drummer-spor eller klikke på knappen Redigerknappen Rediger på betjeningslinjen. Dit Drummer-værktøj vises nederst i vinduet GarageBand.

Du kan hurtigt føje slagtøj til din sang ved at klikke på en forindstilling til venstre i værktøjet. Du kan tilpasse ydeevnen ved at bruge de forskellige betjeningsmuligheder i dit Drummer-værktøj:

• Du kan ændre kompleksiteten og styrken af en ydeevne med en X/Y-pad. Træk den gule puck op og ned for at øge eller reducere den dynamiske intensitet, og træk den til højre eller venstre for at justere ydeevnens kompleksitet.

• Brug instrumentvælgeren til højre for din X/Y-pad til at justere de enkelte slagtøjsinstrumenter i forindstillingen:

• Hvis du vil høre et slagtøjsinstrument, skal du klikke på det for at vælge det.

• Hvis du vil slå lyden fra for et slagtøjsinstrument, skal du klikke på det for at nedtone det.

• Du kan også justere det afspillede mønster for hver gruppe slagtøjsinstrumenter ved at trække i det tilhørende mærke til højre eller venstre.

• Brug knappen Fyld til at styre frekvensen og kompleksiteten af de forskellige fills. Drej knappen helt til venstre for at slå fills fra.

• Brug knappen Swing for at styre, hvor meget swing ydeevnen skal gengive. Skift mellem 8. og 16. nodeswing med de tilhørende knapper.

macos-garageband-percussionist-preset

Miks slagtøjssporet

Du kan bruge Smart Controls til at mikse slagtøjssporet. Vælg slagtøjssporet, og klik derefter på knappen Mikserknappen Mikser på betjeningslinjen. Smart Controls til slagtøjssporet vises nederst i vinduet GarageBand.

• Brug betjeningsmulighederne i delen med Miks til at justere lydstyrken for de forskellige slagtøjsinstrumenter i sporet.

• Brug betjeningsmulighederne i delen med Effekter til at justere effekter, f.eks. komprimering og stemning.

macos-garageband-percussionist-smart-controls