Skift skrivebordsbillede (baggrund) på din Mac

Din Mac indeholder mange fotos og andre billeder, som du kan bruge som skrivebordsbillede til at gøre din Mac mere personlig. Eller du kan bruge dit eget billede.

Sådan skifter du skrivebordsbillede fra Systemindstillinger

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på Skrivebord & skærmskåner.
  3. Vælg en mappe med billeder til venstre på ruden Skrivebord, og klik på et billede i højre side for at skifte skrivebordsbillede.

macOS Mojave og nyere kan du også vælge mellem Dynamisk skrivebord-billeder, der automatisk skifter efter tidspunktet på dagen og din geografiske placering.

Sådan tilføjer du en mappe med dine egne billeder

For at tilføje en mappe med egne billeder skal du klikke på knappen Tilføj (+) under mappelisten og derefter vælge mappen med dine billeder.

Du opnår de bedste resultater ved at vælge billeder, der er lagret på startdisken. Billeder lagret på en anden disk indlæses muligvis ikke ordentligt efter genstart af din Mac. Det afhænger af, hvor hurtigt den anden disk bliver tilgængelig efter start.

Sådan skifter du skrivebordsbillede fra Fotos

1. Åbn appen Fotos.
  2. Hvis du bruger flere skærme, skal du trække vinduet Fotos over på det skrivebord, som du vil ændre.
  3. Ctrl-klik (eller højreklik) på det billede, som du vil bruge.
  4. Vælg Del i genvejsmenuen, og vælg derefter Indstil skrivebordsbillede i undermenuen.

Sådan skifter du skrivebordsbillede fra Finder

1. Find det billede, du vil bruge, i Finder-vinduet eller på skrivebordet.
  2. Ctrl-klik (eller højreklik) på arkivet, og vælg Indstil skrivebordsbillede i genvejsmenuen. Hvis du bruger flere skærme, ændrer dette kun baggrunden på din primære skærm.

Hvis Indstil skrivebordsbillede ikke vises i genvejsmenuen, vises der i stedet en undermenu med navnet Tjenester. Vælg Indstil skrivebordsbillede i undermenuen.