Skift skrivebordsbillede (baggrund)

Din Mac indeholder mange fotos og andre billeder, som du kan bruge som skrivebordsbillede til at gøre din Mac mere personlig. Eller du kan bruge dit eget billede.

Sådan skifter du skrivebordsbillede fra Systemindstillinger

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger.
  2. Klik på Skrivebord & skærmskåner.
  3. Vælg en mappe med billeder til venstre på ruden Skrivebord, og klik på et billede i højre side for at skifte skrivebordsbillede.

Vindue med indstillinger for Skrivebord & skærmskåner

Brug af Dynamisk skrivebord

Dynamisk skrivebord i macOS Mojave er en serie af smukke billeder, der automatisk udskiftes, så de svarer til tidspunktet på dagen i dit område. Vælg mellem to temaer til Dynamisk skrivebord: Mojave og Solfarver. Du kan også vælge fra et udvalg af stillestående skrivebordbilleder, herunder Mojave Dag og Mojave Nat.

Sådan tilføjer du en mappe med dine egne billeder

Hvis du vil tilføje en mappe med dine egne billeder, skal du klikke på knappen Tilføj  under listen med mapper.

Fotos-vinduet, med en synlig genvejsmenu

Sådan skifter du skrivebordsbillede fra Fotos

1. Åbn appen Fotos.
  2. Hvis du bruger flere skærme, skal du trække vinduet Fotos over på det skrivebord, som du vil ændre.
  3. Ctrl-klik (eller højreklik) på det billede, som du vil bruge.
  4. Vælg Del i genvejsmenuen, og vælg derefter Indstil skrivebordsbillede i undermenuen.

Et billede på skrivebordet, med genvejsmenuen synlig

Sådan skifter du skrivebordsbillede fra Finder

1. Find det billede, du vil bruge, i Finder-vinduet eller på skrivebordet.
  2. Ctrl-klik (eller højreklik) på arkivet, og vælg Indstil skrivebordsbillede i genvejsmenuen. Hvis du bruger flere skærme, ændrer dette kun baggrunden på din primære skærm.

Hvis Indstil skrivebordsbillede ikke vises i genvejsmenuen, vises der i stedet en undermenu med navnet Tjenester. Vælg Indstil skrivebordsbillede i undermenuen.

Læs mere

• Du kan bruge disse formater til skrivebordsbilleder: PNG, JPEG, TIFF og PICT.
  • Klik på symbolet med spørgsmålstegnet i hjørnet af vinduet for Skrivebordindstillinger for at få flere oplysninger om Skrivebordsindstillinger.
  • Valg af ny baggrund på iPhone