Sådan redigerer du billeder på din Mac

Lær, hvordan du redigerer som en professionel med de intuitive redigeringsværktøjer, der er indbygget i Fotos til macOS.

redigering af et billede i Fotos på Mac

Alle Mac-computere har Fotos installeret – et program, der gør det nemt at redigere, organisere og dele billeder. Fotos indeholder en masse værktøjer, som du kan bruge til at forbedre dine billeder. Og bare rolig, hvis du fortryder en ændring, kan du altid vende tilbage til det oprindelige billede.

Før du begynder

• Opdater softwaren på din Mac for at sikre dig, at du har den nyeste version af macOS.
  • Du kan sørge for, at alle dine billeder er tilgængelige, så de kan redigeres, ved at slå iCloud-fotos til på din Mac og dine andre enheder.

iCloud-fotos holder dine billeder organiserede og opdaterede på alle dine enheder. Så hvis du foretager ændringer på din Mac, kan du også se ændringerne på dine andre enheder.

Kom godt i gang

Du åbner et billede i oversigten Rediger ved at dobbeltklikke på et billede i dit bibliotek og derefter klikke på Rediger på værktøjslinjen. Du kan også vælge et billede og trykke på Kommando-Retur-tasten for at åbne et billede i Rediger visning. Klik på en fane midt på værktøjslinjen for at vælge mellem de tre grupper af redigeringsværktøjer: Juster, Filtre og Beskær.

Værktøjslinjen har også knapper til redigering med udvidelser og hurtig rotering eller forbedring af dine billeder.

Mens du redigerer, kan du bruge mærket i venstre side af værktøjslinjen til at zoome ind på dit billede for at se flere detaljer. Klik på OK, når du er færdig med at redigere.

Juster

Brug de effektive værktøjer i Juster til at finjustere lys, farve, skarphed og andet på dine billeder. Brug skyderne eller knappen Auto til nemt at justere dit billede – eller dyk dybere ned med detaljerede kontrolelementer.

Klik på trekanten ved siden af navnet på de enkelte værktøjer i Juster for at vise kontrolelementerne til dem. Nogle værktøjer tillader endnu mere detaljerede justeringer. Klik på trekanten ved siden af Indstillinger for at se alt det, værktøjet har at byde på.

brug af redigeringsmulighederne Lys i Fotos på Mac

Du kan slå individuelle tilpasninger til og fra ved at klikke på den blå cirkel, der vises ved siden af hvert værktøj, når det er udvidet, eller når du holder markøren på det.

Hvis du vil anvende de justeringer, du har foretaget på et billede, på et andet billede, kan du blot kopiere og indsætte dem. Åbn billedet med de justeringer, du vil bruge, og klik på Rediger, og vælg derefter Billede > Kopier justeringer. Åbn derefter det billede, du vil anvende justeringerne på, klik på Rediger, og vælg derefter Billede > Indsæt justeringer.

Filtre

De ni filtre i Fotos efterligner tre klassiske fotografistilarter – levende, dramatisk og sort/hvid – og er optimerede til at forbedre dit billede, samtidig med at hudfarverne forbliver naturlige.

Vælg mellem Klart, Klart varmt eller Klart køligt for at forbedre dine billeders vitalitet. Dramatisk, Dramatisk varmt eller Dramatisk køligt for at tilføje kontrast eller Mono, Sølvtone eller Noir for at få klassisk sort-hvid.

Beskær

Ret op på dit billede, foretag forbedringer af dets komposition, eller skær uønskede dele fra.

Træk i siderne eller hjørnerne af rektanglet til markering. Når du slipper rektanglet, vises det beskårede billede. Brug talskiven til højre for billedet til at rette op på det. Når du flytter skiven, vises et net på billedet, som hjælper dig med justeringen.

brug af beskæringsværktøjet i Fotos på Mac

Format
Vælg mellem en række billedformater, f.eks. kvadrat eller 5:7, eller vælg frit format.

Spejlvend
Spejlvend dit billede vandret, eller Alternativ-klik på symbolet for spejlvending for at spejlvende det lodret.

Fotos kan også automatisk rette op på og beskære dit billede. Du skal blot klikke på knappen Auto. Du kan også klikke på Nulstil for at fortryde al beskæring og rotering og vende tilbage til det oprindelige billede.

Rediger med apps fra tredjeparter

Du kan redigere billeder fra dit Fotos-bibliotek med apps fra tredjeparter, f.eks. Photoshop og Pixelmator, direkte i appen Fotos. Vælg et billede, og vælg derefter Billede > Rediger med, og vælg den redigeringsapp, du vil bruge.

Når du er færdig med at redigere i appen, skal du arkivere dit arbejde eller bruge tastaturgenvejen Kommando-S. Enhver redigering, du foretager, arkiveres i Fotos som en ikke-destruktiv ændring, så du kan altid vende tilbage til dit billedes oprindelige tilstand.

Flere redigeringsværktøjer

Udvidelser
Udvidelser fra andre producenter giver flere redigeringsmuligheder i Fotos. Du kan anvende redigering fra flere udvidelser til et enkelt billede eller bruge en kombination af udvidelser og de indbyggede redigeringsværktøjer i Fotos. Læs mere om redigering med udvidelser fra andre producenter.

Du kan også bruge værktøjet Markering i menuen Udvidelser til at føje tegninger, figurer og tekst til dine billeder.

Roter
Drej dit billede 90 grader mod uret. Hvis du vil rotere billedet i den anden retning, skal du holde alternativtasten nede.

Forbedring
Forbedr dit billede med blot et enkelt klik. Juster automatisk billedets farver, lys og kontrast.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.