Sådan redigerer du videoer på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Appen Fotos lader dig ændre længden af din video eller sænke hastigheden direkte fra din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

Forkort din video

Har du en video, der er for lang til at blive sendt gennem Mail eller Beskeder? Eller måske vil du bare gerne dele en del af en video med dine venner og familie. Med appen Fotos kan du gøre din video kortere ved at ændre start- og sluttidspunktet.

Sådan tilpasser du en video på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åbn appen Fotos, og tryk på den video, som du vil redigere.
  2. Tryk på Rediger.
  3. Flyt mærket på begge sider af videoens tidslinje for at ændre start- og sluttidspunktet. Tryk på afspilningsknappen  for at se en eksempelvisning af din tilpassede video.
  4. Tryk på OK, og tryk derefter på Gem video eller Gem video som nyt klip.

Gem video gemmer kun den tilpassede version af videoen. Gem som nyt klip beholder originalversionen og gemmer en ekstra, tilpasset version i dit bibliotek.

Sådan tilpasser du en video på din Mac

1. Åbn appen Fotos, og dobbeltklik på den video, som du vil redigere.
  2. Hold markøren over videoen, klik på handlingsknappen , og vælg Tilpas.
  3. Flyt de gule mærker på begge sider af videoens tidslinje for at ændre start- og sluttidspunktet. Klik på afspilningsknappen  for at se en eksempelvisning af din tilpassede video.
  4. Klik på Tilpas.

Sådan fortryder du en tilpasning

På iPhone, iPad eller iPod touch: Åbn den video, som du har tilpasset. Tryk på Rediger. Tryk på Tilbage, og tryk derefter på Tilbage til original.*

På Mac: Åbn den video, som du har tilpasset. Klik på Rediger. Klik på knappen Handling , og vælg derefter Nulstil tilpasning.

* Hvis du redigerer en video, som du har oprettet ved hjælp af funktionen Gem video som nyt klip, kan du annullere eventuelle ændringer, som du har foretaget, f.eks. tilpasning af eksponering eller tilføjelse af et filter, ved at trykke på Tilbage til original. Men du kan ikke gendanne videoens oprindelige varighed.

Sådan tilføjer du filtre og roterer dine videoer

Når du har taget et billede, skal du åbne det i appen Fotos og trykke på Rediger. Du kan rotere, føje et filter til og tilpasse din videos udseende i appen Fotos. Hvis du ikke kan lide dine ændringer, kan du trykke på Annuller for at vende tilbage til originalen.

På Mac: Åbn programmet Fotos, og klik på Rediger for at tilpasse din videos udseende. Hvis du ikke kan lide dine ændringer, kan du klikke på Tilbage til original eller Nulstil justeringer.

Tilpas din slo-mo-video

Når du har optaget med slo-mo-kamerafunktionen, kan du redigere hvilken del af din video, der skal afspilles med slow motion-effekten. Det betyder, at du kan afspille din video i normal hastighed og sætte hastigheden ned ved de detaljer, som du ikke vil have, at dine seere går glip af.

På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på Rediger på den Slo-mo-video, som du vil redigere. På din Mac: Hold markøren over videoen. Brug derefter de lodrette, hvide linjer på videoens tidslinje til at indstille, hvornår slo-mo starter og slutter.

Brug apps fra andre producenter

Du kan også downloade apps fra andre producenter på din iPhone, iPad eller iPod touch for at redigere dine videoer yderligere. Du kan også installere fotoredigeringsudvidelser fra andre producenter på din Mac til brug sammen med de indbyggede værktøjer i Fotos. Læs mere om redigering med udvidelser fra andre producenter på din Mac.

Flere muligheder med Fotos

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.