Oprettelse og deling af spillelister

Du kan oprette spillelister med musik fra Apple Music-kataloget eller din egen samling og derefter dele dem med dine venner. Du kan også gemme spillelister, som andre deler med dig, i dit bibliotek.

Sådan opretter du en spilleliste

Du kan oprette spillelister på din iPhone, iPad eller iPod touch, din Mac eller pc eller din Android-telefon.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Find en sang i appen Musik, som du vil starte spillelisten med. Brug langt tryk eller 3D Touch på sangen, og vælg "Føj til en spilleliste" > Ny spilleliste.
  2. Giv spillelisten et navn, en beskrivelse og et coverbillede, og tilføj så flere sange: Tryk på Grøn cirkel med plustegn Tilføj musik, og søg for at finde en sang fra dit bibliotek eller Apple Music-kataloget, eller gennemse sange under Bibliotek. Når du finder en sang, du vil tilføje, skal du trykke på hvid cirkel med lyserødt plustegn.
  3. Tryk på OK, når du er færdig med at tilføje sange.

Som standard tilføjes de sange, du tilføjer på spillelisten, ikke automatisk i dit bibliotek. Hvis du vil føje hver sang til dit bibliotek, kan du ændre dine indstillinger.

På din Mac eller pc

1. Find en sang i iTunes, som du vil starte en spilleliste med. Hold markøren over den, og klik så på tre vandrette blå prikker, og vælg "Føj til spilleliste" > Ny spilleliste.
  2. Klik på Bibliotek øverst i iTunes-vinduet, og klik derefter på din nye spilleliste i venstre indholdsoversigt. Klik på navnet og coverbilledet for at redigere titlen eller tilføje et billede. Hvis du vil tilføje en beskrivelse, skal du klikke på blå cirkel med tre prikker i vandret linje og derefter vælge Tilføj beskrivelse.
  3. Føj flere sange til spillelisten ved at søge i eller gennemse dit bibliotek eller Apple Music-kataloget. Når du finder en sang, du vil føje til spillelisten, skal du klikke på tre vandrette blå prikker og vælge "Føj til spilleliste" > [din nye spilleliste].

Som standard tilføjes de sange, du tilføjer på spillelisten, ikke automatisk i dit bibliotek. Hvis du vil føje hver sang til dit bibliotek, kan du ændre dine indstillinger.

På din Android-telefon

1. Find en sang i appen Apple Music, som du vil starte en spilleliste med. Brug langt tryk på sangen, og tryk på "Føj til en spilleliste" > Ny spilleliste.
  2. Giv spillelisten et navn, en beskrivelse og et coverbillede, og tilføj så flere sange: Tryk på lyserød cirkel med hvidt plustegn Tilføj musik, og søg for at finde en sang fra dit bibliotek eller Apple Music-kataloget, eller gennemse dit bibliotek. Når du finder en sang, du vil tilføje, skal du trykke på hvid boks med lyserød kant. (Du vil se hvidt flueben i lyserød boks, når sangen er valgt.) Tryk på lyserødt flueben øverst på skærmen, når du er færdig med at vælge sange.
  3. Tryk på lyserødt flueben igen for at gemme din spilleliste.

Som standard tilføjes de sange, du tilføjer på spillelisten, ikke automatisk i dit bibliotek. Hvis du vil føje hver sang til dit bibliotek, kan du ændre dine indstillinger.

Sådan deler du en spilleliste

Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du gøre dine spillelister offentlige og sende dem til venner.

Sådan gør du en spilleliste offentlig

Når du opretter en spilleliste, skal du sørge for at aktivere "Vis på min profil og i Søg", hvis du vil gøre spillelisten offentlig. Når du gør en spilleliste offentlig, kan andre finde den ved hjælp af Søg.

Sådan sender du en spilleliste til en ven

Du kan sende dine spillelister til venner via Beskeder, Mail, Twitter, Facebook, vha. AirDrop med mere. Hvis du vil dele en spilleliste, skal du finde den spilleliste, du vil dele, og derefter følge disse trin:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på og derefter på Del spilleliste .
  • På Mac eller pc: Klik på  og derefter på Del spilleliste.
  • På din Android-telefon skal du trykke på lyserød cirkel med tre hvide prikker på en vandret linje og derefter trykke på Del spilleliste for at se dine muligheder for deling.

Når du vælger, hvordan du vil dele din spilleliste, åbnes der et nyt vindue i den app, du har valgt, og der vises et link til spillelisten. I visse apps kan du tilføje en meddelelse, før du sender din spilleliste.

Sådan gemmer du en spilleliste

Du kan føje en offentlig spilleliste til dit bibliotek, herunder spillelister, som du finder i afsnittet Til dig i Apple Music, eller spillelister, som dine venner sender til dig. Hvis du vil gemme spillelister i dit bibliotek, skal du finde den spilleliste, du vil gemme, og derefter trykke på hvidt plustegn og ordet tilføj på en lyserød baggrund på din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-telefon eller hvidt plustegn og ordet tilføj på en blå baggrund på din Mac eller pc.

Som standard forbliver sangene på spillelisten adskilt fra dit primære bibliotek. Hvis du vil føje hver sang fra spillelisten til dit bibliotek, kan du ændre dine indstillinger.

Hvis Apple eller ejeren af spillelisten tilføjer eller fjerner sange fra en spilleliste, som du gemmer, opdateres den gemte spilleliste i dit bibliotek automatisk, så opdateringerne afspejles.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.