Sådan gør du, hvis Touch ID ikke fungerer på din iPhone eller iPad

Hvis du ikke kan låse din iOS-enhed op ved hjælp af Touch ID, hvis du ikke kan registrere et fingeraftryk, eller hvis du bliver bedt om at indtaste din adgangskode, kan du læse mere om, hvad du kan gøre.

Følg disse trin. Prøv at bruge Touch ID efter hvert trin:

1. Sørg for, at du har installeret den nyeste version af iOS.
  2. Det er vigtigt, at knappen Hjem og dine fingre er rene og tørre.* Rengør knappen Hjem ved at tørre den af med en ren og fnugfri klud.
  3. Din finger skal dække knappen Hjem helt og røre ved den omgivende metalring. Du må ikke trykke for hurtigt eller flytte fingeren, mens Touch ID scanner.
  4. Hvis du bruger etui eller skærmbeskyttelse på enheden, skal du sørge for, at knappen Hjem og den omgivende ring ikke er dækket.
  5. Gå til Indstillinger > Touch ID og adgangskode, og kontroller, at Lås iPhone op eller iTunes & App Store er slået til, og at du har registreret et eller flere fingeraftryk.
  6. Prøv at registrere en anden finger.

Fungerer det stadig ikke?

Hvis trinnene ovenfor ikke hjalp, hvis "Mislykket – Kan ikke færdiggøre indstilling af Touch ID" vises, eller en af følgende ting sker, når du går til Indstillinger > Touch ID og adgangskode, skal du tage din enhed med til en Apple Store-butik eller en Apple-autoriseret serviceudbyder eller kontakte Apple-support:

• Du kan ikke slå Touch ID til
  • Touch ID er dæmpet eller udtonet

Sådan gør du, hvis du skal indtaste din adgangskode

Du skal muligvis indtaste adgangskoden eller dit Apple-id i stedet for at bruge Touch ID i følgende situationer:

• Du har lige genstartet enheden
  • Dit fingeraftryk genkendes ikke fem gange i træk
  • Du har ikke låst enheden op i mere end 48 timer
  • Du har lige registreret eller slettet fingeraftryk
  • Du forsøger at åbne Touch ID og adgangskode i menuen Indstillinger
  • Du brugte Nødopkald SOS.

* Fugt, creme, sved, fedt, rifter eller tør hud kan gøre det vanskeligere at genkende fingeraftrykket. Genkendelsen kan også påvirkes midlertidigt af f.eks. fysisk aktivitet, bad, svømning, madlavning eller andre forhold eller ændringer, der påvirker fingeraftrykket.