Brug af Automatisk rettelse og tekstforudsigelse på iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du bruger Automatisk rettelse, tekstforudsigelse og udskiftning af tekst, så du kan indtaste din tekst med færre tryk.

Sådan bruger du Automatisk rettelse

Automatisk rettelse bruger tastaturordbogen til at lave stavekontrol, mens du indtaster, og retter automatisk stavefejl. Du skal blot indtaste tekst i et tekstfelt for at bruge funktionen.

Kontroller, at denne indstilling er slået til, ved at følge disse trin:

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Generelt > Tastatur.
  3. Slå Automatisk rettelse til. Automatisk rettelse er slået til som standard.

slå diktering til

Brug af tekstforudsigelse

Tekstforudsigelse gør det muligt at skrive og fuldføre hele sætninger med nogle få tryk.

tekstforudsigelse

Mens du indtaster, vises der både ord og sætninger, som det er sandsynligt, at du efterfølgende vil skrive, vurderet ud fra dine tidligere samtaler og din skrivestil.

slå tekstforudsigelse til

Hvis du vil slå tekstforudsigelse fra eller til, skal du trykke på emojisymbolet eller globussymbolet. Tryk på Tastaturindstillinger, og slå derefter Forslag til. Eller gå til Indstillinger > Generelt > Tastatur, og slå Forslag til eller fra.

Se en komplet liste over sprog, der understøtter tekstforudsigelse.

Sådan indstiller du teksterstatning

Med funktionen til teksterstatning kan du bruge genveje til at erstatte længere sætninger. Når du indtaster genvejen i et tekstfelt, erstattes sætningen automatisk med den. Du kan f.eks. indtaste "GM", hvorefter dette automatisk erstattes med "God morgen".

Tryk på Indstillinger > Generelt > Tastatur > Erstat tekst.

• Du kan tilføje en teksterstatning ved at trykke på plus-symbolet og derefter indtaste en sætning eller genvej. Tryk på Gem, når du er færdig.
  • Du kan fjerne teksterstatningen ved at trykke på Rediger, symbolet for slet og Slet. Tryk på OK for at gemme ændringerne.

brug teksterstatning

Læs mere

Læs mere om tastaturerne på iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan f.eks. skifte mellem internationale tastaturer, bruge tastaturer fra en anden producent og skifte sprog.