Brug af Automatisk rettelse og tekstforudsigelse på iPhone, iPad eller iPod touch

Læs mere om, hvordan du bruger Automatisk rettelse, tekstforudsigelse og teksterstatning, så du kan indtaste din tekst med færre tryk.

iPhone-skærm, der viser, hvordan du slår Automatisk rettelse til

Sådan bruger du Automatisk rettelse

Automatisk rettelse bruger tastaturordbogen til at lave stavekontrol, mens du indtaster, og retter automatisk stavefejl. Du skal blot indtaste tekst i et tekstfelt for at bruge funktionen.

Kontroller, at denne indstilling er slået til, ved at følge disse trin:

1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Generelt > Tastatur.
  3. Slå Automatisk rettelse til. Automatisk rettelse er slået til som standard.

Brug af tekstforudsigelse

Tekstforudsigelse gør det muligt at skrive og fuldføre hele sætninger med nogle få tryk.

iPhone-skærm, der viser tekstforudsigelse

Mens du skriver, får du vist mulige ord og ordforbindelser, som du kan være i færd med at skrive, baseret på dine tidligere samtaler, din skrivestil eller de websteder, du besøger i Safari.

iPhone-skærm, der viser tastaturindstillinger for tekstforudsigelse

Hvis du vil slå tekstforudsigelse til eller fra, skal du holde smile-emojien  eller globussymbolet globussymbol nede. Tryk på Tastaturindstillinger, og slå derefter Forslag til. Eller gå til Indstillinger > Generelt > Tastatur, og slå Forslag til eller fra.

Se en komplet liste over sprog, der understøtter tekstforudsigelse.

iPhone-skærm, der viser, hvordan du bruger teksterstatning

Sådan indstiller du teksterstatning

Med funktionen til teksterstatning kan du bruge genveje, der udskiftes med længere udtryk. Når du indtaster genvejen i et tekstfelt, erstattes sætningen automatisk med den. Du kan f.eks. indtaste "GM", hvorefter dette automatisk erstattes med "Godmorgen".

Tryk på Indstillinger > Generelt > Tastatur > Erstat tekst.

• Du kan tilføje en teksterstatning ved at trykke på knappen Tilføj plussymbolet og derefter indtaste en sætning eller genvej. Tryk på Gem, når du er færdig.
  • Du kan fjerne en teksterstatning ved at trykke på Rediger, knappen Fjern  og til sidst Slet. Tryk på OK for at gemme ændringerne.