Sådan bruges Night Shift på din Mac

Night Shift gør automatisk farverne på din skærm varmere efter solnedgang.

Undersøgelser viser, at det kan påvirke din døgnrytme og gøre det sværere at falde i søvn, hvis du udsættes for skarpt blåt lys om aftenen. Night Shift bruger din computers ur og geografiske placering til at finde ud af, hvornår solen går ned der, hvor du befinder dig. Funktionen gør så automatisk farverne på din skærm varmere. Og næste morgen vender skærmen automatisk tilbage til sine normale indstillinger.

Sådan indstiller du Night Shift

Sørg for, at din Mac overholder systemkravene for Night Shift, og følg derefter disse trin:

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme.
  2. Klik på fanen Night Shift.

Indstillingsvinduet for Night Shift

Tidsplan: Opret en tilpasset tidsplan for Night Shift, eller brug automatisk Night Shift mellem solnedgang og solopgang.

Manuel: Indstil Night Shift manuelt.

• Hvis Night Shift er slået fra, skal du markere afkrydsningsfeltet for at bruge Night Shift frem til kl. 07.00. Hvis du bruger en tidsplan, slås Night Shift automatisk fra på det valgte tidspunkt.
  • Hvis Night Shift er slået til, skal du fjerne markeringen af afkrydsningsfeltet for at slå Night Shift fra. Hvis du bruger en tidsplan, slås Night Shift til igen på det valgte tidspunkt.

Farvetemperatur: Træk i mærket for at gøre farvetemperaturen mere eller mindre varm, når Night Shift er slået til. En varmere farvetemperatur er mere gul og mindre blå.

Indstillingen for Night Shift i Meddelelsescenter

Du kan styre indstillingerne Manuelt fra Meddelelsescenter. Klik på symbolet for Meddelelsescenter  i menulinjen, eller skub til venstre fra højre side af pegefeltet med to fingre. Rul derefter op for at få vist indstillingen for Night Shift.

Systemkrav til Night Shift

Brug af Night Shift kræver macOS Sierra 10.12.4 og en af følgende Mac-computere med indbygget skærm eller en af de angivne skærme:

• Apple LED Cinema Display
  • Apple Thunderbolt Display
  • LG UltraFine 5K Display
  • LG UltraFine 4K Display

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.