Forhindring af fjernelse af indbyggede Apple-apps

Læs mere om gendannelse af indbyggede Apple-apps på en administreret iPhone, iPad eller iPod touch og om, hvordan det undgås, at brugerne sletter dem.

Artiklen er tiltænkt systemadministratorer. Hvis du har slettet en indbygget Apple-app på din private iPhone, iPad eller iPod touch, kan du læse mere om, hvordan du gendanner den.

Undgå, at brugerne fjerner indbyggede Apple-apps

I iOS 11 eller nyere kan du bruge MDM til at forhindre brugere i at fjerne indbyggede apps. Slå den begrænsning fra, der tillader "sletning af systemapps", så brugerne ikke fjerner indbyggede apps på enheder, der er under tilsyn. Du skal genstarte enheden, efter at du har anvendt denne indstilling, før den træder i kraft. Kontakt din MDM-leverandør for at få flere oplysninger.

Gendan en indbygget Apple-app, som en bruger har slettet

I iOS 10 og nyere kan brugerne fjerne indbyggede Apple-apps fra deres iPhone, iPad og iPod touch. Indbyggede Apple-apps som Mail eller Kalender kan kun gendannes fra App Store. Du kan ikke gendanne dem med Administration af mobile enheder (MDM).

1. Gå til App Store.
  2. Søg efter appen. Kontroller, at du bruger det nøjagtige navn på appen. Hvis det er en indbygget app, skal du kontrollere, at det korrekte navn vises i søgeresultaterne.
  3. Tryk for at gendanne appen.
  4. Vent på, at appen gendannes, og åbn den derefter via hjemmeskærmen.

Hvis du har begrænset adgang til App Store på enheden, skal begrænsningen slås fra midlertidigt. Log derefter på App Store med en konto, der ikke er et administreret Apple-id.

Hvis du vil gendanne apps, der var en del af en pakke, f.eks. Pages, Numbers, Keynote, GarageBand og iMovie, skal du bruge MDM.