Organisering og søgning på billeder

Hold dit voksende foto- og videobibliotek organiseret og tilgængelig med appen Fotos. Brug derefter søgelinjen til hurtigt at finde den person, det sted eller den ting, som du leder efter.

appen Fotos på Mac, iPhone og iPad

På din iPhone, iPad eller iPod touch er appen Fotos opdelt i Fotos, Til dig, Albums og Søg. På din Mac er hovedafsnittene Fotos, Øjeblikke, Samlinger og År. Fotos til macOS giver dig også mulighed for at oprette og søge efter projekter.

Når du aktiverer iCloud Fotos holdes din samling opdateret på tværs af dine enheder, så brugen af dit bibliotek altid føles velkendt. Og takket være de avancerede søgefunktioner i Fotos, kan du finde billeder ved at søge efter en person, et sted, en ting eller et arrangement.

Lad os starte med det grundlæggende

et fotobibliotek vist på iPhone og Mac

Fotos

Fotos grupperer dit bibliotek efter Øjeblikke, Samlinger og År, arrangeret efter tid og placering.

Øjeblikke: Se dine billeder og videoer grupperet efter samme tidspunkt og sted, f.eks. en eftermiddag på stranden.

Samlinger: Find særlige øjeblikke, der er taget samme sted, f.eks. din ferie i San Diego.

År: Du kan se en smuk mosaik af hele dit bibliotek og alle de billeder og videoer, som du har taget hvert år.

Når du trykker på fanen Fotos i iOS ser du dit bibliotek grupperet efter øjeblikke. Tryk på tilbage-pilen for at se dit bibliotek grupperet efter samlinger, og tryk på tilbage-pilen igen for at se år. På din Mac kan du bruge fanerne Øjeblikke, Samlinger og År øverst i Fotos.

Tryk eller klik på placeringen af et Øjeblik, en Samling eller et År for at se et sammendrag af fanens billeder og videoer, menneskerne som er med, et kort, som viser hvor de blev taget, samt relaterede minder, som du kan udforske.

Til dig og Minder på iPhone og Mac

Til dig

I afsnittet Til dig i Fotos til iOS kan du se aktiviteter i Delt album for at få ideer til at tilføje effekter til udvalgte billeder, og find Delingsforslag — samling af billeder, som er perfekte til at dele med dine venner.

Til dig hjælper dig også med at genopleve dine bedsteøjeblikke med Minder. Fotos søger i dine billeder og videoer for at finde begivenheder, ture, personer og meget mere og præsenterer dem derefter i smukke samlinger. På denne måde kan du genopleve en weekendtur eller vigtige begivenheder, f.eks. den første fødselsdag.

På din Mac findes dine Minder i sidepanelet i Fotos.

albums vist på iPhone og Mac

Album

Under Album finder du de fotoalbums, som du har oprettet, Delte albums som du har oprettet eller er medlem af, samt automatiske samlinger af forskellige billed- og videotyper, f.eks. panorama, selfies, Slo-mo og Time Lapse. Du kan endda se dine billeder opsat på et verdenskort i albummet Steder, eller du kan se billederne igennem i albummet Personer ud fra, hvem der er på dem.

På din iPhone, iPad eller iPod touch: Albummet Alle fotos viser hele din samling, så du kan føje dem til dit bibliotek. For at få en lignende visning på din Mac, skal du klikke på Fotos i sidepanelet og derefter vælge fanen Fotos øverst i vinduet.

Fotos gør det nemt at organisere din samling, netop som du vil have den. Og når du bruger iCloud Fotos vises de ændringer, som du foretager i dine albums på én enhed, også på dine andre enheder.

Opret et nyt album

På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du gå til Albums og trykke på tilføj ikon. Indtast navnet på et album, og vælg derefter de billeder og videoer, som du vil organisere i et nyt album.

På din Mac skal du vælge Fil > Nyt album. Angiv et albumnavn og klik derefter på Fotos i sidepanelet. Træk billeder og videoer fra visningen Fotos til det nye album i sidepanelet. Alternativt kan du vælge de billeder, som du vil tilføje til et album, Ctrl-klikke og derefter vælge Tilføj til > Nyt album.

Fotos på din Mac giver dig også mulighed for at oprette Smarte albums, som automatisk opdateres på baggrund af kriterier, som du vælger. For eksempel kan du oprette et Smart album fyldt med billeder, som er taget i løbet af de sidste 30 dage. Vælg Fil > Nyt Smart album, angiv et albumnavn og vælg derefter de kriterier, som du vil bruge.

Føj til et eksisterende album

På din iPhone, iPad eller iPod touch: tryk på Vælg og derefter på billeder og videoer, som du vil tilføje. Tryk på Føj til, og vælg albummet.

På din Mac skal du trække billeder og videoer fra visningen Fotos til det nye album i sidepanelet. Eller vælge de billeder, som du vil tilføje til et album, Ctrl-klikke og derefter vælge Tilføj til > [albumnavn].

Administrer dine album

Hvis du vil ændre navnet på et album, som du har oprettet, skal du gå til Albums og derefter trykke på Se alle. Tryk på Redigér, tryk på albummets navn, og derefter kan du ændre albummets navn. På din Mac skal du vælge albummet og derefter angive et nyt navn.

For at omarrangere albums på din iPhone, iPad eller iPod touch skal du trykke på Albums og derefter på Se alle, ved siden af Mine albums. Tryk på Rediger. Tryk og hold derefter på et album, og træk det derhen, hvor du vil placere det. Tryk på Klar når du er færdig.

For at omarrangere albums på din Mac skal du klikke på Mine Albums og derefter trække et album derhen, hvor du gerne vil have det. Du kan også Ctrl-klikke på Mine Albums, og derefter vælge Sortér, og vælge at sortere dine albums alfabetisk eller efter dato.

Delte albums

Leder du efter et sted, hvor I kan samle og dele alles billeder fra familiesammenkomsten? Delte albums giver dig mulighed for at gøre præcis det.

Når du har et billede, en video eller et album, som du gerne vil dele, kan du trykke eller klikke på ikonet deling og vælge Delte albums. Du kan invitere op til 100 venner og familiemedlemmer til at se dine Delte albums. De kan efterfølgende like, skrive kommentarer og endda også tilføje deres egne billeder.

I Albumvisning kan du se alle de Delte albums, som du har oprettet, samt andres Delte albums, som du er medlem af. På din Mac findes Delte albums i sidepanelet i Fotos. Du kan også gå til fanen Til dig (eller sidepanelet på din Mac) for at se nylig aktivitet i et Delt album. Du kan se likes og kommentarer til dine delte billeder, og nye billeder fra andres Delte albums.

søgning i Fotos på iPhone og Mac

Søg i dine fotos

Appen Fotos gør det nemt at finde billeder af en bestemt person eller en bestemt ting. Du kan også søge efter steder eller arrangementer.

Tryk på fane Søg og indtast et ord i søgelinjen. På din Mac befinder søgelinjen i det øverst højre hjørne i Fotos.

Personer: Find billeder i dit bibliotek af en bestemt person eller en gruppe personer. Du skal blot organisere navne og ansigter i albummet Personer.

Steder: Se alle dine billeder og videoer på et kort i albummet Steder. Eller brug søgelinjen til at få vist alle billederne og videoerne fra det pågældende sted.

Ting: Fotos genkender motiver og genstande. Søg efter f.eks. "sø", og vælg derefter et kategoriresultat for at se alle dine billeder, der matcher.

Arrangementer: Søg efter et arrangement — for eksempel en koncert, som du var til for nogle måneder siden — og Fotos i iOS bruger tidspunktet og placeringen for dine billeder, sammen med online oplysninger om begivenheder til at finde matchende billeder.

Fanen Søgning i Fotos til iOS foreslår også øjeblikke, personer, steder, kategorier og grupper, som du kan søge efter. Tryk på en foreslået søgning, som For et år siden eller Katte, for at gå på opdagelse og gense dine billeder.

Når du søger i dine billeder, sker ansigtsgenkendelsen og motiv- og objektregistreringen på din enhed. Læs mere om billeder og din anonymitet.

Projekter på din Mac

sådan oprettes et projekt i Fotos til Mac

Med Projekter på din Mac kan du gøre dine billeder til minder med brugervenlige, stærke projektudvidelser.

Download udvidelser fra Mac App Store for at kunne oprette imponerende websteder, collager, fotoalbums, vægdekorationer og andet. Gå derefter til Arkiv > Opret, og vælg den ønskede udvidelse.

Hvis du vil afslutte et projekt, som du allerede er begyndt på, eller hvis du vil ændre rækkefølgen på noget, kan du gå til fanen Mine projekter i sidepanelet for at få vist din komplette liste.