Organisering og søgning på billeder

Hold dit voksende foto- og videobibliotek organiseret og tilgængelig med appen Fotos. Brug derefter den indbyggede søgelinje i Fotos til hurtigt at finde den person, det sted eller den ting, som du leder efter.

Appen Fotos er organiseret i Fotos, Minder, Fælles og Album. På din Mac har du også Projekter. Når du slår iCloud-fotobibliotek til, organiseres din samling på samme måde på alle enheder, så det er altid nemt at finde rundt i biblioteket. Takket være de avancerede søgefunktioner i Fotos kan du også finde billeder ved at søge på en person, et sted eller en ting.

Lad os starte med det grundlæggende

Fotos

Fotos grupperer dit bibliotek i Øjeblikke, Samlinger og År, der er arrangeret efter, hvornår og hvor du tog billederne.

Øjeblikke: Se dine billeder og videoer grupperet efter samme tidspunkt og sted, f.eks. en eftermiddag på stranden.

Samlinger: Find særlige øjeblikke, der er taget samme sted, f.eks. din ferie i San Diego.

År: Du kan få vist en smuk mosaik af hele dit bibliotek og alle de billeder og videoer, som du har taget hvert år.

Tryk eller klik på et øjeblik, en samling eller et år for at få vist en oversigt over billederne og videoerne, personerne på dem, et kort over stedet og relaterede minder, som du kan udforske.

Minder

Genoplev dine yndlingsøjeblikke i Minder. Fotos søger i dine billeder og videoer for at finde begivenheder, ture, personer og meget mere og præsenterer dem derefter i smukke samlinger. På denne måde kan du genopleve en weekendtur eller vigtige begivenheder, f.eks. den første fødselsdag.

Gå til Minder, og se op til tre nye minder om dagen.

Fælles

Er du på udkig efter et sted, hvor du kan samle og dele alles billeder fra familiesammenkomsten? iCloud-fotodeling giver dig mulighed for at gøre netop dette på fanen Fælles.

Når du har et billede, en video eller et album, som du gerne vil dele, kan du trykke eller klikke på delingssymbol og vælge iCloud-fotodeling. Du kan invitere op til 100 venner og familiemedlemmer til at se dem. De kan efterfølgende skrive kommentarer og endda også tilføje deres egne billeder.

Gå til Fælles for at få vist alle de billeder og videoer, som du deler – her kan du også se, hvad andre har delt med dig, og se de Synes godt om-tilkendegivelser og kommentarer, som billederne får.

Album

Under Album finder du de billedalbum, som du har oprettet, og automatiske samlinger af forskellige billed- og videotyper, f.eks. panorama, selfies, slowmotion og tidsforløb. Du kan endda se dine billeder opsat på et verdenskort i albummet Steder, eller du kan se billederne igennem i albummet Personer ud fra, hvem der er på dem.

På din iPhone, iPad eller iPod touch: Albummet Alle fotos viser hele din samling, så du kan føje dem til dit bibliotek. For at få en lignende visning på din Mac, skal du klikke på Fotos i sidepanelet og derefter vælge fanen Fotos øverst i vinduet.

Fotos gør det nemt at organisere din samling, netop som du vil have den. Når du bruger iCloud-fotobibliotek, vises de ændringer, som du laver i dine album på en bestemt enhed, også på dine andre enheder.

Opret et nyt album

På din iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Album, og tryk på symbol for tilføj. På din Mac: Klik på Mine album > symbol for tilføj > Album. Indtast navnet på et album, og vælg derefter de billeder og videoer, som du vil organisere i et nyt album.

På din Mac: Vælg de billeder, som du gerne vil føje til et album, Ctrl-klik og vælg derefter > Nyt album.

Føj til et eksisterende album

På din iPhone: Tryk på Vælg, og tryk på de billeder og videoer, som du vil tilføje. Tryk på Føj til, og vælg albummet. På din Mac: Træk billederne ind i et album fra indholdsoversigten.

Administrer dine album

Hvis du vil ændre navn på et album, skal du vælge albummet og derefter indtaste et nyt navn. Du kan også ændre rækkefølgen af dine album – du skal blot vælge og holde på albummet og trække det til den ønskede placering.

Projekter på din Mac

Projekter på din Mac giver dig mulighed for at lave dine billeder om til uforglemmelige minder i høj kvalitet. Integrerede, brugervenlige værktøjer og Apple-designede temaer hjælper dig med at oprette billedbøger, kort, kalendere og tryksager, som vil glæde dine venner og din familie. Du kan starte et nyt projekt ved at vælge de ønskede billeder, Ctrl-klikke og derefter vælge Opret. Vælg Bog, Kalender, Kort, Lysbilledshow eller Aftryk.

Fotos gør det også nemt at arbejde med tredjepartstjenester, så du kan oprette imponerende websteder, kollager, billedalbum, vægdekorationer og meget mere. Udvidelserne downloades fra Mac App Store. Gå derefter til Arkiv > Opret, og vælg den ønskede udvidelse.

Hvis du vil afslutte et projekt, som du allerede er begyndt på, eller hvis du vil ændre rækkefølgen på noget, kan du gå til fanen Mine projekter for at få vist en komplet liste.

Find hurtigt det, du leder efter

Appen Fotos gør det nemt at finde billeder af en bestemt person, et bestemt sted eller en bestemt ting. Avanceret ansigtsgenkendelse og computer vision-teknologi giver dig mulighed for at søge på hvem eller hvad, der er på dine billeder.

Søg på personer

Find billeder i dit bibliotek af en bestemt person eller en gruppe personer. Du skal blot organisere navne og ansigter i albummet Personer.

Søg på steder

Se alle dine billeder og videoer på et kort i albummet Steder. Eller brug søgelinjen til at få vist alle billederne og videoerne fra det pågældende sted.

Søg på ting

Fotos genkender motiver og genstande. Søg efter f.eks. "sø", og vælg derefter et kategoriresultat for at se alle dine billeder, der matcher.

Når du søger i dine billeder, sker ansigtsgenkendelsen og motiv- og objektregistreringen på din enhed. Læs mere om billeder og din anonymitet.

Læs mere

Udgivelsesdato:Wed Jan 03 01:17:01 GMT 2018