Fotografering og redigering af Live Photos

Tag fotos, der bringes til live, når du trykker på dem. Derefter kan du vælge et andet nøglefoto, tilføje en sjov effekt, redigere dit Live Photo og dele med familie og venner.

Sådan tager du et Live Photo med iPhone

Tag et Live Photo

Med Live Photos registrerer din iPhone det, der sker, 1,5 sekund før og efter du tager billedet. Du får mere end bare et fantastisk foto – du får et øjeblik, der er optaget med bevægelse og lyd. Du tager et Live Photo på samme måde, som du tager et normalt foto:

1. Åbn appen Kamera.
  2. Sørg for, at kameraet er indstillet til fotofunktion, og at Live Photos er slået til. Når det er slået til, ser du knappen Live Photo  øverst i kameraet.
  3. Hold din iPhone stille.
  4. Tryk på udløserknappen .

Live Photos er som standard slået til. Hvis du vil tage et stillbillede i stedet, skal du trykke på knappen Live Photos  for at slå Live Photos fra. Du kan bevare dine indstillinger for Kamera, så Live Photos altid er slået til eller fra. Gå til Indstillinger > Kamera > Husk indstillinger.

sådan ser du et Live Photo med iPhone

Se dine fotos blive levende

Når du har taget et Live Photo, kan du genopleve øjeblikket med det samme fra appen Fotos.

1. Åbn appen Fotos.
  2. Gå til fanen Fotos.
  3. Tryk på Live Photo.
  4. Tryk hårdt på skærmen, og hold fingeren nede.

Du kan også nyde dit Live Photo, hver gang du låser din iPhone op. Du skal blot indstille det som baggrund på låst skærm.

ændring af nøglefoto på iPhone

Skift dit nøglefoto

Ønsker du at anvende et andet foto end det, du ser i fotobiblioteket? Det er let at vælge et nyt nøglefoto mellem rækken af billeder, der tilsammen udgør dit Live Photo:

1. Åbn dit Live Photo.
  2. Tryk på Rediger.
  3. Flyt med mærket for at skifte billede.
  4. Giv slip med fingeren, og tryk på Indstil som nøglefoto.
  5. Tryk på OK.

Du kan også slå Live Photo-effekten fra, når du trykker på Rediger og derefter trykker på knappen Live Photos . Hvis du fortryder, skal du blot trykke på knappen Live Photos  igen under Rediger.

tilføjelse af Live Photos-effekter på iPhone

Tilføjelse af Live Photo-effekter

Med Live Photo-effekter kan dine fotos blive endnu mere udtryksfulde, kreative og i det hele taget bare sjovere.

1. Åbn dit Live Photo.
  2. Skub op, indtil du ser Effekter.
  3. Vælg Sløjfe, Returner eller Lang eksponering.

Sløjfe: Gør et Live Photo, du godt kan lide, til en videosløjfe. Vælg et billede af dig selv, eller gå til fanen Til dig for at se fotos, der ville egne sig godt som sløjfer.

Returner: Få dit Live Photo til at rykke frem og tilbage. Se dit Live Photo, sådan som det skete, hvorefter det straks bliver afspillet baglæns.

Lang eksponering: Indfang tid og bevægelse. Skab en flot effekt, som tidligere kun var mulig med et digitalt spejlreflekskamera. Fyrværkeri bliver til lyse strejf hen over nattehimlen. Et vandfald bliver til et magisk slør.

Redigering af dine Live Photos

Rediger dine Live Photos på samme måde som ethvert andet foto med værktøjerne, der er indbygget direkte i appen Fotos. Beskær, tilføj filtre, juster lys og meget mere. Du kan endda tilpasse eller slå lyden fra.

1. Åbn appen Fotos, og tryk på fanen Fotos.
  2. Tryk på det Live Photo, du vil redigere.
  3. Tryk på rediger, og foretag derefter ændringer.
  4. Tryk på OK, når du er færdig.

Deling af Live Photos

Vis dine Live Photos til familie og venner. De kan se dine Live Photo på deres iOS-enhed eller Mac.

1. Åbn det foto, du vil dele, og tryk derefter på knappen Del .
  2. Hvis du vil dele et stillbillede og ikke et Live Photo, skal du trykke på Live i øverste venstre hjørne.
  3. Vælg, hvordan du vil dele dit foto. Bemærk: Hvis du deler dit Live Photo via Mail sendes det som stilbillede.

Når du modtager et Live Photo på din iPhone, iPad eller iPod touch via Beskeder, skal du trykke på billedet for at åbne det og derefter trykke hårdt for at bringe det til live.

Hvis du bruger Beskeder på din Mac, skal du dobbeltklikke på Live Photo for at åbne det. Live Photo afspilles en gang. Klik på knappen LIVE i nederste venstre hjørne af fotoet for at afspille det igen.

Hvis du redigerer dit Live Photo i en tredjepartsapp, mister du muligvis Live Photo-effekten.

Læs mere

Læs, skab og bliv inspireret. Deltag i en praktisk session, der foregår hver dag i Apple Store. Find en Today at Apple-session i nærheden af dig.