Fotografering og redigering af Live Photos

Tag fotos, der kommer til live, når du berører dem. Herefter kan du vælge et andet nøglefoto, tilføje en sjov effekt, redigere dit Live Photo og dele med familie og venner. Alt dette fra din iPhone 6s og nyere versioner.

Tag et Live Photo

Live Photos registrerer det, der sker, 1,5 sekund før og efter du tager billedet. Du får mere end bare et fantastisk foto: Du får et øjeblik, der er optaget med bevægelse og lyd. Du tager et Live Photo på samme måde, som du tager et normalt foto.

1. Åbn appen Kamera.
  2. Sørg for, at kameraet er indstillet til fototilstand, og at Live Photos er slået til.
  3. Hold din iPhone stille.
  4. Tryk på .

Live Photos er som standard slået til på din iPhone 6s og nyere versioner. Hvis du vil tage et stillbillede i stedet, skal du trykke på  for at slå Live Photos fra. Du kan bevare dine indstillinger for Kamera, så Live Photos altid er slået til eller fra. Gå til Indstillinger > Kamera > Husk indstillinger.

Se dine fotos komme til live

Når du har taget et Live Photo, kan du genopleve øjeblikket med det samme fra appen Fotos.

1. Åbn appen Fotos.
  2. Gå til fanen Fotos.
  3. Tryk på Live Photo.
  4. Tryk hårdt på skærmen, og hold fingeren nede.

Du kan også nyde dit Live Photo, hver gang du låser din iPhone op. Du skal blot indstille det som baggrund på låseskærmen.

Skift dit nøglefoto

Vil du bruge et andet nøglefoto end det, der vises i dit fotobibliotek? I iOS 11 og nyere versioner er det ikke noget problem. Vælg mellem en række af billeder, der tilsammen udgør dit Live Photo.

1. Åbn dit Live Photo.
  2. Tryk på Rediger.
  3. Flyt med mærket for at skifte billede.
  4. Giv slip med fingeren, og tryk på Indstil som nøglefoto.
  5. Tryk på OK.

Du kan også slå Live Photo-effekten fra, når du trykker på Rediger > . Hvis du fortryder, skal du blot trykke på  igen i Rediger.

Tilføj Live Photo-effekter

Med Live Photo-effekter i iOS 11 og nyere kan dine fotos blive endnu mere udtryksfulde, kreative og i det hele taget bare sjovere.

1. Åbn dit Live Photo.
  2. Skub op, indtil du ser Effekter.
  3. Vælg Sløjfe, Returner eller Lang eksponering.

Sløjfe: Gør et Live Photo, du godt kan lide, til en videosløjfe. Vælg selv et billede, eller lad Fotos foreslå, hvilke billeder der ville egne sig godt som sløjfer.

Returner: Få dit Live Photo til at rykke frem og tilbage. Se dit Live Photo, sådan som det skete, for straks derefter at blive afspillet baglæns.

Lang eksponering: Indfang tid og bevægelse. Skab en flot effekt, som tidligere kun var mulig med et digitalt spejlreflekskamera. Fyrværkeri bliver til lyse strejf hen over nattehimlen. Et vandfald får et magisk slør.

Rediger dine Live Photos

Rediger dine Live Photos på samme måde som ethvert andet foto med værktøjerne, der er indbygget direkte i appen Fotos. Beskær, tilføj filtre, juster lys m.m. Du kan endda tilpasse eller slå lyden fra.

1. Åbn appen Fotos.
  2. Gå til fanen Fotos.
  3. Tryk på det Live Photo, du vil redigere.
  4. Tryk på Rediger eller .

Del på den måde, du ønsker

Vis dine Live Photos til familie og venner. Du skal blot sørge for, at de har det seneste iOS eller Beskeder til Mac. Du kan dele dit øjeblik som et Live Photo eller et stillbillede.

1. Tryk på .
  2. I iOS 10 eller tidligere versioner skal du, hvis du vil dele et stillbillede og ikke et Live Photo, trykke på Live i det øverste venstre hjørne.
  3. Vælg, hvordan du vil dele dit foto.
    Hvis du vælger Mail, sendes der et stillbillede.

Hvis du redigerer dit Live Photo i en tredjepartsapp, mister du eventuelt Live Photo-effekten.