Brug af tilgængelighedsfunktioner sammen med Touch Bar på din MacBook Pro

Alle Mac-computere leveres som standard med hjælpeteknologier, der kan gøre det lettere for dig at bruge macOS. Læs mere om de tilgængelighedsfunktioner, der er indbygget i Touch Bar på MacBook Pro.

MacBook Pro (15", ultimo 2016) og nyere og MacBook Pro (13", 2016, fire Thunderbolt 3-porte) og nyere har tilgængelighedsfunktioner, der hjælper blinde eller svagtseende brugere til at kunne bruge funktionerne på Touch Bar.

Brug VoiceOver med din Touch Bar

VoiceOver fortæller dig, hvad der er på din skærm, og guider dig gennem handlinger, f.eks. at vælge en menuindstilling eller aktivere en knap ved hjælp af tastaturet eller pegefeltet. Det kan også fortælle dig, hvad der er på din Touch Bar.

Du kan slå VoiceOver til eller fra ved at holde tasten Kommando nede og trykke tre gange på knappen Touch ID, der sidder til højre på din Touch Bar øverst på tastaturet:

Når du har slået VoiceOver til, kan du bruge disse bevægelser til din Touch Bar:

• Bevæg en finger hen over din Touch Bar for at skifte fokus for din Touch Bar og få VoiceOver til at fortælle om elementet under din finger.
  • Skub mod højre eller venstre med én finger for at flytte fokus for din Touch Bar til det forrige eller næste Touch Bar-element.
  • Tryk to gange hvor som helst på din Touch Bar for at aktivere elementet under fokus for din Touch Bar.
  • Del og tryk (tryk på et emne med én finger, og tryk derefter på din Touch Bar med en anden) for at aktivere emner under den første finger.
  • Tryk to gange, og hold nede for at bruge tilstanden for direkte berøring under fokus for din Touch Bar. Dette gør det muligt at tilpasse skyderne.

Brug zoom på Touch Bar

Hvis du bruger Zoom-funktionen på din Mac, kan du også slå zoom på din Touch Bar til.

Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger. Klik derefter på Tilgængelighed, vælg Zoom, og Slå zoom på Touch Bar til.

Du kan gøre følgende, når du har slået Zoom til på din Touch Bar:

• Tryk og træk med én finger på din Touch Bar for at se en zoomet visning af din Touch Bar på skærmen.
  • Skift forstørrelsesniveauet ved at holde tasten Kommando nede og knibe sammen med to fingre.
  • Mens du panorerer med én finger, skal du trykke hurtigt med en anden finger for at sammenfatte et tryk, hvor den første finger er. Hold den anden finger nede, og bevæg fingrene mod hinanden for at sammenfatte et tryk ned, og træk, hvor den første finger er.
  • Hold fingeren stille på ét sted for at bruge direkte berøring, hvilket gør det muligt at interagere direkte med knappen under din finger.

Brug Knapbetjening til din Touch Bar

Du kan bruge Knapbetjening til at vise din Touch Bar på din MacBook Pro-skærm. På denne måde kan du få adgang til Touch Bar-elementer ved hjælp af almindelige markørkontrolelementer.

Start med at slå Knapbetjening til:

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, klik på Tilgængelighed, og klik derefter på Knapbetjening.
  2. Klik på fanen Generelt, og vælg Slå knapbetjening til. Panelet Hjem for Knapbetjening vises på skrivebordet.

Slå derefter din Touch Bar til og fra:

1. Klik på System på panelet Hjem for Knapbetjening.
  2. Klik på Slå Touch Bar til og fra for at vise eller skjule din Touch Bar.

Læs mere om brug af markørkontrolelementer.

Brug tilgængelighedsindstillingerne til at slå andre funktioner til

macOS indeholder vinduet Tilgængelighedsindstillinger, der gør det muligt at slå almindelige tilgængelighedsfunktioner til eller fra hurtigt, f.eks. zoom, VoiceOver, klæbetaster og meget mere.

Du kan åbne dette vindue på din MacBook Pro ved at trykke tre gange på knappen Touch ID.