Rengøring af din iPhone

Læs mere om, hvordan du rengør din iPhone.

Er det OK at bruge et desinfektionsmiddel på min iPhone?

Du kan bruge 70 % isopropylalkohol, 75 % ætanol eller renseservietter til forsigtigt at tørre de udvendige dele af din iPhone. Undlad at bruge produkter, der indeholder blegemiddel eller brintoverilte. Sørg for, at der ikke kommer fugt i åbninger, og nedsænk ikke din iPhone i et rensemiddel.

iPhone 15-, iPhone 14-, iPhone 13-, iPhone 12- og iPhone 11-modeller

Disse modeller har glas med avanceret, tekstureret mat finish enten på glasset på bagsiden eller omkring kameraområdet. Ved normal brug kan det teksturerede glas på din iPhone vise tegn på overførsel af materiale fra genstande, der kommer i kontakt med din iPhone, f.eks. denim eller genstande i din lomme. Denne materialeoverførsel kan ligne ridser, men vil i de fleste tilfælde kunne fjernes.

For iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max kan olien fra din hud midlertidigt ændre farven på den udvendige rem. Hvis du tørrer din iPhone af med en blød, let fugtig og fnugfri klud, genoprettes det originale udseende.

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med noget, der kan forårsage pletter eller andre skader, f.eks. snavs eller sand, blæk, makeup, sæbe, rengøringsmiddel, syre eller syreholdige fødevarer og creme. Følg denne fremgangsmåde til rengøring:

• Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone.

• Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud, f.eks. en brilleklud.

• Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne.

• Undlad at bruge rengøringsprodukter, medmindre du følger anvisningerne for desinficering af iPhone.

• Undlad at bruge trykluft.

Din iPhone har en fedt- og fingeraftryksafvisende belægning. Rengøringsmidler og slibende materialer nedbryder belægningen og ridser muligvis din iPhone.

iPhone SE (2. og 3. generation), iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med noget, der kan forårsage pletter eller andre skader, f.eks. snavs eller sand, blæk, makeup, sæbe, rengøringsmiddel, syre eller syreholdige fødevarer og creme. Følg disse retningslinjer:

• Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone.

• Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud, f.eks. en brilleklud.

• Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne.

• Undlad at bruge rengøringsprodukter, medmindre du følger anvisningerne for desinficering af iPhone.

• Undlad at bruge trykluft.

Din iPhone har en fedt- og fingeraftryksafvisende belægning. På iPhone 8 og nyere modeller er belægningen på forsiden og bagsiden. Denne belægning slides af med tiden ved normal brug. Rengøringsmidler og slibende rengøringsmidler nedbryder belægningen og ridser muligvis din iPhone.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE (1. generation), iPhone 5s

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Tag alle kabler ud, og sluk iPhone før rengøring. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Undlad at bruge vinduesrens, rengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, ammoniak eller slibende materialer til at rengøre en iPhone med, medmindre du følger anvisningerne for desinficering af iPhone. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

Brug en blød, fnugfri klud til at rengøre knappen Hjem (så Touch ID fungerer optimalt).

iPhone 5c

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Tag alle kabler ud, og sluk iPhone før rengøring. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Undlad at bruge vinduesrens, rengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, ammoniak, slibende materialer eller produkter, der indeholder brintoverilte, til at rengøre en iPhone med, medmindre du følger anvisningerne for desinficering af iPhone. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

Der kan samle sig snavs rundt om åbningen til SIM-kortholderen, og her skal der bruges en blød, fnugfri klud med en anelse sprit på. Tør meget forsigtigt snavset væk fra portåbningen, og undgå at få noget af fugten ind i åbningen.

iPhone 5

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Tag alle kabler ud, og sluk iPhone før rengøring. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Undlad at bruge vinduesrens, rengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, ammoniak, slibende materialer eller produkter, der indeholder brintoverilte, til at rengøre en iPhone med, medmindre du følger anvisningerne for desinficering af iPhone. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

iPhone 4s, iPhone 4

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Når din iPhone skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for den (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Undlad at bruge vinduesrens, rengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, ammoniak, slibende materialer eller produkter, der indeholder brintoverilte, til at rengøre en iPhone med, medmindre du følger anvisningerne for desinficering af iPhone. Glasoverfladerne på forsiden og bagsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

iPhone 3GS

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Når din iPhone skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for den (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Undlad at bruge vinduesrens, rengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, ammoniak, slibende materialer eller produkter, der indeholder brintoverilte, til at rengøre en iPhone med, medmindre du følger anvisningerne for desinficering af iPhone. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

iPhone 3G og iPhone (original)

Når din iPhone skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for den (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Undlad at bruge vinduesrens, rengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, ammoniak, slibende materialer eller produkter, der indeholder brintoverilte, til at rengøre en iPhone med, medmindre du følger anvisningerne for desinficering af iPhone.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.