Rengøring af din iPhone

Læs mere om, hvordan du rengør din iPhone.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max har glas med avanceret, tekstureret mat finish. På iPhone 11 kompletterer det teksturerede glas rundt om kameraet det polerede glas. På iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max giver det teksturerede glas på bagsiden et elegant look, som også er hårdført, skridsikkert og ligger godt i hånden. Ved normal brug kan det teksturerede glas vise tegn på overførsel af materiale fra genstande, der kommer i kontakt med din iPhone, f.eks. denim eller genstande i din lomme. Denne materialeoverførsel kan ligne ridser, men vil i de fleste tilfælde kunne fjernes. Følg denne fremgangsmåde til rengøring:

• Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone.
  • Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud, f.eks. en brilleklud.
  • Brug en blød, fnugfri klud og varmt sæbevand, hvis der stadig er materiale til stede.
  • Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne.
  • Du må ikke bruge rengøringsmidler eller trykluft.

Din iPhone har en smuds-, fedt-, og fingeraftryksafvisende belægning. Rengøringsmidler og slibende materialer nedbryder belægningen og ridser muligvis din iPhone.

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med noget, der kan forårsage pletter eller andre skader, f.eks. snavs eller sand, blæk, makeup, sæbe, rengøringsmiddel, syre eller syreholdige fødevarer og creme. Følg disse retningslinjer:

• Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone.
  • Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud, f.eks. en brilleklud.
  • Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne.
  • Du må ikke bruge rengøringsmidler eller trykluft.

Din iPhone har en smuds-, fedt-, og fingeraftryksafvisende belægning. På iPhone 8 og nyere modeller er belægningen på forsiden og bagsiden. Denne belægning slides af med tiden ved normal brug. Rengøringsmidler og slibende rengøringsmidler nedbryder belægningen og ridser muligvis din iPhone.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone før rengøring. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Der må ikke bruges vinduesrens, rengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus eller slibende rengøringsmidler til at rengøre din iPhone. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

Brug en blød, fnugfri klud til at rengøre knappen Hjem (så Touch ID fungerer optimalt).

iPhone 5c

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone før rengøring. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

Der kan samle sig snavs rundt om åbningen til SIM-kortholderen, og her skal der bruges en blød, fnugfri klud med en anelse sprit på. Tør forsigtigt snavset i portåbningen af, og sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningen.

iPhone 5

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone før rengøring. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

iPhone 4s, iPhone 4

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Når din iPhone skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for den (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. Glasoverfladerne på forsiden og bagsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

iPhone 3GS

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Når din iPhone skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for den (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

iPhone 3G og iPhone (original)

Når din iPhone skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for den (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Læs mere

Læs mere om, hvordan du rengør dit Apple Watch og andre Apple-produkter