Rengøring af din iPhone

Læs mere om, hvordan du rengør din iPhone.

iPhone 7 og nyere modeller

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med noget, der kan forårsage pletter eller andre skader, f.eks. snavs eller sand, blæk, makeup, sæbe, rengøringsmiddel, syre eller syreholdige fødevarer og creme. Følg disse retningslinjer:

• Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone.
  • Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud, f.eks. en brilleklud.
  • Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne.
  • Du må ikke bruge rengøringsmidler eller trykluft.

Din iPhone har en smuds- fedt-, og fingeraftryksafvisende belægning. På iPhone 8 og nyere modeller er belægningen på forsiden og bagsiden. Denne belægning slides af med tiden ved normal brug. Rengøringsmidler og slibende rengøringsmidler nedbryder belægningen og ridser muligvis din iPhone.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s

Rengør din iPhone med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give pletter, f.eks. blæk, farvestof, makeup, snavs, mad, olie og creme. Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone før rengøring. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Der må ikke bruges vinduesrens, rengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus eller slibende rengøringsmidler til at rengøre din iPhone. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

Brug en blød, fnugfri klud til at rengøre knappen Hjem (så Touch ID fungerer optimalt).

iPhone 5c

Din iPhone skal gøres ren med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give misfarvning, f.eks. blæk, farvestoffer, makeup, snavs, madvarer, olier og cremer. Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone før rengøring. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

Der kan samle sig snavs rundt om åbningen til SIM-kortholderen, og her skal der bruges en blød, fnugfri klud med en anelse sprit på. Tør forsigtigt snavset i portåbningen af, og sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningen.

iPhone 5

Din iPhone skal gøres ren med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give misfarvning, f.eks. blæk, farvestoffer, makeup, snavs, madvarer, olier og cremer. Tag alle kabler ud, og sluk din iPhone før rengøring. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

iPhone 4s, iPhone 4

Din iPhone skal gøres ren med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give misfarvning, f.eks. blæk, farvestoffer, makeup, snavs, madvarer, olier og cremer. Når din iPhone skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for den (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. Glasoverfladerne på forsiden og bagsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

iPhone 3GS

Din iPhone skal gøres ren med det samme, hvis den kommer i kontakt med stoffer, der kan give misfarvning, f.eks. blæk, farvestoffer, makeup, snavs, madvarer, olier og cremer. Når din iPhone skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for den (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. Glasoverfladen på forsiden har en smudsafvisende belægning. Tør overfladen med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på glasset.

iPhone 3G og iPhone (original)

Når din iPhone skal rengøres, skal du fjerne alle kabler og slukke for den (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPhone med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibende rengøringsmidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Læs mere

Læs mere om, hvordan du rengør dit Apple Watch og andre Apple-produkter