Brug albummet Personer og kæledyr i Fotos på din iPhone, iPad eller iPod touch

Appen Fotos genkender ansigter og kæledyr på dine fotos og grupperer dem. Du kan navngive personerne eller kæledyrene på dine fotos, markere dine favoritter og meget mere.

Sådan fungerer det

Appen Fotos scanner dine fotos for at hjælpe dig med hurtigt at genkende personer, motiver og objekter i dine fotos. Og i iOS 17, iPadOS 17 og nyere versioner kan appen Fotos også genkende hunde og katte. Afhængigt af antallet af fotos kan du også få vist dem som en film i Minder. Når du har slået iCloud-fotos til, bliver de personer, du gør til favoritter eller navngiver, opdateret på alle dine Apple-enheder.

Find en person eller et kæledyr i albummet Personer og kæledyr

Appen Fotos organiserer billederne af personer, hunde og katte i albummet Personer og kæledyr (eller albummet Personer, hvis der ikke er identificeret nogen hunde eller katte). Der vises et miniaturebillede med et ansigt af hver person eller hvert kæledyr, som din enhed genkender. Sådan finder du en person eller et kæledyr i albummet Personer og kæledyr:

1. Åbn appen Fotos.

2. Tryk på fanen Album.

3. Tryk på albummet Personer og kæledyr.

Hvis du navngav en person eller et kæledyr i appen Fotos, kan du også finde personen eller kæledyret under fanen Søg. Du skal blot trykke på Søg og derefter skrive personens eller kæledyrets navn.

ios-17-iphone-14-pro-fotos-søg-kæledyr-resultater

Læs om, hvad skal du gøre, hvis du ikke kan se dine kæledyr i albummet Personer og kæledyr

Føj en person eller et kæledyr til albummet Personer og kæledyr

1. Åbn et foto af den person eller det kæledyr, du vil tilføje.

2. Tryk på knappen Info , og tryk derefter på ansigtet på personen eller kæledyret med et spørgsmålstegn.

3. Tryk på Navngiv denne person eller Navngiv dette kæledyr, og skriv personens eller kæledyrets navn, eller tryk på navnet, hvis det vises.

4. Tryk på Næste og derefter på OK.

os-17-iphone-14-pro-fotos-kæledyr-info-tryk-på

Sådan navngiver du en person ud fra ansigtet

Fotos foreslår navne fra dine kontakter, men du kan manuelt føje et navn til en person, der allerede findes i albummet Personer og kæledyr:

1. Åbn albummet Personer og kæledyr, og tryk derefter på miniaturebilledet for den person, du vil navngive.

2. Tryk på Tilføj navn øverst på skærmen.

3. Indtast personens navn, eller vælg vedkommendes navn, hvis det vises.

4. Tryk på Næste og derefter på OK.

Kombiner fotos af den samme person

Nogle gange identificeres den samme person i mere end én gruppe i albummet Personer og kæledyr. Sådan samler du alle billederne i én gruppe:

1. Gå til albummet Personer, og tryk på Vælg.

2. Vælg de personer, du vil samle.

3. Tryk på Flet næsten nederst på skærmen.

4. Tryk på Ja for at bekræfte handlingen.

Brug "Vis mindre" i albummet Personer og kæledyr

Med iOS 14 og nyere versioner kan du få appen Fotos til at foreslå bestemte personer sjældnere. Dette tilpasser den måde, som appen Fotos administrerer Minder, Udvalgte fotos og de fotos, der vises i widgetten Fotos, så der vises færre fotos af disse mennesker. Sådan gør du:

1. Åbn albummet Personer, og tryk på personens miniaturebillede.

2. Tryk på knappen Mere i øverste højre hjørne.

3. Tryk på "Vis [navn] mindre".

4. Vælg en indstilling, f.eks. Vis mindre med denne person eller Fjern denne person fra Personer og kæledyr, og tryk derefter på Bekræft.

Hvis du vælger, at en person skal vises mindre, skal du nulstille dine indstillinger for Minder for at få vist den pågældende person i albummet Personer igen. Gå til Indstillinger > Fotos, tryk på Nulstil foreslåede minder, og tryk derefter på Nulstil for at bekræfte.

Favoritpersoner

Marker de personer, du oftest bruger fotos af, som favoritter, så de er nemmere at finde fremover. Hvis du ikke har angivet favoritter endnu, vises knappen Favorit på alle dine billeder. Hvis du vil markere en person som favorit, skal du trykke på knappen Favorit  .

Du kan også trykke på personens miniaturebillede, trykke på knappen Mere og derefter trykke på "Føj [navn] til favoritter". Hvis du vil tilføje flere personer som favoritter på én gang, skal du trykke på Vælg, trykke på hver person, der skal angives som favorit, og derefter trykke på Favorit nederst i albummet Personer.

Sådan ændrer du et miniaturebillede

Fotos tildeler automatisk et miniaturebillede af ansigtet for hver person, der genkendes. Hvis du vil bruge et andet billede til en persons miniaturebillede, kan du ændre det på skærmen for personens billedsamling:

1. Åbn albummet Personer og kæledyr, og tryk derefter på personen eller kæledyret.

2. Tryk på Vælg, og tryk derefter på Vis ansigter for kun at fokusere på deres ansigter på hvert foto.

3. Tryk på det foto, du vil bruge.

4. Tryk på knappen Del , og tryk derefter på Indstil som nøglefoto.

Sådan retter du forkerte navne og ansigter

Hvis du opdager et billede af en person, der er forkert identificeret i en samling, kan du fjerne det:

1. Tryk på personen eller kæledyret i albummet Personer og kæledyr.

2. Tryk på Vælg, og tryk derefter på hvert foto, der ikke er af personen eller kæledyret.

3. Tryk på knappen Mere nederst til højre, og tryk derefter på "Dette er ikke [denne person]".