Om Personer i Fotos på din iPhone, iPad eller iPod touch

Appen Fotos genkender ansigter på dine billeder og grupperer dem. Du kan navngive ansigterne, angive favoritter og få vist alle de billeder, som en bestemt person vises på.

Sådan fungerer det

Sorter dine billeder efter dine foretrukne motiver – personerne i dit liv. Appen Fotos bruger en avanceret teknologi til at scanne alle dine billeder for at genkende personer, motiver og genstande. Derefter vises de bedste billeder, videoer og Live Photos af hver person i din samling. Afhængigt af antallet af billeder kan du også få vist dem som en film i Minder. Når du har slået iCloud Fotos til, bliver de personer, som du har gjort til favoritter eller navngivet, opdateret på alle de enheder, der kører iOS 11 eller macOS High Sierra eller nyere.

Sådan finder du dine venner i albummet Personer

Fotos organiserer billederne af din familie og dine venner i albummet Personer. Der vises en miniature med et ansigt af hver person, som din enhed genkender.

1. Åbn appen Fotos.
  2. Tryk på fanen Album.
  3. Tryk på albummet Personer.

Vil du se endnu flere personer i dit album? Åbn et billede af den person, som du vil tilføje, skub derefter op for at få vist en miniature af den pågældende person under Personer. Tryk på miniaturen. Tryk på Tilføj navn, og indtast derefter navnet på personen (eller tryk på navnet, hvis Fotos foreslår det). Tryk på Næste. Hvis appen har fundet den pågældende persons ansigt på andre billeder, får du vist billederne. Bekræft, at billederne skal forbindes med det pågældende navn, og tryk derefter på OK.

Navngivelse af et ansigt i albummet Personer

Sådan navngiver du ansigter

Føj et navn til dine billeder, så du bedre kan holde biblioteket organiseret. Fotos foreslår navne fra dine kontakter, men du kan også selv indtaste et navn.

1. Gå til albummet Personer, og tryk på det ansigt, som du vil navngive.
  2. Tryk på Tilføj navn øverst på skærmen.
  3. Vælg personens navn, eller indtast det manuelt. Hvis du bruger iOS 11 eller nyere, skal du trykke på Næste.
  4. Tryk på OK.

Nogle gange identificeres den samme person i mere end én gruppe. Hvis du vil samle alle billederne i én gruppe, skal du trykke på Vælg og derefter trykke på alle de miniaturebilleder, der viser den pågældende person. Tryk på Kombiner i nederste højre hjørne. Grupper kombineres også, hvis du giver dem det samme navn.

Favoritpersoner

Du har masser af venner og familie i albummet Personer. Marker de personer, som du søger mest på, som en Favorit, så de er nemmere at finde fremover.

Skærmbillede af Vælg en person som favorit

Hvis du ikke har angivet Favoritter, vises et favoritsymbol på alle dine billeder.

Skærmbillede med favoritpersoner

Hvis du vil markere en person som favorit, skal du bare trykke på favoritsymbol.

Marker flere personer som favoritter for at få hurtig adgang til billeder af dem. Du kan også trykke på miniaturen af personen, rulle ned til bunden af skærmen og derefter trykke på Gør denne person til favorit. Er der flere personer, som du vil gøre til favoritter på én gang? Tryk på Vælg, tryk på hver person, som du vil markere som favorit, og tryk derefter på Favorit nederst i albummet Personer.

Skærmbillede af, hvordan du ændrer et miniaturebillede

Sådan ændrer du et miniaturebillede

Fotos tildeler automatisk et miniaturebillede af ansigtet for hver person, der genkendes. Hvis du vil bruge et andet billede til en persons miniaturebillede, kan du ændre det på skærmen for personens billedsamling.

1. Tryk på personen i albummet Personer.
  2. Tryk på Vælg.
  3. Tryk på Vis ansigter for kun at fokusere på personens ansigt på hvert billede.
  4. Tryk på det billede, som du vil bruge.
  5. Tryk på delesymbol > Indstil som nøglefoto.

Sådan retter du forkerte navne og ansigter

Hvis du opdager et billede af en person, der er forkert identificeret i en samling, kan du fjerne det.

1. Tryk på den person, som du vil fjerne, i albummet Personer > Vælg.
  2. Tryk på Vis ansigter for kun at fokusere på personens ansigt på hvert billede.
  3. Tryk på hvert billede, der ikke viser den pågældende person.
  4. Tryk på delesymbol > Ikke denne person.