Om personer i Fotos på din iPhone, iPad eller iPod touch

Udforsk dine billeder med personer eller grupper. Fotos kan genkende og gruppere ansigterne på personerne på dine billeder, så du kan navngive dem eller markere dine favoritter.

Sådan fungerer det

Sorter dine billeder efter dine yndlingsmotiver – personerne i dit liv. Appen Fotos bruger en avanceret teknologi til at scanne alle dine billeder for at genkende personer, scener og ting. Du kan så se de bedste billeder, videoer og Live Photos af hver person i din samling. Afhængigt af det antal fotos, du har, kan du også se en film med minder. Når du har slået iCloud-fotobibliotek til, bliver de personer, du gør til favoritter eller navngiver, opdateret på alle dine enheder med iOS 11 eller macOS High Sierra eller en nyere version.

Sådan finder du dine venner i albummet Personer

Fotos organiserer billederne af familie og venner i albummet Personer. Der vises en ansigtsminiature af alle de personer, din enhed genkender.

1. Åbn appen Fotos.
  2. Tryk på fanen Album.
  3. Tryk på albummet Personer.

Vil du se endnu flere personer i dit album? Du åbner blot fotoet af en person, du vil tilføje, og skubber derefter opad for at se en miniature af personen under Personer. Tryk på miniaturen. Tryk på Tilføj navn, og skriv derefter personens navn, eller tryk på navnet på listen. Tryk på Næste > OK. Hvis du har iOS 10, skal du trykke på Tilføj personer i albummet Personer. Vælg miniaturebilledet for de personer, du vil have vist, og tryk på Tilføj.

Sådan navngiver du ansigter

Føj et navn til dine billeder, så du bedre kan holde biblioteket organiseret. Fotos foreslår navne fra dine kontakter, men du kan også selv indtaste et navn.

1. Tryk på det ansigt, du vil navngive.
  2. Tryk på Tilføj navn øverst på skærmen.
  3. Vælg personens navn, eller skriv det. Tryk på Næste, hvis du har iOS 11.
  4. Tryk på OK.

Nogle gange identificeres den samme person i mere end én gruppe. Hvis du vil samle alle billeder i én gruppe, skal du trykke på Vælg og derefter trykke på alle de miniaturebilleder, der viser den samme person. Tryk på Kombiner nederst til højre. Grupper kombineres også, hvis du giver dem det samme navn.

Favoritpersoner

Du har masser af venner og familie i albummet Personer. Marker de personer, du synes er dine favoritpersoner, så det er lettere at finde dem fremover.

Hvis du ikke har indstillet nogen favoritter endnu, vises på alle dine fotos eller omridset af en miniature med teksten Træk dine favoritter hertil øverst på skærmen.

Du gør en person til favorit ved at trykke på . I iOS 10 skal du holde fingeren på den person, du vil føje til Favoritter, og trække til omridset af miniaturen.

Gør flere personer, du vil have hurtig adgang til, til favoritter. Du kan også trykke på miniaturen af personen, rulle ned til bunden af skærmen og derefter trykke på Gør denne person til favorit. Er der flere forskellige personer, du gerne vil føje til dine favoritpersoner på én gang? Tryk på Vælg, tryk på hver person, du vil føje til dine favoritpersoner, og tryk derefter på Favorit nederst i albummet Personer.

Her er et tip – på din iPhone 6s eller en nyere model kan du bruge 3D Touch på et ansigts miniaturebillede og føje det til dine Favoritter.

Sådan ændrer du et miniaturebillede

Fotos tildeler automatisk et miniaturebillede af ansigtet for hver person, det genkender. Hvis du vil bruge et andet billede til en persons miniaturebillede, kan du ændre det på skærmen for personens fotosamling.

1. Tryk på personen i albummet Personer.
  2. Tryk på Vælg.
  3. Tryk på Vis ansigter for kun at fokusere på personens ansigt på hvert billede.
  4. Tryk på det billede, du vil bruge.
  5. Tryk på  > Indstil som nøglefoto.

Sådan retter du forkerte navne og ansigter

Hvis du opdager et billede af en person, der er forkert identificeret i en samling, kan du fjerne det.

1. Tryk på den person, du vil fjerne, i albummet Personer > Vælg.
  2. Tryk på Vis ansigter for kun at fokusere på personens ansigt på hvert billede.
  3. Tryk på hvert billede, der ikke er af denne person.
  4. Tryk på  > Ikke denne person.