Om stænk-, vand- og støvafvisning på iPhone 7 og nyere

Læs mere om stænk-, vand- og støvafvisning på din iPhone. Og læs, hvad du skal gøre, hvis din iPhone bliver våd ved et uheld.

Disse iPhone-modeller er stænk-, vand- og støvafvisende og er blevet testet under kontrollerede forhold i et laboratorium:

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone SE (2. generation)

• iPhone 11

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone XS

• iPhone XS Max

• iPhone XR

• iPhone X

• iPhone 8

• iPhone 8 Plus

• iPhone 7

• iPhone 7 Plus

Disse modeller er IP68-klassificeret i henhold til IEC-standard 60529 (maks. 6 meters dybde i op til 30 minutter):

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

Disse modeller er IP68-klassificeret i henhold til IEC-standard 60529 (maks. 4 meters dybde i op til 30 minutter):

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

Disse modeller er IP68-klassificeret i henhold til IEC-standard 60529 (maks. 2 meters dybde i op til 30 minutter):

• iPhone 11

• iPhone XS

• iPhone XS Max

Disse modeller er IP67-klassificeret i henhold til IEC-standard 60529 (maks. 1 meters dybde i op til 30 minutter):

• iPhone SE (2. generation)

• iPhone SE (3. generation)

• iPhone XR

• iPhone X

• iPhone 8

• iPhone 8 Plus

• iPhone 7

• iPhone 7 Plus

Stænk-, vand- og støvafvisningsgraden er ikke permanent og kan formindskes ved almindelig brug. Garantien dækker ikke væskeskader, men du har muligvis rettigheder i henhold til forbrugerlovgivningen.

Disse modeller kan modstå uheld med almindelig spildt væske, som sodavand, øl, kaffe, te og juice:

• iPhone 15

• iPhone 15 Plus

• iPhone 15 Pro

• iPhone 15 Pro Max

• iPhone 14

• iPhone 14 Plus

• iPhone 14 Pro

• iPhone 14 Pro Max

• iPhone 13

• iPhone 13 mini

• iPhone 13 Pro

• iPhone 13 Pro Max

• iPhone 12

• iPhone 12 mini

• iPhone 12 Pro

• iPhone 12 Pro Max

• iPhone SE (2. generation)

• iPhone 11

• iPhone 11 Pro

• iPhone 11 Pro Max

• iPhone XS

• iPhone XS Max

• iPhone XR

For at forhindre væskeskader skal du undgå at:

• Svømme eller bade med din iPhone

• Udsætte din iPhone for vand under tryk eller vand med høj hastighed, f.eks. ved bad og vandsport (vandski, wakeboard, surfing, vandscooter og lignende)

• Bruge din iPhone i sauna eller dampbad

• Nedsænke din iPhone i vand

• Betjene din iPhone ved en temperatur, der ligger uden for det anbefalede temperaturinterval eller i meget fugtige omgivelser

• Tabe din iPhone eller udsætte den for andre stød

• Skille din iPhone ad eller fjerne skruer

Undgå at udsætte din iPhone for sæbe, vaskemiddel, syre eller syreholdig mad og andre væsker, f.eks. parfume, insektmiddel, hudcreme, solcreme, olie, klæbemiddelfjerner, hårfarve og opløsningsmidler. Hvis din iPhone kommer i kontakt med en af disse væsker, skal du følge vejledningen i at rengøre din iPhone.

Hvad skal jeg gøre, hvis min iPhone bliver våd?

1. Hvis du spilder en anden væske end vand på din iPhone, skal du skylle det påvirkede område med vand fra hanen.

2. Tør din iPhone af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud.

Sørg for, at din iPhone er tør, før du åbner SIM-kortholderen.

Du kan tørre din iPhone ved forsigtigt at slå den mod din hånd med Lightning- eller USB-C-stikket nedad og fjerne overskydende væske. Læg din iPhone et tørt sted med luftcirkulation. Det kan hjælpe tørreprocessen at placere din iPhone foran en blæser, der blæser kølig luft direkte ind i Lightning- eller USB-C-stikket.

Du må ikke tørre din iPhone ved hjælp af en ekstern varmekilde eller sætte et fremmedlegeme, f.eks. en vatpind eller en papirserviet, i Lightning- eller USB-C-stikket.

Der vises muligvis en advarsel på din iPhone, hvis der er væske i Lightning- eller USB-C-stikket, når du tilslutter et kabel eller tilbehør til din iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR eller nyere. Læs om, hvad du skal gøre, hvis du ser en advarsel om registrering af væske på din iPhone.

Kan jeg oplade min iPhone, hvis den er våd?

Hvis din iPhone er blevet udsat for væske, skal du fjerne alle kabler, og du må ikke lade enheden op, før den er helt tør. Brug af tilbehør og opladning, mens den er våd, kan beskadige din iPhone. Vent mindst 5 timer, før du oplader enheden med et Lightning- eller USB-C-kabel eller tilslutter tilbehør.

Hvis du vil oplade enheden trådløst, skal du tørre din iPhone af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud. Kontroller, at din iPhone er tør, før du anbringer den på en kompatibel trådløs opladningsplade.

Hvad skal jeg gøre, hvis min iPhone bliver våd, og lyden fra højttaleren er uklar?

Se efter, om der er vand i mikrofonen eller højttaleren: Placer din iPhone med højtaleren nedad på en fnugfri klud, og se, om der drypper vand ud. Vand i stikket kan forringe højttalerens eller mikrofonens ydeevne, indtil det fordamper helt. Tør din iPhone ved at følge vejledningen ovenfor.

Hvad skal jeg gøre, hvis der kommer støv på min iPhone?

Hvis der kommer støv eller snavs på din iPhone, skal du tørre den af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud. Sørg for, at din iPhone er helt fri for støv, før du åbner SIM-kortholderen. Du må ikke bruge rengøringsmidler eller trykluft.