Om stænk-, vand- og støvafvisning på iPhone 7 og nyere

Læs om stænk-, vand- og støvafvisning på din iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iPhone X, og hvad du skal gøre, hvis din iPhone bliver våd ved et uheld.

Din iPhone er stænk-, vand- og støvafvisende. Den er testet under kontrollerede forhold i et laboratorium og blev IP67-klassificeret i henhold til IEC-standard 60529. Stænk-, vand- og støvafvisningsgraden er ikke permanent og kan formindskes ved almindelig brug. Garantien dækker ikke væskeskader.

Hvis du vil forhindre væskeskader, bør du undgå at:

• Svømme eller bade med din iPhone
  • Udsætte din iPhone for vand under tryk eller vand med høj hastighed, f.eks. ved bad og vandsport (vandski, wakeboard, surfing, vandscooter og lignende)
  • Bruge din iPhone i sauna eller dampbad
  • Nedsænke din iPhone i vand
  • Betjene din iPhone ved en temperatur, der ligger uden for det anbefalede temperaturinterval eller i meget fugtige omgivelser
  • Tabe din iPhone eller udsætte den for andre stød
  • Skille din iPhone ad eller fjerne skruer

Undgå at udsætte din iPhone for sæbe, vaskemiddel, syre eller syreholdig mad og andre væsker, f.eks. saltvand, sæbevand, poolvand, parfume, insektmiddel, hudcreme, solcreme, olie, klæbemiddelfjerner, hårfarve og opløsningsmidler. Hvis din iPhone kommer i kontakt med en af disse væsker, skal du følge vejledningen i at rengøre din iPhone.

Hvad skal jeg gøre, hvis min iPhone bliver våd?

Hvis der kommer væske på din iPhone, skal du tørre den af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud. Sørg for, at din iPhone er tør, før du åbner SIM-kortholderen.

Du kan tørre din iPhone ved forsigtigt at slå den mod din hånd med Lightning-stikket nedad og fjerne overskydende væske. Læg din iPhone et tørt sted med luftcirkulation. Det kan hjælpe tørreprocessen at placere din iPhone foran en blæser, der blæser kølig luft direkte ind i Lightning-stikket.

Du må ikke tørre din iPhone ved hjælp af en ekstern varmekilde eller sætte et fremmedlegeme, f.eks. en vatpind eller en papirserviet, i Lightning-stikket.

Kan jeg oplade min iPhone, hvis den er våd?

Hvis din iPhone er blevet udsat for væske, skal du fjerne alle kabler, og du må ikke lade enheden op, før den er helt tør. Brug af tilbehør og opladning, mens den er våd, kan beskadige din iPhone. Lad der gå mindst 5 timer, før du oplader enheden med et Lightning-kabel eller tilslutter Lightning-tilbehør.

Hvis du vil oplade enheden trådløst, skal du tørre din iPhone af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud. Kontroller, at din iPhone er tør, før du anbringer den på en kompatibel trådløs opladermåtte.

Hvad skal jeg gøre, hvis min iPhone bliver våd, og lyden fra højttaleren er uklar?

Se efter, om der er vand i mikrofonen eller højttaleren: Placer din iPhone med højtaleren nedad på en fnugfri klud, og se, om der drypper vand ud. Vand i stikket kan forringe højttalerens eller mikrofonens ydeevne, indtil det fordamper helt. Tør din iPhone ved at følge vejledningen ovenfor.

Hvad skal jeg gøre, hvis der kommer støv på min iPhone?

Hvis der kommer støv eller snavs på din iPhone, skal du tørre den af med en blød, fnugfri klud, f.eks. en brilleklud. Sørg for, at din iPhone er helt fri for støv, før du åbner SIM-kortholderen. Du må ikke bruge rengøringsmidler eller trykluft.