Brug af Tilpasning af skærm på dit Apple TV (4. generation)

Læs om, hvordan du kan bruge hjælp til svagtseende sammen med tvOS 10 på dit Apple TV, f.eks. Farvefiltre, Reducer hvidpunkt, Inverter farver og meget mere.

Indstilling af Tilpasning af skærm

I Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilpasning af skærm kan du se fire hovedindstillinger: Inverter farver, Farvefilter, Lysfølsomhed og Reducer hvidpunkt.

Inverter farver

Vælg enten hvid tekst på en mørk baggrund eller sort tekst på en hvid baggrund.

Farvefiltre

Farvefiltre kan hjælpe dig med at skelne mellem farver og læse tekst på skærmen.

Der findes fire forindstillinger, der kan hjælpe dig med at skelne mellem farver. Når du har valgt en indstilling (undtagen Gråskala), kan du vælge Intensitet for at justere filterets styrke:

• Gråskala
  • Filter til grøn/rød (ved rødblindhed)
  • Filter til grøn/rød (ved grønblindhed)
  • Filter til blå/gul (ved blåblindhed)

For at få hjælp til at læse teksten på skærmen skal du vælge indstillingen Farvetone. Vælg derefter Intensitet eller Nuance for at foretage justeringer.

Lysfølsomhed

Reducer eller forøg den overordnede lysstyrke.

Reducer hvidpunkt

Reducer eller forøg de stærke farvers intensitet.

Sådan bruger du en genvej til at slå Tilpasning af skærm til eller fra

Da Tilpasning af skærm ikke altid er nødvendig, kan du hurtigt slå indstillingen til eller fra via en genvej:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Tilgængelighedsgenvej.
  2. Vælg funktioner, som du ønsker en genvej til.
    Vælg, hvilke funktioner du ønsker en genvej til på dit Apple TV (4. generation)
  3. Tryk på tv-symbolet for at afslutte menuen Indstillinger. Hvis du vil bruge den genvej, du har oprettet, skal du hurtigt trykke på Menu tre gange på din fjernbetjening.
    Tryk tre gange på Menu for at få vist en liste over dine genveje på dit Apple TV (4. generation)