Få glæde af dine minder i Fotos

Genopdag de bedste minder – og dem, der har gemt sig i dit fotobibliotek. Minder opretter automatisk udvalgte samlinger af dine mest betydningsfulde billeder og videoer.

Fotos scanner automatisk dit bibliotek for betydningsfulde personer, steder, ferier og meget mere og præsenterer billederne i udvalgte samlinger, der kaldes Minder. Hver dag præsenteres du for nye Minder, du kan se tilbage på med glæde. Du kan også oprette dine egne Minder, se Minder som diasshows eller som automatisk redigerede film, og du kan dele dem med venner og familie.

Før du begynder

Opdater din iPhone, iPad eller iPod touch til iOS 10 eller nyere og din Mac til macOS Sierra eller nyere.

Sådan gør du, hvis du vil have de samme Minder på alle dine Apple-enheder:

1. Indstil iCloud på alle dine enheder.
  2. Log på iCloud med det samme Apple-id på alle dine enheder.
  3. Slå iCloud-fotobibliotek til på alle de enheder, du vil bruge til Minder.
  4. Opdater dit Apple TV (4. generation) til tvOS 10 eller nyere.

Udforsk dine Minder

Du kan se Minder på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV. Åbn blot appen Fotos, og vælg fanen Minder. På din Mac findes dine Minder i indholdsoversigten for Fotos. Tryk eller dobbeltklik på et Minde for at åbne det.

Der vises en oversigt over indholdet i Mindet, der er udvalgt ud fra dine bedste billeder i dit bibliotek. Du kan vælge Vis mere eller Vis alle for at få vist alle billeder og videoer i et Minde. Rul ned for at få vist de Personer, der er med i et Minde, et kort, der viser, hvor dine billeder og videoer blev taget, og en liste over relaterede Minder, som du kan genopleve. Nederst i Mindet kan du vælge at føje Mindet til dine favoritter eller slette det.

Personer

Vælg en person for at se flere billeder af denne person eller en gruppe af personer.

Steder

Tryk eller dobbeltklik på kortet for at se flere billeder, der er taget i nærheden. Vælg derefter et mærke på kortet for at se samlingen af billeder fra dette sted.

Relaterede Minder

Find andre Minder, der er relateret til det, du kigger på lige nu. De er arrangeret efter personer, steder, scener eller begivenheder – f.eks. stranden, bjerge eller juleaften.

Se en film med dine Minder

Hvad er endnu bedre end en samling af billeder og videoer fra din ferie eller en særlig begivenhed? En flot redigeret video med alle disse billeder! Du kan se en film med dine minder med flotte overgange og musik på din iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også se den film med minder, som din enhed opretter via dit Apple TV, når du slår iCloud-fotobiblioteket til.

Appen Fotos laver automatisk en film for hvert Minde på din iPhone, iPad og iPod touch. Tryk på filmen for at afspille den. Hvis du vil redigere filmen, skal du blot trykke på skærmen, mens filmen afspilles. Du kan redigere filmmusikken samt længden og indholdet af filmen.

Vælg stemning

Tryk på en anden stemning, f.eks. Drømmende, Afslappende eller Episk, så det stemmer overens med indholdet af dit minde. Musikken til filmen og titlen vil passe til det, du vælger.

Vælg længden

Afhængigt af antallet af billeder i Mindet, kan du indstille varigheden af filmen til Kort, Medium eller Lang.

Tilpas filmen

Tryk på Rediger eller  for at tilpasse filmen endnu mere – du kan ændre titel, skrift, musik, vælge de billeder, der er med i Minde-filmen og meget mere.

Film med Minder fungerer kun på din iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV. Du kan ikke se filmen med Minder på din Mac.

Opret dine egne Minder

Fotos opretter automatisk Minder, men det er dig, der kender historierne bag billederne, og er bedst til at udvælge dem. Så du kan selv lave et Minde baseret på et øjeblik, en samling, et år eller et album i dit fotobibliotek.

Åbn et album på din Mac, og klik på Vis som Minde i overskriften. På fanen Fotos kan du klikke på titlen på en gruppe billeder for at åbne dem som et Minde.

På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på overskriften for et Øjeblik, en Samling, et År eller Album. Rul ned til bunden af skærmen, og tryk på Føj til Minder.

Arkiver og del dine favoritminder

Vil du arkivere et Minde til senere? Rul ned til bunden af skærmen, og tryk eller klik på Føj til Favoritminder. Du kan finde den i albummet Favoritminder i appen Fotos. Hvis du beslutter, at du ikke vil arkivere et Minde længere, skal du trykke på eller klikke på Fjern fra favoritminder.

Når du føjer et Minde til dine Favoritter, gemmer du det og sikrer, at det ikke forsvinder, når Fotos opretter nye Minder.

Du kan også dele dine uforglemmelige oplevelser med venner og familie. Du kan dele film med Minder på din iPhone, iPad eller iPod touch på samme måde, som du ville dele enhver anden video. Afspil en film med Minder, og tryk så på den for at se mulighederne for redigering og deling. Tryk på , og vælg at dele filmen via Beskeder, Mail, iCloud-fotodeling og dine foretrukne sociale medier. På din Mac kan du dele fotos og videoer fra dit Minde, når du klikker på .