Brug af Minder i Fotos på din iPhone, iPad eller iPod touch

Appen Fotos genkender vigtige personer, steder og begivenheder i dit bibliotek, og de præsenteres i udvalgte samlinger kaldet Minder. Du kan også oprette dine egne minder og dele dem med venner og familie.

Før du begynder

Udforsk dine minder

1. Åbn Fotos, og tryk på fanen Til dig.

2. Tryk på Se alle for at rulle gennem dine minder. Du kan også trykke på et minde for at afspille det og derefter trykke på mindet igen for at se indstillinger, som f.eks. Minde-miksBilledtekst mangler eller GennemseBilledtekst mangler. Når du trykker på knappen GennemseBilledtekst mangler, vil musikken fortsætte med at afspille, mens du får vist alle billederne i mindet.

Minder foreslås automatisk for dig og afspilles løbende, men du kan vælge et andet forslag, afspille igen, markere som favorit eller dele et minde, du lige har set.

Skift mindemiks

Mindemiks er udvalgte kombinationer af fotografiske stilarter og tilhørende sange, som du kan anvende på et minde. For hvert minde kan du vælge mellem flere mindemiks eller vælge dine egne fotografiske stilarter samt en sang fra Apple Music. Sådan gør du:

1. Åbn Fotos, og tryk på fanen Til dig.

2. Tryk på et minde for at afspille det.

3. Tryk på skærmen, tryk på knappen Minde-miksBilledtekst mangler, og skub derefter til venstre for at rulle gennem de forskellige miks.

4. Tryk på skærmen igen for at anvende mindemikset.

Skift udseende på et minde

1. Åbn Fotos, og tryk på fanen Til dig.

2. Tryk på et minde for at afspille det.

3. Tryk på skærmen, tryk på knappen Minde-miksBilledtekst mangler, og tryk derefter på knappen FiltreBilledtekst mangler.

4. Vælg et udseende på listen Udseende, og tryk derefter på OK.

Skift mindemusik

Med iOS 15 og iPadOS 15 eller nyere kan du ændre musikken til dine minder ved at vælge mellem lydspor eller foreslåede sange. Hvis du har et Apple Music-abonnement, har du også adgang til Apple Music-biblioteket og kan se foreslåede sange baseret på dine præferencer eller sange, der blev afspillet på det tidspunkt, hvor mindet blev oprettet. Sådan ændrer du musikken:

1. Åbn Fotos, og tryk på fanen Til dig.

2. Tryk på et minde for at afspille det.

3. Tryk på knappen Minde-miksBilledtekst mangler, og tryk derefter på knappen MusikBilledtekst mangler.

4. Vælg en sang på listen, eller søg efter en bestemt sang, og tryk derefter på OK.

Opret dine egne minder

Sådan opretter du dine egne minder fra et album eller for en bestemt måned eller dag:

1. Gå til fanen Album, og vælg albummet. Du kan også gå til fanen Bibliotek og trykke på Måneder eller Dage.

2. Tryk på knappen MereBilledtekst mangler, og tryk derefter på Afspil film med minder.

3. Mens filmen afspilles, skal du trykke på skærmen og derefter trykke på knappen MereBilledtekst mangler.

4. Tryk på Føj til favoritter.

5. Tryk på knappen LukBilledtekst mangler.

Sådan føjer du en person fra albummet Personer til dine minder:

1. Gå til fanen Album, og tryk derefter på albummet Personer.

2. Tryk på personens miniaturebillede, og tryk derefter på knappen MereBilledtekst mangler.

3. Tryk på Opret fotominde.

Gem dine favoritminder

1. Gå til fanen Til dig, og vælg derefter et minde.

2. Tryk på knappen MereBilledtekst mangler, og tryk derefter på Føj til favoritter.

Hvis du vil se dine favoritminder, skal du gå til fanen Til dig, trykke på Se alle ud for Minder og derefter trykke på Favoritter. Hvis du beslutter, at du ikke længere vil gemme et minde, skal du blot trykke på knappen FavoritBilledtekst mangler igen.

Del dine favoritminder

1. Afspil en film med minder, og tryk derefter på skærmen for at se redigerings- og delingsmuligheder.

2. Tryk på knappen DelBilledtekst mangler, og vælg derefter, hvordan du vil dele.

Når du deler et minde, deles musikken sammen med det. Hvis en bestemt sang ikke kan deles, bliver du bedt om at vælge en sang, der kan deles sammen med mindet.

Rediger dine minder

Du kan foretage nogle ændringer i dine minder for at tilpasse dem endnu mere. Du kan f.eks. ændre titlen, tilføje og fjerne fotografier fra et minde, og afhængigt af antallet af fotografier i dit minde kan du ændre længden af det.

Rediger titlen

1. Gå til mindet, tryk på knappen MereBilledtekst mangler.

2. Tryk på Rediger titel, og tryk derefter på Gem.

Tilføj og fjern fotografier i et minde

1. Afspil et minde, og tryk derefter på skærmen.

2. Tryk på knappen MereBilledtekst mangler, og tryk derefter på Administrer fotos.

3. Marker fotografier for at tilføje dem, eller fravælg de fotografier, du vil fjerne.

4. Tryk på OK.

Sådan gør du et fotografi til nøglefotografi for et minde:

1. Afspil mindet, og tryk derefter på knappen PauseBilledtekst mangler.

2. Tryk på knappen MereBilledtekst mangler, og tryk derefter på Indstil som nøglefoto.

Sådan skjuler du et bestemt fotografi fra et minde:

1. Afspil mindet, og tryk derefter på knappen PauseBilledtekst mangler.

2. Tryk på knappen MereBilledtekst mangler, og tryk derefter på Skjul fra minde.

Skift længden på et minde

1. Afspil et minde, og tryk derefter på skærmen.

2. Tryk på knappen MereBilledtekst mangler, og tryk derefter på Kort, Medium eller Lang.

Afhængigt af hvor mange fotografier du har i mindet, ser du muligvis kun mulighederne Kort og Medium.

Læs mere

Læs mere om at bruge Minder på din Mac.