Få glæde af dine minder i Fotos

Genopdag de bedste minder – og dem, der har gemt sig i dit fotobibliotek. Minder opretter automatisk udvalgte samlinger af dine mest betydningsfulde billeder og videoer.

Minder i Fotos på Mac og iPhone

Fotos scanner dit bibliotek for betydningsfulde personer, steder, ferier og meget mere og præsenterer billederne i udvalgte samlinger, der kaldes Minder. Hver dag præsenteres du for nye minder, du kan se tilbage på med glæde. Du kan også oprette dine egne minder, se minder som diasshows eller som automatisk redigerede film, og du kan dele dem med venner og familie.

Før du begynder

Opdater din iPhone, iPad eller iPod touch til iOS 10 eller en nyere version og din Mac til https://support.apple.com/da-dk/HT201541.

Følg disse trin, hvis du vil have de samme minder på alle dine Apple-enheder:

1. Indstil iCloud på alle dine enheder.
  2. Log på iCloud med det samme Apple-id på alle dine enheder.
  3. Slå iCloud-fotos til på alle de enheder, du vil bruge til Minder.
  4. Opdater dit Apple TV (4. generation) til tvOS 10 eller nyere.

Udforsk dine Minder

Du kan se Minder på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac og Apple TV. Du skal blot åbne appen Fotos og vælge fanen Til dig og derefter rulle ned til Minder. På Mac findes dine minder i indholdsoversigten for Fotos. Tryk eller dobbeltklik på et Minde for at åbne det.

Der vises en oversigt over indholdet i mindet, der er udvalgt blandt de bedste billeder og videoer i dit bibliotek. Du kan vælge Vis mere eller Vis alle for at få vist alle billeder og videoer i et minde. Rul ned for at se, hvilke personer der er med i et minde, et kort, der viser, hvor dine billeder og videoer er fra, og en liste over relaterede minder, som du kan genopleve.

Tryk på den blå cirkel med tre prikker for at dele mindet med venner, føje det til dine favoritminder eller slette det. På Mac vises valgmulighederne Føj til Favoritminder eller Slet minde nederst i mindet.

Viser personerne i et minde

Personer

Vælg en person for at se flere billeder af denne person eller en gruppe af personer.

Steder

Tryk eller dobbeltklik på kortet for at se flere billeder, der er taget i nærheden. Vælg derefter et mærke på kortet for at se samlingen af billeder fra dette sted.

Relaterede Minder

Find andre Minder, der er relateret til det, du kigger på lige nu. De er arrangeret efter personer, steder, scener eller begivenheder – f.eks. stranden, bjerge eller juleaften.

Se en film med dine minder

Se en film med Minder i Fotos

Hvad er endnu bedre end en samling af billeder og videoer fra din ferie eller en særlig begivenhed? En flot redigeret video med alle billederne. Du kan se en film med dine minder med flotte overgange og musik på iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også se filmen, som din enhed opretter, på dit Apple TV, når du slår iCloud-fotos til.

Appen Fotos laver automatisk en film for hvert minde på iPhone, iPad og iPod touch. Tryk på filmen for at afspille den. Hvis du vil redigere filmen, skal du blot trykke på skærmen, mens filmen afspilles. Du kan redigere filmmusikken samt længden og indholdet af filmen.

Vælg stemning

Tryk på en anden stemning, f.eks. Drømmende, Afslappende eller Episk, så det stemmer overens med indholdet af dit minde. Musikken til filmen og titlen vil passe til det, du vælger.

Vælg længden

Afhængigt af antallet af billeder i Mindet, kan du indstille varigheden af filmen til Kort, Medium eller Lang.

Tilpas filmen

Tryk på Rediger eller på redigeringssymbolet for at tilpasse filmen yderligere – du kan ændre titlen, titelbilledet, musikken, varigheden samt billederne i filmen med minder.

Film med Minder fungerer kun på din iPhone, iPad, iPod touch og Apple TV. Du kan ikke se filmen med Minder på din Mac.

Opret dine egne Minder

Fotos opretter automatisk Minder, men du kender historierne bag billederne og er bedst til at udvælge dem. Så du kan selv lave et Minde baseret på et øjeblik, en samling, et år eller et album i dit fotobibliotek.

Åbn et album på din Mac, og klik på Vis som Minde i overskriften. På fanen Øjeblikke eller Samlinger kan du klikke på titlen på en gruppe billeder for at åbne dem som et minde.

På iPhone, iPad eller iPod touch kan du trykke på overskriften for Øjeblik, Samling, År eller Album. Tryk på den blå cirkel med tre prikker, og tryk derefter på Føj til Minder.

Gem og del dine Favoritminder

Vil du gemme et minde til senere? Tryk på den blå cirkel med tre prikker, og tryk derefter på Føj til Favoritminder. På Mac vises denne valgmulighed nederst i et minde. Hvis du vil se dine Favoritminder, skal du gå til Til dig, trykke på Se alle ud for Minder og derefter på Favoritter. På Mac skal du klikke på Minder i indholdsoversigten og derefter på fanen Favoritminder øverst i Fotos. Hvis du beslutter, at du ikke længere vil gemme minde, skal du trykke på eller klikke på Fjern fra favoritminder.

Når du føjer et Minde til dine Favoritter, gemmer du det og sikrer, at det ikke forsvinder, når Fotos opretter nye Minder.

Du kan også dele dine uforglemmelige oplevelser med venner og familie. Du kan dele film med Minder på din iPhone, iPad eller iPod touch på samme måde, som du ville dele enhver anden video. Afspil en film med Minder, og tryk så på den for at se mulighederne for redigering og deling. Tryk på symbol for deling, og vælg at dele filmen via Beskeder, Mail, Delte album og dine foretrukne sociale medier. På Mac kan du dele fotos og videoer fra dit minde, når du klikker på ">symbol for delingUdgivelsesdato: