Brug af HEIF- eller HEVC-medier på Apple-enheder

Opgrader til iOS 11 eller macOS High Sierra for at åbne, redigere eller duplikere HEIF- eller HEVC-medier, der er optaget med en iOS-enhed.

iOS 11 og macOS High Sierra omfatter support til følgende medieformater, der er de nye branchestandarder:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) til billeder
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), også kendt som H.265, til videoer

HEIF og HEVC giver bedre komprimering end JPEG og H.264, så de optager mindre lagringsplads på dine enheder og i dit iCloud-fotobibliotek, men du får samme visuelle kvalitet.

Hvis du vil kunne se, redigere eller duplikere HEIF- og HEVC-medier fuldt ud på din enhed, skal du opgradere til den nyeste version af iOS 11 eller macOS High Sierra.

Optagelse af disse medier

Følgende enheder kan optage medier i HEIF- eller HEVC-format, når du bruger iOS 11:

Andre enheder, der bruger iOS 11 eller macOS High Sierra, kan vise, redigere eller duplikere HEIF- og HEVC-medier med visse begrænsninger.

Selvom det anbefales at optage i HEIF- og HEVC-format, kan du godt optage medier i ældre formater, der er kompatible med flere og andre operativsystemer og enheder:

1. I iOS 11: Gå til Indstillinger > Kamera.
  2. Tryk på Formater.
  3. Tryk på Mest kompatible. Denne indstilling findes kun på enheder, der kan optage i HEIF- eller HEVC-format.
  4. Alle nye billeder og videoer bruger herefter JPEG- eller H.264-format. Vælg Pladsbesparende for at bruge de pladsbesparende HEIF- og HEVC-formater.

Arbejde med disse medier

Understøttelsen af HEIF og HEVC er indbygget i iOS 11 og macOS High Sierra, så du kan arbejde med medierne i forskellige apps, herunder Fotos, iMovie og QuickTime Player.

På visse ældre enheder påvirkes understøttelsen af HEVC også af videoens opløsning og billedfrekvens (fps):

• iPhone 6, iPhone 6 Plus og iPad Air 2 kan arbejde med HEVC-video, der er optaget ved maksimum 1080p/240 fps.
  • iPhone 5s, iPad Air og iPad mini (Retina-modeller) kan arbejde med HEVC-video, der er optaget ved maksimum 1080p/60 fps eller 720p/240 fps.

Hvis du bruger iCloud-fotobibliotek med iOS 10 eller macOS Sierra, vises et advarselssymbol i øverste højre hjørne af billedet eller videoen, eller der vises en advarsel. Hvis du vil kunne se, redigere eller duplikere HEIF- og HEVC-medier fuldt ud på din enhed, skal du opgradere til iOS 11 eller macOS High Sierra.

Deling af disse medier

iCloud-fotobibliotek beholder medierne i deres originale format, opløsning og billedfrekvens. Opgrader til iOS 11 eller macOS High Sierra, hvis din enhed ikke understøtter fuld visning, redigering eller duplikering af HEIF- eller HEVC-medier i dit iCloud-fotobibliotek, eller hvis indholdet vises ved lavere opløsning.

Når du deler HEIF- eller HEVC-medier på andre måder, f.eks. med AirDrop, i Beskeder eller i e-mail, deles de i et mere kompatibelt format, f.eks. JPEG eller H.264.

Import af disse medier via USB

Når du importerer HEIF- eller HEVC-medier fra en iOS-enhed til Fotos, Billedoverførsel eller en pc, konverteres medierne muligvis til JPEG eller H.264.

Du kan ændre importens behandling i iOS 11. Gå til Indstillinger > Fotos. Gå til afsnittet "Overfør til Mac eller pc", og tryk på Bevar originaler for at undgå, at medierne konverteres under import.