Brug af HEIF- eller HEVC-medier på Apple-enheder

Opgrader til iOS 11 eller senere eller macOS High Sierra for at åbne, redigere eller duplikere HEIF- eller HEVC-medier, der er optaget med en iOS-enhed.

iOS 11 og macOS High Sierra introducerede support til følgende medieformater, der er de nye branchestandarder:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) til billeder
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), også kendt som H.265, til videoer

HEIF og HEVC giver bedre komprimering end JPEG og H.264, så de optager mindre lagringsplads på dine enheder og i dit iCloud-fotos, men du får samme visuelle kvalitet.

Hvis du vil kunne se, redigere eller duplikere HEIF- og HEVC-medier fuldt ud på din enhed, skal du opgradere til den nyeste version af iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere.

Optagelse af disse medier

Følgende enheder kan optage medier i HEIF- eller HEVC-format, når du bruger iOS 11 eller nyere. Andre enheder kan få vist, redigere eller duplikere dette medie med begrænsninger, hvis du bruger iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere.

Selvom det anbefales at optage i HEIF- og HEVC-format, kan du indstille disse enheder til at optage medier i ældre formater, der generelt er kompatible med andre enheder og operativsystemer:

1. Gå til Indstillinger > Kamera.
  2. Tryk på Formater.
  3. Tryk på Mest kompatible. Denne indstilling er kun tilgængelig på enheder, som kan optage medier i HEIF- eller HEVC-format, og kun når du bruger iOS 11 eller nyere.
  4. Alle nye billeder og videoer bruger herefter JPEG- eller H.264-format. Vælg Pladsbesparende for at bruge de pladsbesparende HEIF- og HEVC-formater.

Arbejde med disse medier

Understøttelsen af HEIF og HEVC er indbygget i iOS 11 og nyere og macOS High Sierra og nyere, så du kan få vist, redigere eller duplikere medierne i forskellige apps, herunder Fotos, iMovie og QuickTime Player.

På visse ældre enheder påvirkes understøttelsen af HEVC af videoens opløsning og billedfrekvens (fps). Opløsninger på 1080p eller lavere og billedfrekvenser på 60 fps eller lavere er mere kompatible med ældre enheder. Hvis du vil reducere opløsningen og billedfrekvensen, som din optagelsesenhed bruger til at optage video, skal du gå til Indstillinger > Kamera > Optag video, samt Indstillinger > Kamera > Optag slo-mo.

Hvis du bruger iCloud-fotos med iOS 10 eller macOS Sierra, vises et advarselssymbol i øverste højre hjørne af billedet eller videoen, eller der vises en advarsel. Hvis du vil kunne se, redigere eller duplikere HEIF- og HEVC-medier fuldt ud på din enhed, skal du opgradere til iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere.

Deling af disse medier

iCloud-fotos beholder medierne i deres originale format, opløsning og billedfrekvens. Hvis din enhed ikke fuldt ud kan vise, redigere eller duplikere HEIF- eller HEVC-medier i iCloud-fotos eller altid viser dem i en lavere opløsninger, skal du opgradere til iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere.

Når du deler medier vha. andre metoder, f.eks. AirDrop, Messages eller e-mail, deles de muligvis i et mere kompatibelt format, f.eks. JPEG eller H.264, afhængigt af om den modtagende enhed understøtter de nyere medieformater.

Konvertere dette medie

Du kan konvertere HEIF- og HEVC-medier ved at eksportere til et andet format fra en Apple- eller tredjepartsapp. Eksempel:

• Hvis du åbner et HEIF-billede i Fotos eller Preview på din Mac, kan du vælge Arkiv > Eksporter, og derefter vælge et format, f.eks. JPEG eller PNG, før du arkiverer.
  • Hvis du åbner en HEVC-video i QuickTime Player på din Mac, kan du vælge Arkiv > Eksporter som, og derefter arkivere til H.264 ved at sikre, at afkrydsningsfeltet HEVC ikke er markeret.

Import af disse medier via USB

Når du importerer HEIF- eller HEVC-medier fra en iOS-enhed til Fotos, Billedoverførsel eller en pc, konverteres medierne muligvis til JPEG eller H.264.

Du kan ændre importens behandling i iOS 11 eller nyere. Gå til Indstillinger > Fotos. Gå til afsnittet OVERFØR TIL MAC ELLER PC, og tryk på Bevar originaler for at undgå, at medierne konverteres til JPEG eller H.264 under import.