Dette skal du gøre, hvis din Mac starter op, og der er et Apple-logo eller en statuslinje

Din Mac viser et Apple-logo, når den finder en lokal startdisk, og der vises derefter en statuslinje, efterhånden som macOS starter eller installeres.

Apple-logo med statuslinje

Din Mac viser et Apple-logo, når den finder din startdisk, der som regel er indbygget i din Mac. Mens opstarten fortsætter, bør du kunne se en statuslinje med eller uden Apple-logoet. Denne skærm kan blive udskiftet med en tom skærm adskillige gange.

Hvis du installerer macOS, kan Apple-logoet eller statuslinjen blive vist meget længere end normalt. Efterhånden som installationen skrider frem, flytter statuslinjen sig måske langsomt og står stille i længere perioder. Det er årsagen til, at Apple anbefaler at begynde installationen af macOS om aftenen – så den kan blive gennemført i løbet af natten, hvis det er nødvendigt.

Det skal du gøre, hvis din Mac sidder fast på denne skærm

Hvis du synes, at du har ventet længe nok til at vide, at din Mac ikke fortsætter fra denne skærm, skal du følge disse trin.

1. Tryk på afbryderknappen, og hold den nede på din Mac i op til 10 sekunder, indtil din Mac slukkes. Tænd derefter din Mac igen.
  2. Hvis problemet fortsætter, skal du trykke på afbryderknappen og holde den inde, indtil din Mac slukkes. Frakobl derefter alt tilbehør fra din Mac, herunder printere, drev, USB-hubs og andre mindre vigtige enheder. Fejlen kan skyldes et problem med én eller flere af disse enheder eller deres kabler. Tænd derefter din Mac igen.
  3. Hvis problemet fortsætter, skal du igen trykke på afbryderknappen og holde den inde, indtil din Mac slukkes. Brug derefter Diskværktøj til at reparere din startdisk.
    • Hvis Diskværktøj ikke fandt nogen fejl, skal du geninstallere macOS.
    • Hvis Diskværktøj fandt fejl og reparerede dem, skal du genstarte din Mac. Hvis problemet vender tilbage, når du har genstartet computeren, skal du geninstallere macOS.
  4. Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.