Sådan låser du din Mac op med dit Apple Watch

Når du har dit Apple Watch på, kan dine Mac-computere registrere, at du er i nærheden, og logger dig automatisk på.

Et Apple Watch, der viser beskeden

Sådan bruger du Auto-login

Auto-login giver dig øjeblikkelig adgang til dine Mac-computere, når du har dit Apple Watch på. Afbryd blot vågeblus på din Mac, så er du klar – uden at skrive en adgangskode.

Første gang, du logger på, når du har tændt, genstartet eller logget af din Mac, skal du indtaste din adgangskode manuelt. Derefter logger Apple Watch på for dig.

Auto-login fungerer, når du har dit ur på, det ikke er låst, og du er i nærheden af din Mac. Hvis det er nødvendigt, kan du flytte dit ur lidt tættere på.

Sådan indstiller du Automatisk lås op

1. Kontroller, at din Mac og dit Apple Watch overholder systemkravene for denne funktion:
  2. Sørg for, at dit Apple-id bruger tofaktorgodkendelse i stedet for totrinsbekræftelse.
    Læs mere om, hvordan du skifter fra totrinsbekræftelse til tofaktorgodkendelse.
  3. Sørg for, at dine enheder er indstillet som følger:
    • Din Mac har Bluetooth slået til.
    • Din Mac har Wi-Fi slået til.
    • Din Mac og dit Apple Watch er logget på iCloud med det samme Apple-id.
      På din Mac skal du vælge Apple-menuen () > Systemindstillinger og derefter klikke på iCloud.
      På din iPhone skal du åbne Apple Watch-appen og derefter gå til Generelt > Apple-id.
    • Dit Apple Watch bruger en adgangskode.
      På din iPhone skal du åbne Apple Watch-appen og derefter trykke på Adgangskode.
    • Din Mac bruger ikke internetdeling eller skærmdeling.
    • "Dit Apple Watch må låse din Mac op" er valgt under indstillinger for Sikkerhed & anonymitet på din Mac.
      Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, klik på Sikkerhed & anonymitet, og vælg derefter fanen Generelt.

Afkrydsningsfeltet

Hvis du ikke er sikker på, om din Mac understøtter Automatisk lås op, skal du trykke på og holde Alternativ-tasten nede, mens du vælger Apple-menuen > Oplysninger om system. Vælg Wi-Fi i indholdsoversigten, og se efter "Auto-login: Understøttet" i højre side:

Wi-Fi-fanen i vinduet Oplysninger om system viser Automatisk lås op: Understøttede oplysninger.