Sådan låser du din Mac op med dit Apple Watch

Når du har dit Apple Watch på, kan din Mac registrere, at du er i nærheden og logge dig ind automatisk. Du kan også bruge Apple Watch til at godkende andre anmodninger, der kræver din administratoradgangskode.

Automatisk lås op fungerer, når du har dit ur på, det ikke er låst, og du er i nærheden af din Mac. Hvis det er nødvendigt, kan du flytte dit ur lidt tættere på.

Sådan logger du ind automatisk

Denne funktion giver dig øjeblikkelig adgang til din Mac, når du har dit Apple Watch på. Afbryd blot vågeblus på din Mac, så er du klar – uden at skrive en adgangskode.

Første gang, du logger ind, når du har tændt, genstartet eller logget af din Mac, skal du indtaste din adgangskode manuelt. Derefter logger Apple Watch ind for dig.

Sådan godkender du andre adgangskodeanmodninger

Du kan også bruge dit Apple Watch til at godkende andre anmodninger, der kræver, at du indtaster din administratoradgangskode. Denne funktion kræver watchOS 6 og macOS Catalina. Det virker alle steder, hvor du har brug for at indtaste adgangskoden til din Mac, f.eks. når du ser på adgangskoder i Indstillinger i Safari, låser op for en låst note, godkender installeringen af et program eller låser op for indstillingerne i Systemindstillinger.

Når du f.eks. klikker på låsen  for at foretage ændringer i Systemindstillinger, beder din Mac dig om at godkende med Apple Watch eller Touch ID:

Hvis du vil have din adgangskode angivet automatisk, uden at du skal indtaste den, skal du bare trykke to gange på sideknappen på dit Apple Watch:

Sådan indstiller du Automatisk lås op

1. Sørg for, at din Mac og dit Apple Watch opfylder systemkravene til Automatisk lås op.
  2. Sørg for, at dine enheder er indstillet som følger:
    • Din Mac har Wi-Fi og Bluetooth slået til.
    • Din Mac og dit Apple Watch er logget ind på iCloud med samme Apple-id, og dit Apple-id bruger tofaktorgodkendelse.
    • Dit Apple Watch bruger en adgangskode.
  3. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Sikkerhed & anonymitet. Vælg "Brug dit Apple Watch til at låse programmer og din Mac op" eller "Dit Apple Watch må låse din Mac op".

Hvis du ikke er sikker på, om din Mac understøtter Automatisk lås op, skal du trykke på og holde Alternativ-tasten nede, mens du vælger Apple-menuen > Oplysninger om system. Vælg Wi-Fi i indholdsoversigten, og se efter "Automatisk lås op: Understøttet" i højre side:

Wi-Fi-fanen i vinduet Oplysninger om system viser Automatisk lås op: Understøttede oplysninger.

Læs mere

Hvis du har problemer med at få Automatisk lås op til at virke, kan du prøve disse løsninger:

• Fjern markeringen af "Brug dit Apple Watch til at låse programmer og din Mac op" eller "Dit Apple Watch må låse din Mac op" under Sikkerhed & anonymitet. Genstart derefter din Mac, og slå denne indstilling til igen.
  • Sørg for, at din Mac ikke bruger internetdeling eller skærmdeling.

Læs mere om Kontinuitetsfunktioner for dine Apple-enheder.